Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas | | A2 |
Conèixer i aplicar de forma adequada les bases de la química general i química orgànica a les biociències moleculars |
| A7 |
Saber buscar, obtenir, analitzar i interpretar la informació de les principals bases de dades biològiques: genòmiques, transcriptòmiques, proteòmiques, metabolòmiques, taxonòmiques i altres, així com de dades bibliogràfiques, i usar les eines bioinformàtiques bàsiques |
| A15 |
Conèixer la diversitat de processos i productes biotecnològics existents, així com els recents avenços biotecnològics, i saber explicar-los i comunicar-los a auditoris diversos |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales | | B4 |
Treballar de forma autònoma amb responsabilitat i iniciativa. |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares | | C4 |
Expressar-se correctament de manera oral i escrita en una de les dues llengües oficials de la URV. |
Tipo A
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| A2 |
Conèixer els principals productes naturals d’ús industrial
Conèixer el origen biogenètic dels productes naturals d’ús industrial
Conèixer les transformacions químiques i o biotecnològiques bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
| | A7 |
Desenvolupar habilitats de cerca d’informació química en relació amb les transformacions bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
| | A15 |
Conèixer les transformacions químiques i o biotecnològiques bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
|
Tipo B
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| B4 |
Gestiona i organitza el treball i el temps d’ acord amb la planificació donada
|
Tipo C
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| C4 |
Produeix un text escrit gramaticalment correcte
|
tema |
Subtema |
1. Introducció. Objectius i organització del curs.
|
|
2. Metabolisme primari i secundari. Actualització de conceptes. |
|
3. Extracció de productes del medi natural. Caracterització . |
|
4. Productes naturals amb valor farmacèutic: anticancer, anti-HIV. |
|
5. Bio-pesticides. |
|
6. Fibres. |
|
7. Aromes, fragàncies. |
|
8. Colorants. |
|
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase
|
Horas fuera de clase
|
(**) Horas totales |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
15 |
15 |
30 |
Seminaris |
|
10 |
15 |
25 |
Presentacions / exposicions |
|
4 |
16 |
20 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Activitats Introductòries |
Introducció de l’assignatura, el programa, el seus objectius i la forma d’avaluació |
Sessió Magistral |
2. Metabolisme primari i secundari. Actualització de conceptes
3. Extracció de productes del medi natural. Caracterització
4. Productes naturals amb valor farmacèutic: anticancer, anti-HIV, etc.
5. Bio-pesticides
6. Fibres
7. Aromes, fragancies
8. Colorants
|
Seminaris |
Semiaris sobre aspectes concrets relacionats amb els temes impartirs en les sessions magistrals |
Presentacions / exposicions |
Preparació per part dels alumnes de treballs sobre productes naturals i que presentaran de forma oral. Aquests treballs auran de considerar
-Aplicació industrial
-origen biogenétic
-process d'extracció
-Transformacións industrials
-implicacions economiques i etiques
|
Atenció personalitzada |
Hi haurà una hora a la setmana per atenció als estudiants de forma individualitzada |
descripción |
De 13 a 14 tots els dimecres |
Metodologías |
Competencias
|
descripción |
Peso |
|
|
|
|
Seminaris |
|
Sesions de presentació de aspectes concrets en relació amb els productes naturals amb participació i discussió per part dels alumnes |
10% |
Presentacions / exposicions |
|
Elaboració i presentació de treballs relacionats amb els productes naturals |
50% |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
Consiteix en una prova de preguntes curtes en relació als continguts desenvolupats durant el curs. |
40% |
Otros |
|
|
|
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
En cas de no superar la prova de preguntes curtes o el treball caldrà repetir-los a la segona convocatòria Per fer la nota mitjana s'haurà d'obtenir al menys un 4 a l'examen i al treball Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
J. Mann, Secondary Metabolism, Oxford Science Publications , 1993
Paul M. Dewick, Medicinal Natural Products, Wiley, 2009
Kurt B. G. Torssell, Natural Product Chemistry, Wiley, 1997
Peter Houghton, Amala Raman, Peter Houghton, Amala Raman, “Laboratory Handbook for the Fractionation of Natural Laboratory Handbook for the Fractionation of Natural Laboratory Handbook, Chapman and Hall, 1998
Xiao-Tiang Liang, Wei-Shuo Fang, Xiao-Tiang Liang, Wei-Shuo Fang, “The medinal chemistry of bioactive natural products”, The medinal chemistry of bioactive natural products , Wiley, 2006
|
|
Complementària |
Andrea Peirce, Practical Guide to Natural Medicines, Stonesong Press, 1999
Horst Surburg, Johannes Panten, Common Fragrance and Flavor Materials: Pre paration,Properties and Uses, Wiely, 2006
Biopesticides: Use and Delivery, Frankling R. Hall, Julius J. Menn, Humana Press, 1999
Dianne N. Epp,, The Chemistry of Natural Dyes, Terrific Press, 1995
|
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|