Type A
|
Code |
Competences Specific | | A8 |
Analitzar adequadament dades i resultats experimentals propis dels àmbits de Biotecnologia amb tècniques estadístiques, i saber-los interpretar |
| A9 |
Conèixer en profunditat els microorganismes, tant procariotes com eucariotes, i els virus, així com la diversitat de metabolismes present en els procariotes, i les seves possibilitats d'aprofitament biotecnològic |
| A15 |
Conèixer la diversitat de processos i productes biotecnològics existents, així com els recents avenços biotecnològics, i saber explicar-los i comunicar-los a auditoris diversos |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | B3 |
Aplicar el pensament crític, lògic i creatiu, demostrant capacitat d’innovació. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear | | C3 |
Gestionar la informació i el coneixement. |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A8 |
Conèixer la biologia molecular de sistemes a les seves vesants de genòmica, transcriptòmica, proteòmica i metabolòmica.
| | A9 |
Modificar metabòlicament els models microbians biotecnològics als sectors de l'alimentació, la medicina i l'agricultura.
| | A15 |
Dominar les tècniques de biologia molecular utilitzades per a l'obtenció d'animals i vegetals modificats genèticament, i conèixer les possibilitats d'aplicació de biotecnologia molecular a animals i vegetals.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| B3 |
Proposa noves idees, oportunitats o solucions a problemes i/o processos coneguts
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
| C3 |
Localitza i accedeix a la informació de manera eficaç i eficient
|
Topic |
Sub-topic |
1. La biotecnologia microbiana: conceptes teòrics, història i àrees d'incidència
|
|
2. Disponibilitat i selecció de models microbians biotecnològics
|
|
3. Enginyeria genètica del metabolisme microbià
|
|
4. Tècniques de creació i selecció de mutants microbians amb interès biotecnològic
|
|
5. Estratègies biotecnològiques en el desenvolupament de bacteris per a ús industrial i agropecuari
|
|
6. Els microorganismes com productors de biomoléculas
|
|
7. Microorganismes biotecnològicament desenvolupats per a la indústria d'aromes i biocarburants
|
|
8. El llevat com model i eina en el coneixement de la cèl·lula eucariotes superiors i la seva aplicació en la medicina |
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
Sessió Magistral |
|
25 |
37 |
62 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
4 |
0 |
4 |
Pràctiques a laboratoris |
|
20 |
10 |
30 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Activitats Introductòries |
En les classes teòriques es presentaran els fonaments científics i pràctics per a la comprensió de la bibliografia que els alumnes han de presentar en la segona part de la classe següent. D'aquesta manera solament la primera classe teòrica no contarà amb la participació activa dels alumnes. |
Sessió Magistral |
A partir de la segona classe es proposarà als alumnes la dinàmica següent: 40 min seran ocupats pel professor per a impartir els conceptes bàsics de la bibliografia a presentar-se per part dels alumnes en la segona part de la classe següent. 25 min per a la presentació d'un article per part dels alumnes 15 min per a les preguntes per part de l'auditori 25 min per a la presentació d'un segon article per part dels alumnes 15 min per a les preguntes per part de l'auditori. |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Els alumnes responsables de l'exposició haurien de presentar en la web de l'assignatura l'o les possibles respostes usant qualsevol dels suports existents en internet. |
Pràctiques a laboratoris |
Disseny per al desenvolupar modificacions genètiques de microorganismes i avaluar-los a nivell molecular i fisiològic. |
Atenció personalitzada |
Els alumnes contaran amb un horari de consulta setmanal per a resoldre dubtes concrets de l'assignatura. |
Description |
Els alumnes contaran amb un horari de consulta setmanal per a resoldre dubtes concrets de l'assignatura |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Sessió Magistral |
|
Qüestionari individual escrit d'un article científic similar als fets a classe |
30% |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
La capacitat de debatre i respondre a preguntes dels temes impartits durant les classes magistrals. |
20% |
Pràctiques a laboratoris |
|
Reconeixement dels punts crítics per al desenvolupament de microorganismes genèticament modificat. |
50% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
La segona convocatòria consistirà en un examen de tots els continguts de l'assignatura. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
, Recombinant Gene Expression, Methods in Molecular Biology Volume 824, 2012
, Recombinant Protein Production in Yeast: Methods and Protocols, Series: Methods in Molecular Biology, Volume: 866, 2012
Satyanarayana, T., Yeast Biotechnology: Diversity and Applications, Kunze, Gotthard (Eds.), 2009
Alexander N. Glazer and Hiroshi Nikaido, Microbial Biotechnology “Fundamentals of Applied Microbiology”, University of California, Berkeley, 2007
Lee Yuan Kun, Microbial Biotechnology “Principles and Applications”, World Scientific Publishing Co. Pte Ltd, 2006
Jose-luis Barredo, Methods in Biotechnology “Microbial Processes and Products”, Humana Press Inc, 2005
Walker, Graeme M, Yeast - Physiology and Biotechnology, John Wiley & Sons, 1998
|
|
Complementària |
|
|
Subjects that continue the syllabus |
BIOTECNOLOGIA MOLECULAR ANIMAL I VEGETAL/19204122 | DES DELS ORGANISMES MODEL A LA BIOLOGIA HUMANA/19204218 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
BIOQUÍMICA/19204008 | BIOLOGIA CEL·LULAR/19204006 | METABOLISME DE MICROORGANISMES/19204110 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|