Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Comú |
|
AC2 |
Coneixements científics i tècnics dels processos d’elaboració del vi. |
|
Professionalitzador |
|
Recerca |
|
AR1 |
Correcta visió, comprensió i coneixement de la ciència que envolta la vi i del seu entorn mediàtic. |
|
AR2 |
Perfecta capacitació per incorporar-se productivament a un departament universitari per tal de desenvolupar les tasques pròpies d’una Tesis doctoral. |
|
AR3 |
La concepció, planificació, execució i direcció de projectes de R+D+I. |
|
AR4 |
L’excel•lència en l’estudi i coneixement de l’àmbit de recerca en enologia. |
|
AR5 |
La realització de recerques bibliogràfiques exhaustives en temes enològics altament especialitzats. |
|
AR6 |
Conèixer i comprendre els sistemes d’anàlisi estadística, tractament gràfic de dades i gestió d’informació aplicats al camp de la recerca en enologia. |
|
AR7 |
La presentació de resultats en format de literatura científica, d’acord amb els estàndards comunament acceptats. |
|
AR8 |
L’avaluació crítica de resultats de recerca enològica, pròpia o aliena. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
|
BC1 |
Creativitat. Desenvolupar idees i projectes originals. |
|
BC2 |
Treballar autònomament amb iniciativa. |
|
BC3 |
Flexibilitat. Disponibilitat per a l’adaptació en ambients canviants. |
|
BC4 |
Resoldre problemes de manera efectiva. |
|
BC6 |
Actuar amb un esperit crític i responsable. |
|
BC10 |
Treballar en equip i gestionar equips. |
|
BC12 |
Aprendre a aprendre. |
|
BC13 |
Planificació i organització. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
|
Comú |
|
CC1 |
Domini de l’expressió i la compressió del/s idioma/es estrangers per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau. |
|
CC2 |
Ús de les eines específiques de TIC per al desenvolupament professional derivat del curs de postgrau. |
|
CC4 |
Desenvolupament d’habilitats informacionals. |
Objectius |
Competències |
Conèixer la realitat científica a l'estat espanyol de l'àmbit vitivinícola. |
AR2 AR4 AR5 AR7 AR8
|
BC1 BC2 BC3 BC4 BC12 BC13
|
CC1 CC2 CC4
|
Sensibilitzar-se amb la innovació i la recerca en el camp vitivinícola. |
AR4 AR5 AC2
|
BC3 BC4 BC12 BC13
|
CC2
|
Interpretar experiències de recerca del camp espanyol en relació a Europa i el món. |
AR1 AR2 AR3 AR6 AR7 AR8
|
BC1 BC2 BC3 BC4 BC6 BC10 BC12 BC13
|
CC1 CC2 CC4
|
Tema |
Subtema |
1. |
Estructura del Programa de Doctorado.
|
2. |
La investigación en microbiología enológica. |
3. |
La investigación en análisis químico y sensorial. |
4. |
La investigación en química y composición del vino. |
5. |
La investigación en ingeniería y tecnología enológicas.
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Sessió Magistral |
|
10 |
10 |
20 |
Debats |
|
10 |
15 |
25 |
Presentacions / exposicions |
|
11 |
16.5 |
27.5 |
|
Atenció personalitzada |
|
1.5 |
0 |
1.5 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l’assignatura. |
Sessió Magistral |
Explicació dels continguts teòrics. |
Debats |
Discussió sobre temes concrets relacionats amb els continguts de l’assignatura via internet. |
Presentacions / exposicions |
Exposisció oral per part dels alumnes d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita). |
|
Sessió Magistral |
Debats |
Presentacions / exposicions |
|
Descripció |
L’alumne pot contactar vía correu electrònic amb els professors o bé durant els periodes d’atenció programats.
Correu electrònic del responsable del curs: albert.mas@urv.cat
|
|
|
Descripció |
Pes |
Sessió Magistral |
Anàlisis de la participació en el curs |
20 |
Debats |
Partcipació activa en els debats |
20 |
Presentacions / exposicions |
Treball sobre les diferents línies de recerca a l'estat espanyol |
60 |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
|
- BOULTON R.B., SINGLETON V.L., BISSON L.F., KUNKEE R.E. Principles and practices of winemaking. Ed. Chapman & Hall, Nueva York, 1996. Traducción al español ‘Teoría y práctica de la elaboración del vino’, Ed. Acribia, Zaragoza, 2002.
- FLANCY; C. Enología: Fundamentos científicos y tecnológicos. Ed Claude Flancy, Mundiprensa, Madrid, 2000.
- FLEET, G.H. Wine microbiology and biotechnology. Ed. Harwood Academic Publishers. Suiza, 1993.
- RIBEREAU-GAYON, P., DUBOURDIEU, D. DONECHE B.,LONVAUD A. Traité d’Enologie. Ed. Dunod, Paris, 1998 (versión en francés). Handbook of Enology. Ed. John Wiley & Sons, Londres, 2000 (versión en inglés).
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|