Tema Subtema
1. Introducció al càncer i el paper de la nutrició. Breu introducció sobre el càncer i el paper que juga la nutrició en la seva prevenció, desenvolupament i tractament.
2. Principals mecanismes dacció dels compostos bioactius dels aliments en la prevenció del càncer. Importància de la microbiota.
3. Grups daliments i risc de càncer. Tipus d'evidències a l'estudi del càncer Estudi dels efectes de diferents grups d'aliments (cereals integrals, verdures, fruites i llegums, fast food i altres aliments processats, carns vermelles i processades, begudes ensucrades, begudes alcohòliques, suplements dietètics) sobre diversos tipus de càncer. Estudi dels compostos bioactius i dels potencials cancerígens presents als grups d'aliments, així com de la formació d'aquests cancerígens en la cocció i la conservació dels aliments.
4. Patrons dietètics i risc de càncer: la dieta mediterrània. Estudi de la relació entre l'adherència a la dieta mediterrània i alguns dels càncers més freqüents.
5. Estils de vida saludables i risc de càncer. Estudi de la relació existent entre estils de vida saludable i risc de diferents tipus de càncer. Sobrepès i obesitat, activitat física, lactància materna, supervivents del càncer.
6. Recomanacions generals sobre l'alimentació durant el tractament del càncer. L'alimentació al pacient oncològic. Problemes per menjar que poden ser causats per alguns tractaments per al càncer. Tractament dietètic per als efectes secundaris del tractament del càncer més comuns. Mites i creences sobre dieta i càncer. La investigació en càncer i alimentació.