Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A3 |
Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A3 |
Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Tema 0 |
Introducció |
Tema 1 |
Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples |
Tema 2 |
Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica |
Tema 3 |
Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors |
Tema 4 |
Disseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada. |
Tema 5 |
Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials |
Tema 6. Aplicacions industrials dels enzims: |
- Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica de biocombustibles
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agroalimentària
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
20 |
18 |
38 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
4 |
12 |
16 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
4 |
15 |
19 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de cada tema |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes i qüestions |
Atenció personalitzada |
Atenció individual dels alumnes |
Descripció |
Departament de Bioquímica i Biotecnologia.
Manuel Suarez
Despatx 105
correu electronic: manuel.suarez@urv.cat
|
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Resolució de problemes, exercicis |
|
Els exercicis dels temes 1 i 2 s'avaluaran i valdran cadascun un 10% de la nota final |
20 % |
Proves mixtes |
|
Es faran dos exàmens parcials eliminatoris. |
80 %
|
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
És requisit imprescindible un mínim de 4 en cadascuna de les proves parcials. A més, la mitjana dels dos exàmens ha de donar 5 per a aprovar l'assignatura. La segona convocatòria consistirà en un únic examen amb tot el contingut de l'assignatura. La nota serà el 80%. El 20% restant vindrà de la nota de les activitats. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Bàsica |
Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
, Plou FJ, Alcalde M i Ballesteros A. 1999. Estabilidad de los biocatalizadores. Investigación y Ciencia, juny 1999, 46-55., ,
, van Beilen JB i Li Z. 2002. Enzyme technology: an overview. Current Opinion in Biotechnology 13:338-344., ,
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que es recomana cursar simultàniament |
ENGINYERIA DE PROTEÏNES/19204222 | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS/19204212 |
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|