Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A5 |
Dirigir una empresa o una altra institució pública o privada i dirigir o gestionar en alguna de les seves àrees funcionals (recursos humans, administració i finances, comercialització i màrqueting, operacions). |
| A6 |
Redactar projectes de gestió global o d'àrees funcionals de l'empresa que reflecteixin la capacitat per identificar i desenvolupar iniciatives empresarials. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
| B5 |
Treballar en equip de forma cooperativa i responsabilitat compartida. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A5 |
Coneix els principals conceptes de la Gestió de la Qualitat.
Coneix i diagnostica els principals enfocaments d’aplicació a l’empresa.
Coneix i identifica els elements característics de la Gestió de la Qualitat en les empreses de serveis.
Sap identificar i aplicar els models i la normativa de la Gestió de la Qualitat.
| | A6 |
Redacta informes de diagnòstic de la Gestió de la Qualitat a l’empresa.
Sap fer propostes pròpies que puguin esser aplicades a la pràctica dels Sistemes de Gestió de la Qualitat de les empreses.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B4 |
Fa el treball previst d’acord amb els criteris de qualitat donats
Decideix com gestiona i organitza el treball i el temps que necessita per dur a terme una tasca a partir d'una planificació orientativa
| | B5 |
Identifica els objectius col·lectius del grup amb els seus propis
Participa de forma activa i comparteix informació, coneixement i experiències
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C4 |
Produeix un text escrit gramaticalment correcte
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
|
Tema |
Subtema |
TEMA 1. Evolució i definició del concepte de Qualitat
|
1.1. Importància de la qualitat
1.2. Orígens i evolució de la qualitat
1.3. Concepte de qualitat
1.4. Els gurus de la qualitat
|
TEMA 2. Enfocaments d’aplicació a l’empresa |
2.1. Evolució dels enfocaments d’aplicació a l’empresa
2.2. Control de qualitat
2.3. Assegurament de la qualitat
2.4. Gestió de la qualitat
|
TEMA 3. Diagnòstic i planificació de la Qualitat |
3.1. Avaluació de la situació de l’empresa
3.2. Identificació i documentació dels processos
3.3. Planificació de la qualitat
|
TEMA 4. La gestió de la Qualitat de Servei |
4.1. Les empreses de serveis
4.2. Concepte i dimensions de la qualitat de servei
4.3. Models i escales de mesura
4.4. Qualitat, satisfacció i fidelitat del client
|
TEMA 5. Models d’aplicació de la Gestió de la Qualitat |
5.1. Models d’excel·lència: EFQM i Baldrige
5.2. El model EFQM, contingut dels criteris
5.3. Normes ISO 9001, versió 1994, 2000 i 2008
5.4. Normes ISO 9001, desenvolupament
5.5. Comparació dels diferents models i conclusions
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
4 |
6 |
10 |
Sessió Magistral |
|
20 |
42 |
62 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
12 |
24 |
36 |
Seminaris |
|
2 |
6 |
8 |
Presentacions / exposicions |
|
8 |
0 |
8 |
Treballs |
|
4 |
0 |
4 |
Presentacions / exposicions |
|
4 |
0 |
4 |
Atenció personalitzada |
|
6 |
12 |
18 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura.
Enquesta d'expectatives dels alumnes. |
Sessió Magistral |
Exposició del profesor dels continguts de l'assignatura, de forma reflexiva i buscant la resposta dels alumnes a qüestions que permetin aprofundir en el coneixement de la matèria. |
Resolució de problemes, exercicis |
Exercici pràctic sobre gestió de queixes/reclamacions.
Exercici pràctic sobre elaboració i anàlisi de enquestes per clients |
Seminaris |
Revisió, ampliació i enfoc pràctic dels continguts corresponents als exercicis i les proves pràctiques per preparar el treball final. |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral per part dels alumnes d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita). |
Treballs |
Treballs que realitza l'alumne. |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral per part dels alumnes d'un tema concret o d'un treball (prèvia presentació escrita). |
Atenció personalitzada |
Atenció individualitzada, lliure i voluntària als alumnes, per preparar les activitats d'avaluació. |
Descripció |
Atenció individualitzada, lliure i voluntària als alumnes, per preparar les activitats d'avaluació, així com per abordar qualsevol altra qüestió relacionada amb l'assignatura.
Es durá a terme a l'aula i concertant hora, al despatx. |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Presentacions / exposicions |
|
Presentació, pública, al aula, en grup, de dos exercicis pràctics. |
10% |
Treballs |
|
Lliurament, al aula, en grup, del treball final. |
30% |
Presentacions / exposicions |
|
Defensa, al aula, individual, del treball final. |
60% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Segona convocatòria: Examen escrit 100% |
Bàsica |
Claver, E.; Llopis J. y Tarí, J.J., Calidad y Dirección de Empresas, , 1999
Llorens, F.J., Calidad Total. Fundamentos e implantación, , 2000
Setó, D., De la calidad de servicio a la fidelidad del cliente, , 2004
|
|
Complementària |
Deming, W.E., Calidad, productividad y competitividad: la salida de la crisis, , 1989
Drummond, H., Qué es hoy la calidad total: el movimiento de la calidad, , 1995
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|