Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
| A1 |
Nutrició humana |
| A5 |
Fisiopatologia i patologia nutricional. |
| A6 |
Bioquímica. |
| A17 |
Identificar els factors que influeixen en la nutrició. |
| A18 |
Avaluar l'estat nutricional individual i en col•lectivitats. |
| A26 |
Analitzar i avaluar els riscos alimentaris. |
| A34 |
Fonaments físics, químics i biològics en ciències dels aliments i la nutrició. |
| A44 |
identificar els fets més destacats de l'avanç científic de l'alimentació i la nutrició. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
| B1 |
Aprendre a aprendre. |
| B3 |
Aplicar pensament crític, lògic i creatiu. |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb iniciativa. |
| B5 |
Treballar de forma col·laborativa. |
| B7 |
Comunicar-se de manera efectiva i amb assertivitat en l'entorn laboral i com a ciutadà |
| B9 |
Reconèixer la necessitat de la recerca per a la progressió del coneixement |
| B10 |
Reconèixer i acceptar que el coneixement científic és canviant. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
| C1 |
Dominar en un nivell intermedi una llengua estrangera, preferentment l’anglès. |
| C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
| C5 |
Comprometre’s amb l'ètica i la responsabilitat social com a ciutadà/ana i com a professional. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1 |
Conèixer a nivell molecular l'efecte dels nutrients sobre l'organisme i sobre l'expressió gènica
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer els mecanismes moleculars de la interacció entre gens i dieta
Adquirir els coneixements que donen suport al concepte de nutrició òptima i personalitzada
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
Conèixer l’aplicació de la nutrigenòmica (genòmica, proteòmica, metabolòmica) als estudis d’investigació nutricionals
|
| A5 |
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
|
| A6 |
Conèixer a nivell molecular l'efecte dels nutrients sobre l'organisme i sobre l'expressió gènica
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer els mecanismes moleculars de la interacció entre gens i dieta
|
| A17 |
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer els mecanismes moleculars de la interacció entre gens i dieta
Adquirir els coneixements que donen suport al concepte de nutrició òptima i personalitzada
|
| A18 |
Adquirir els coneixements que donen suport al concepte de nutrició òptima i personalitzada
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
|
| A26 |
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
|
| A34 |
Conèixer a nivell molecular l'efecte dels nutrients sobre l'organisme i sobre l'expressió gènica
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer els mecanismes moleculars de la interacció entre gens i dieta
Adquirir els coneixements que donen suport al concepte de nutrició òptima i personalitzada
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
|
| A44 |
Conèixer a nivell molecular l'efecte dels nutrients sobre l'organisme i sobre l'expressió gènica
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer l'efecte dels polimorfismes sobre l'expressió gènica i sobre la interacció genes-dieta
Conèixer els mecanismes moleculars de la interacció entre gens i dieta
Adquirir els coneixements que donen suport al concepte de nutrició òptima i personalitzada
Conèixer els fonaments de les interacciones entre gens i nutrients i el seu interès en la prevenció i la seva susceptibilitat personal per al desenvolupament de les malalties del nostre entorn
Conèixer l’aplicació de la nutrigenòmica (genòmica, proteòmica, metabolòmica) als estudis d’investigació nutricionals
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B1 |
Ser capaç de realitzar recomanacions d’una dieta equilibrada, segons les característiques de cada individu
Saber interpretar els diferentes models d’interacció gen dieta
Ser capaç de aïllar DNA i identificar gens mitjançant PCR
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
| B3 |
Ser capaç de realitzar recomanacions d’una dieta equilibrada, segons les característiques de cada individu
Saber interpretar els diferentes models d’interacció gen dieta
Ser capaç de aïllar DNA i identificar gens mitjançant PCR
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
| B4 |
Ser capaç de realitzar recomanacions d’una dieta equilibrada, segons les característiques de cada individu
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
| B5 |
Ser capaç de aïllar DNA i identificar gens mitjançant PCR
|
| B7 |
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
| B9 |
Ser capaç de realitzar recomanacions d’una dieta equilibrada, segons les característiques de cada individu
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
| B10 |
Ser capaç de realitzar recomanacions d’una dieta equilibrada, segons les característiques de cada individu
Habilitat per a desenvolupar-se amb soltesa en un entorn professional relacionat amb la Nutrigenòmica i la Nutrició Molecular així com comprendre la diversitat d’àmbits de coneixement que formen part de l’àrea de la Nutrigenòmica i la Nutrició Personalitzada
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C1 |
Expressa opinions sobre temes abstractes o culturals de forma limitada
|
| C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
|
| C5 |
Mostra respecte pels drets fonamentals i d'igualtat entre homes i dones
|
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentación genérica de la asignatura. |
Sessió Magistral |
Exposición por parte del profesor de los principales contenidos de la asignatura en inglés. Se pretende que los alumnos adquieran los conocimientos teóricos principales en relación a la asignatura y sus aplicaciones.
|
Treballs |
Trabajo en grupo (2-3 personas): Revisar durante el desarrollo del curso los nuevos conocimientos aparecidos sobre genoma, microbioma y nutrición en revistas científicas de nutrición, microbiología y/o genética presentándolo en un documento escrito en inglés y defensa oral con una presentación de Power Point también en inglés. El trabajo será evaluado por el profesor en función del contenido, material bibliográfico usado, la calidad de la presentación y la calidad de discusión. |
Seminaris |
Cada alumno deberá escoger un artículo científico experimental (no de revisión) relacionado con la asignatura y deberá exponerlo en clase. El alumno deberá realizar un resumen que entregará al profesor antes de la exposición. Se evaluará la capacidad del alumno de extraer la información más relevante del artículo seleccionado. |
Pràctiques a laboratoris |
Las prácticas son obligatorias para todos los alumnos excepto repetidores. Tendrán ua duración de 9 horas distribuídas en 3 días según el horario oficial.
Es obligatorio traer bata. Antes de cada práctica el alumno deberá haberse leído los protocolos.
Los conocimientos derivados de las prácticas se evaluarán en una pregunta en el examen. |
Atenció personalitzada |
Consulta con el profesor sobre dudas en relación con el trabajo o con el contenido de las sesiones magistrales. |