Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A10 |
Ser capaç de triar les anàlisis adaptades al control o respondre a un problema donat, realitzar-les o fer realitzar-les, interpretar els resultats i donar els consells i prescripcions necessàries. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B3 |
Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació. |
| B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears | | C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A10 |
Elaboració dels punts crítics d'un procés o projecte
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B3 |
Analitza una situació donada i identifica aspectes que cal millorar
| | B4 |
Proposa millores a les orientacions relatives de com realitzar el treball amb qualitat
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| C4 |
Produeix un text oral ben estructurat, clar i eficaç
|
Tema |
Subtema |
Tecnologia del servei de vins.
1. Introducció. |
La presentació dels vins en l’àmbit de la restauració i el turisme |
2. La cava - celler del restaurant.
|
2.1-Compra de vins i classificació. /2.2- Condicions de guarda dels vins. / 2.3-Gestió, rotació dels vins i begudes. Política de preus. |
3. Funcions del sommelier.
|
3.1- Creació d’una carta de vins a restaurant. 3.2-Misse en place en el restaurant. 3.3-Temperatures de servei i la decantació dels vins. |
4. Coneixements sobre els vins i presentació de vins hedònica. |
Descripcions i notes de tast en diferents idiomes. Presentació de vins en l’àmbit de la restauració. |
5. Jornades i activitats enolúdiques en cellers. Moviment Slow Food i mercats de proximitat.
|
Rutes del vi. |
6. Harmonia de vins i menjars |
Coneixements base sobre la cuina tradicional i la nova cuina. Bases de l’harmonia de vins i menjars.
|
7. Harmonia d’afinitat i de contrast. |
Textures. Vins i espècies. El vi com a procés creatiu dels plats.
8. Selecció de menús i vins. Harmonia amb altres begudes: cerveses i destil•lats.
|
pràctiques (es realitzaran progressivament al llarg de l'assignatura, una per setmana segons calendari) |
I. Tecnologia de servei: In situ en un restaurant “misse en place” . (sortida a restaurant de Tarragona)
II. Experiència real sobre l’harmonia de vins i menjars. Proves d’afinitat i de contrast. (En aula tast, 2 dies).
III. Exposició i presentació de vins hedònica (realitzada com enòleg o propietari).
IV. Visita a un centre enolúdic.
V. Debats exposicó a classe de treball individual.
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
Sessió Magistral |
|
12 |
11 |
23 |
Pràctiques a laboratoris |
|
10 |
8 |
18 |
Treballs |
|
2 |
22 |
24 |
Atenció personalitzada |
|
3 |
0 |
3 |
|
Proves mixtes |
|
4 |
0 |
4 |
Proves orals |
|
1 |
0 |
1 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Com ha de presentar i vendre el vi, l'enòleg |
Sessió Magistral |
classes teoria amb presentacions ppt i navegació per internet; amb debats i fòrums |
Pràctiques a laboratoris |
Tast i maridatges a l'aula de tast |
Treballs |
informes de pràctiques i Prova de desenvolupament amb preguntes curtes resposta a problemes |
Atenció personalitzada |
Tutorització i Consultes dels treballs |
Descripció |
Resolució de dubtes i guió del treball personal de l'alumne |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Treballs |
|
Informes de pràctiques sobre vins i maridatge: 15%
Viista centre d’activitats enolúdiques: 10%
|
25 |
Proves orals |
|
-Prova oral: presentació dels vins (aptitud comunicativa oral) i fitxa escrita del vi 25%
-Debats i fòrums a classe i presentació de menú i de carta de vins 25%
|
50 |
Proves mixtes |
|
Prova mixta: preguntes curtes i de deesnvolupament |
25 |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Les proves mixtes i orals han d'obtenir el 5 com a mínim per fer mitjana En primera convocatòria, les diferents proves mixtes fan mitjana per sobre de 4; en cas contrari, s'ha de presentar l'alumne amb aquesta part en segona convocatòria. En segona convocatòria el parcial a recuperar ha de superar la nota de 5. Es prohibeix l'ús o tinença de dispositius de comunicació i transmissió de dadesdurant la realització de les proves a excepció del consentiment exprés del professor." Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Instituto Español Analistas Financieros, Curso de Bolsa y mercados financieros, ,
|
Felipe Gallego, Jesús, 1998. MANUAL PRÁCTICO
DE RESTAURANTE, Ediciones Paraninfo S.A.,1ª ed., 11ª imp.(10/1998)JOHNSON /
ROBINSON
, 2008. El vino. Atlas Mundial, Aula Magna, 1ª ed. |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|