DADES IDENTIFICATIVES 2014_15
Assignatura (*) PRÀCTIQUES DE RESTAURACIÓ COL·LECTIVA Codi 14224124
Ensenyament
Grau de Nutrició Humana i Dietètica (2010)
Cicle 1r
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
5 Obligatòria Quart AN
Llengua d'impartició
Català
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Ciències Mèdiques Bàsiques
Medicina i Cirurgia
Coordinador/a
MEGÍAS RANGIL, ISABEL CLARA
ARIJA VAL, MARIA VICTORIA
MARTÍ MEZCUA, MARIA DEL CARMEN
Adreça electrònica victoria.arija@urv.cat
mariapilar.amigo@urv.cat
isabel.megias@urv.cat
blanca.ribot@urv.cat
cristina.bedmar@urv.cat
jordi.grino@urv.cat
Professors/es
ARIJA VAL, MARIA VICTORIA
AMIGÓ CORREIG, MARIA PILAR
MEGÍAS RANGIL, ISABEL CLARA
RIBOT SERRA, BLANCA
BEDMAR CARRETERO, CRISTINA
GRIÑO FUSTÉ, JORDI
Web
Descripció general i informació rellevant Les estades pràctiques han de servir per complementar els coneixements teòrics en relació a la restauració col•lectiva.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
Tipus B Codi Competències Transversals
 B6 Comprometre's amb l'ètica i la responsabilitat social
 B8 Sensibilització en política ambiental.
Tipus C Codi Competències Nuclears
 C4 Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV.
 C5 Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional.
 C6 Definir i desenvolupar el projecte acadèmic i professional.

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 B6 Descriu la situació que justifica la necessitat del projecte
 B8 Coneix el concepte de desenvolupament sostenibilista
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge
 C4 Produeix un text escrit gramaticalment correcte
Produeix un text escrit ben estructurat, clar i ric
Produeix un text escrit adequat a la situació comunicativa
 C5 Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
 C6 Identifica necessitats de formació

Continguts
Tema Subtema
1. Organització d'un Servei de restauració col•lectiva.
2. Tasques i responsabilitats del professional en Dietética dins del Centre.
3. Planificació de menús col•lectius.
4. Control de riscos i qualitat alimentària

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
3 0 3
Pràctiques clíniques
C4
C5
100 20 120
Atenció personalitzada
2 0 2
 
Proves de desenvolupament
C4
C5
0 0 0
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Explicació de la dinàmica de les pràctiques
Pràctiques clíniques Realització de les pràctiques en els centres de restauració col.lectiva ofertats
Atenció personalitzada Atenció personalitzada de l'alumne per part dels professors responsables osbre el seguiment i realització de les pràctiques

Atenció personalitzada
Descripció
S'atendrà als alumnes prèvia pertició de consulta a través del e-mail dels professors responsables del centres - Isabel Megias. Hospital de Sant Joan de Reus: imegias@grupsagessa.com - Carme Martí. Hospital Joan XXII de Tarragona: carmemezcua@gmail.com - Victoria Arija. Hospital Villablanca de Reus. Hospital de l'Institut Pere Mata de Reus. victoria.arija@urv.cat

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Pràctiques clíniques
C4
C5
ESTADA AL SERVEI DE RESTAURACIO COL.LECTIVA

Avaluació continuada del seguiment de les pràctiques en el Centre corresponent
Es valora:
- Puntualitat
- Interès general de l’alumne
- Participació a les tasques del Centre o Unitat
- Responsabilitat demostrada
- Capacitat de treball amb equip
- Formació teòrica
70%
Proves de desenvolupament
C4
C5
Avaluació del quadern de pràctiques 30%
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica

Sala, Y, Montañés, J. Restauración Colectiva. Planificación de instalaciones, locales y equipamientos. Barcelona: Masson; 1999.

Matas, E, Vila, M. Restauración Colectiva. APPCC. Manual del usuario. Barcelona; Elsevier; 2002.

Montés E., Lloret I., López MA. Diseño y Gestión de Cocinas. Manual de higiene alimentaria aplicada al sector de la Restauración. Ediciones Díaz de Santos; 2005.

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent