IDENTIFYING DATA 2018_19
Subject (*) ENZIMOLOGIA INDUSTRIAL Code 13904211
Study programme
Doble tit. de Grau de Biotecnologia i de Bioquímica i Biol. Molecular(2014)
Cycle 1r
Descriptors Credits Type Year Period
3 Optativa 1Q
Teaching
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
SUÁREZ RECIO, MANUEL
E-mail manuel.suarez@urv.cat
yolandadelpilar.nunez@urv.cat
Lecturers
SUÁREZ RECIO, MANUEL
NUÑEZ GUTIERREZ, YOLANDA DEL PILAR
Web
General description and relevant information Aquesta assignatura pretén descriure les aplicacions dels enzims en processos industrials.

Competències
Type A Code Competences Specific
 A3 Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació
Type B Code Competences Transversal
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A3 Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
Type B Code Learning outcomes
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
Tema 0 Introducció
Tema 1 Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples
Tema 2 Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica
Tema 3 Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors
Tema 4 Disseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada.
Tema 5 Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials
Tema 6. Aplicacions industrials dels enzims: - Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica de biocombustibles
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agroalimentària



Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
20 18 38
Resolució de problemes, exercicis
A3
4 12 16
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves mixtes
A3
4 15 19
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura
Sessió Magistral Exposició dels continguts de cada tema
Resolució de problemes, exercicis Resolució de problemes i qüestions
Atenció personalitzada Atenció individual dels alumnes

Atenció personalitzada
Description
Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Manuel Suarez Despatx 105 correu electronic: manuel.suarez@urv.cat

Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Resolució de problemes, exercicis
A3
Els exercicis dels temes 1 i 2 s'avaluaran i valdran cadascun un 10% de la nota final 20 %
Proves mixtes
A3
Es faran dos exàmens parcials eliminatoris. 80 %
Others  
 
Other comments and second exam session

És requisit imprescindible un mínim de 4 en cadascuna de les proves parcials. A més, la mitjana dels dos exàmens ha de donar 5 per a aprovar l'assignatura.

La segona convocatòria consistirà en un únic examen amb tot el contingut de l'assignatura. La nota serà el 80%. El 20% restant vindrà de la nota de les activitats.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora


Fonts d'informació

Bàsica Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
, Plou FJ, Alcalde M i Ballesteros A. 1999. Estabilidad de los biocatalizadores. Investigación y Ciencia, juny 1999, 46-55., ,
, van Beilen JB i Li Z. 2002. Enzyme technology: an overview. Current Opinion in Biotechnology 13:338-344., ,

Complementària

Recomanacions

Subjects that are recommended to be taken simultaneously
ENGINYERIA DE PROTEÏNES/19204222
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS/19204212

Subjects that it is recommended to have taken before
ENZIMOLOGIA/19204106
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.