2. Principals mecanismes dacció dels compostos bioactius dels aliments en la prevenció del càncer. |
Importància de la microbiota. |
3. Grups daliments i risc de càncer. |
Tipus d'evidències a l'estudi del càncer Estudi dels efectes de diferents grups d'aliments (cereals integrals, verdures, fruites i llegums, fast food i altres aliments processats, carns vermelles i processades, begudes ensucrades, begudes alcohòliques, suplements dietètics) sobre diversos tipus de càncer. Estudi dels compostos bioactius i dels potencials cancerígens presents als grups d'aliments, així com de la formació d'aquests cancerígens en la cocció i la conservació dels aliments. |
4. Patrons dietètics i risc de càncer: la dieta mediterrània. |
Estudi de la relació entre l'adherència a la dieta mediterrània i alguns dels càncers més freqüents. |
6. Recomanacions generals sobre l'alimentació durant el tractament del càncer. |
L'alimentació al pacient oncològic. Problemes per menjar que poden ser causats per alguns tractaments per al càncer. Tractament dietètic per als efectes secundaris del tractament del càncer més comuns. Mites i creences sobre dieta i càncer. La investigació en càncer i alimentació. |