Guia docent Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química |
català |
Grau d'Enginyeria Agroalimentària (2010) |
Assignatures |
TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA |
Continguts |
DADES IDENTIFICATIVES | 2018_19 |
Assignatura | TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA | Codi | 20214214 | |||||
Ensenyament |
|
Cicle | 1r | |||||
Descriptors | Crèd. | Tipus | Curs | Període | ||||
3 | Optativa | 1Q |
Competències | Resultats d'aprenentage | Continguts |
Planificació | Metodologies | Atenció personalitzada |
Avaluació | Fonts d'informació | Recomanacions |
Tema | Subtema |
TEMA 1: Bases de la conservació dels aliments |
1.1. Objectius 1.2. Classificació 1.3. Descripció de les principals tecnologíes de conservació d'aliments 1.4 Vida útil dels aliments (Cinètica de deteriorament) |
TEMA 2: Mètodes industrials de conservació d’aliments |
2.1 Factors que influeixen en el desenvolupament microbià.¡ 2.1 Procediments utilitzats en la conservació d’aliments 2.3 Mètodes industrials de conservación |
TEMA 3: Tractaments tèrmics de conservació d’aliments |
3.1 Cinètica de reacció (innactivació microbiana) 3.2 Tractaments de conservació per calor: escaldat, esterilització i pasteurització 3.3 Tractaments de conservació per fred: refrigeració i congelación |
TEMA 4: Tractaments de conservació per eliminació d’aigua. |
4.1 Deshidratació amb aire calent 4.2 Liofilització |
TEMA 5: Tractaments no tèrmics de conservació d’aliments |
5.1 Altes pressions 5.2 Polsos elèctrics 5.3 Escalfament Òhmic |