DADES IDENTIFICATIVES 2013_14
Assignatura (*) ALIMENTS FERMENTATS Codi 14224213
Ensenyament
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa Únic primer quad.
Llengua d'impartició
Català
Departament Ciències Mèdiques Bàsiques
Coordinador/a
STCHIGEL GLIKMAN, ALBERTO MIGUEL
Adreça electrònica jose.cano@urv.cat
albertomiguel.stchigel@urv.cat
dania.garcias@urv.cat
adela.martin@urv.cat
Professors/es
CANO LIRA, JOSÉ FRANCISCO
STCHIGEL GLIKMAN, ALBERTO MIGUEL
GARCÍA SÁNCHEZ, DANIA
MARTÍN VICENTE, ADELA
Web
Descripció general i informació rellevant

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A4 Composició d'aliments i matèries primeres.
 A16 Microbiologia i parasitologia dels aliments.
 A28 Avaluar, controlar i gestionar la qualitat alimentària.
 A30 Normalització i legislació alimentària.
 A34 Fonaments físics, químics i biològics en ciències dels aliments i la nutrició.
 A43 Comprendre l'evolució històrica de l'alimentació i la nutrició.
Tipus B Codi Competències Transversals
 B1 Aprendre a aprendre.
 B3 Aplicar pensament crític, lògic i creatiu.
 B9 Reconèixer la necessitat de la recerca per a la progressió del coneixement
Tipus C Codi Competències Nuclears
 C3 Gestionar la informació i el coneixement.
 C5 Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional.

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A4 Conèixer les principals tipus d'additius alimentaris d'origen microbià
Conèixer la importància que tenen els microorganismes en la producció d'aliments
 A16 Conèixer com es produeixen els principals aliments fermentats
Conèixer les principals tipus d'additius alimentaris d'origen microbià
Conèixer la importància que tenen els microorganismes en la producció d'aliments
 A28 Conèixer com es produeixen els principals aliments fermentats
 A30 Conèixer com es produeixen els principals aliments fermentats
 A34 Conèixer la importància que tenen els microorganismes en la producció d'aliments
 A43 Conèixer com es produeixen els principals aliments fermentats
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B1 Conèixer la importància que tenen els microorganismes en la producció industrial d'aliments
Conèixer com es produeixen els principals aliments fermentats
Conèixer les principals tipus d'additius alimentaris d'origen microbià
 B3 Conèixer la importància que tenen els microorganismes en la producció industrial d'aliments
Aprendre quines són les diferents tècniques de manipulació genètica dels microorganismes, per tal que aquests adquireixen la capacitat de produir nous productes, o que permetin oferir nous serveis
 B9 Aprendre quines són les diferents tècniques de manipulació genètica dels microorganismes, per tal que aquests adquireixen la capacitat de produir nous productes, o que permetin oferir nous serveis
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C3 Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
 C5 Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones

Continguts
Tema Subtema

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
0 0 0
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
Descripció

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent