2. Prebiòtics i probiòtics; fibra alimentària i fructoologosacàrids |
- microflora autòctona: Breu introducció a la microflora autòctona: Funció, Objectius de la intervenció dietètica sobre la flora autòctona, Biodiversitat, Metabolisme del glúcids i dels xenobiòtics.
- probiòtics: Definició, Característiques desitjables-Criteris de selecció dels microorganismes probiòtics, Efectes biològics sobre l’home, Probiòtic i seguretat
- prebiòtics: Definició i criteria, beneficis nutricionals, tipus: inulina i oligofructosa, GOS, oligosacàrids de la soja, lactulosa, al·legacions.
|
4. Compostos fenòlics |
Classificació. Efectes més enllà de la seva capacitat antioxidant. Flavonoides. Fitoestrògens.
|
6. Fitoesterols |
Definició, efectes i mecanismes d’acció. Altres fitoquímics: glucosilonats i xenobiòtics.
|