Codi |
|
A2 |
Controlar les caracteristiques productives de les instal.lacions en la bodega participant en la concepció del material tecnològic emprat. |
A3 |
Controlar la qualitat desenvolupada pel personal tècnic, laboral i administratiu. |
A4 |
Controlar les condicions de treball, normes de seguretat i ambientals. |
A5 |
Cumplir les disposicions legals dictades per la Unió Europea o per les diferents administracions. |
A6 |
Participar en la programació i disseny de noves plantacions o modificacions de les existents així com d’instal-lacions vitivinícoles. |
A7 |
Complir les normes legals en les anàlisis físiques, químiques, microbiològiques i organolèptiques. |
A8 |
Transformar el raïm en most i el most en vi; controlar la evolució i transformació dels vins sotmesos a la criança i l’envelliment. |
A9 |
Participar en programas de comercialització de vins o productes afins. |
A10 |
Controlar les operacions de tractaments de residus de les empreses vitivinícoles. |
A11 |
Participar en programes d’investigació vitivinícola. |
A12 |
Controlar les produccions de products derivats del raïm, most i vi. |
A13 |
Participar en la creació i gestió de laboratoris d’anàlisis enològiques així com la certificació dels products i/o derivats del vi. |
B1 |
Aprendre a aprendre. |
B2 |
Resoldre problemes de forma efectiva. |
B3 |
Aplicar pensament crític, lògic i creatiu. |
B4 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa. |
B5 |
Treballar de forma col·laborativa. |
B6 |
Comprometre's amb l’ètica i la responsabilitat social com a ciutadà i com a professional. |
B7 |
Comunicar-se de manera efectiva i amb asertivitat a l'entorn laboral i com a ciutadà. |
B8 |
Aprendre a dirigir treball d’equip. |
B9 |
Comprometre's amb la preservació del medi ambient. |
C1 |
Dominar l’expressió i la comprensió d'un idioma estranger. |
C2 |
Utilitzar com a usuari les eines bàsiques en TIC. |
C5 |
Expressar-se correctament (tant de forma oral com escrita) en la llèngua pròpia. |
Objectius |
Competències |
1. Comprendre les tècniques i labors més freqüents en un celler. |
A2 A3 A4 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12 A13
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9
|
C1 C5
|
2. Realitzar les tècniques i labors més freqüents en un celler. |
A2 A3 A5 A6 A7 A8 A9 A10 A11 A12
|
B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 B9
|
C1 C2 C5
|
3. Participar de forma activa en les pràctiques. |
A2 A3 A8 A12
|
B1 B3 B4 B5 B7 B8
|
C2 C5
|
4. Implicar l'alumne a un treball d'equip. |
A2 A3 A8 A11 A12
|
B1 B8
|
C2 C5
|
5. Col.laborar en les tasques de tot el procés de vinificació. |
A8
|
B1 B2 B3 B5 B8
|
C2 C5
|
6. Respectar les règles d'higiena i seguretat en la bodega. |
A8
|
B1 B3 B9
|
C2
|
7. Analitzar i interpretar els controls de maduració del raïm. |
A5 A7 A8 A11
|
B1 B2 B3 B4 B5
|
C1 C2 C5
|
8. Analitzar i interpretar els controls dels mostos i vins. |
A5 A7 A8 A11
|
B1 B2 B3 B4 B5
|
C1 C2 C5
|
9. Inculcar un sentit crític en totes les tasques realitzades en un celler. |
A8 A11
|
B1 B2 B3 B4 B8
|
C1 C2 C5
|
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'asignatura i asignació de grups. Organització de les pràctiques en equips amb tasques definides diaries i rotatives, amb la creació d'un equip de comandament. |
Pràctiques a laboratoris |
controls de maduració, planificació de verema, elaboració del vi i controls de qualitat bàsics en el procés. |
Resolució de problemes, exercicis |
Posar als alumnes questions pràctiques que vagin sortint i realització de càlculs necessaris en el dia a dia d'una verema. |
Debats |
Presa de decisió de les tasques a dur a terme cada dia entre l'equip de directors tècnics i els diferents equips de pràctiques |