Tema |
Subtema |
Tema 1 |
Introducció. |
Tema 2 |
Necessitats energètiques. |
Tema 3 |
Els nutrients. |
Tema 4 |
Els aliments. |
Tema 5 |
Manipulació i preparació dels aliments.
Conservació dels aliments. |
Tema 6 |
Alimentació equilibrada de l’adult. |
Tema 7 |
Variacions de l’alimentació segons l’edat, el sexe i l’estat isiològic. |
Tema 8 |
Valoració de l’estat nutricional. |
Tema 9 |
Dietes terapèutiques. |
Descripció |
L'assignatura es realitzarà mitjançant tutories durant el primer quadrimestre. Les tutories seran els dimecres al matí, des del dia 9 de setembre fins al 2 de desembre, ambdós inclosos. La primera tutoria serà informativa.
Es repartiran els continguts de l'assignatura entre les diferents tutories, de manera que en cada tutoria es tractaran uns temes concrets.
També s'oferiran tutories personalitzades, que previament caldrà pactar amb la professora. |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Resolució de problemes, exercicis: Presentació d'un cas pràctic per part de cada alumne. Qualificació: 10% de la nota Presentacions / exposicions: Presentació escrita i exposició oral a l'aula d'un tema concret preparat en grup. Qualificació: 20% de la nota Proves objectives de tipus test: Prova de resposta múltiple relacionada amb els continguts teòrics de l'assignatura. Qualificació: 70% de la nota |
Bàsica |
CERVERA, P., CLAPËS, J. RIGOLFAS, R., Alimentación y dietoterapia., McGraw-Hill. Interamericana. 4ª edició., 2004 Madrid.
MARTIN, C., Nutrición y dietética. Enfermeria S 21., D.A.E., 2000 Madrid.
CAO TORIJA, M.J., Nutrición y dietética. Master en Enfermeria., Masson. 2ª edició., 2003 Barcelona.
MAHAN, L.K., ESCOTT-STUMP, S., Nutrición y dietoterapia de, Krause., McGraw-Hill.Interamericana. 10ª edició., 2001 México.
SALAS SALVADÓ, J., Nutrición y dietética clínica, Masson, 2000 Barcelona
MUÑOZ, M., ARANCETA, J., GARCÍA JALÓN, I., Nutrición aplicada i dietoterapia, Eunsa. 2ª edició, 2004 Pamplona
MATAIX VERDÚ, F.J., Nutrición y alimentación humana, Ergon, 2002 Majadahonda
|
|
Complementària |
- MARTÍNEZ, J.A., ASTIASARÁN, I., MADRIGAL, H., Alimentación y salud pública., McGraw-Hill. Interamericana. 2ª edició., 2001 Madrid.
ASTIASARÁN, I., MARTÍNEZ, J.A., Alimentos, composición y propiedades., McGraw-Hill. Interamericana., 2002 Madrid.
NELSON, J.K. i cols., Dietética y Nutrición. Manual de la Clínica Mayo., Mosby/Doyma., 1996 Madrid.
MARTÍNEZ, J.A., Fundamentos teórico- prácticos de Nutrición y Dietética., McGraw-Hill. Interamericana., 2001 Madrid.
, http://www.cesnid.es, ,
- LLOVERAS, G., SERRA, J., Menjar: salut i plaer., ACV edicions., 2000 Barcelona.
Departament de Sanitat i Seguretat Social., Protocols dietètics per a l’atenció primària. Manual per al sanitari., - Generalitat de Catalunya., 1992 Barcelona.
FARRAN, A., ZAMORA, R. CERVERA, P., Tablas de composición de alimentos del CESNID., McGraw-Hill. Interamericana. 2ª edició. Edicions Universitat de Barcelona., 2003 Barcelona.
MALDONADO, M.L., “Dieta en la hipertensión arterial”., Revista ROL de Enfermería, núm. 234, febrer 1998. pp. 13-16., 1998 Barcelona.
, , ,
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|