Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas | | A5 |
Conèixer els principis, la instrumentació i les aplicacions de les principals tècniques d'anàlisis i separació de biomolècules, així com les tècniques de cultiu de microorganismes i de cèl•lules d'organismes pluricel•lulars |
| A6 |
Saber dissenyar i aplicar protocols experimentals de laboratori dels àmbits de Biotecnologia, especialment químics, bioquímics, microbiològics i de biologia molecular, valorant els seus riscos i elements de seguretat |
| A14 |
Valorar l'impacte soci-econòmic i les implicacions bioètiques dels diferents processos biotecnològics, i assegurar les disposicions legals vigents |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares |
Tipo A
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| A5 |
Conèixer els diferents tipus tòxics (naturals, abiòtics, biòtics) que poden estar presents en els diferents tipus d'aliments, així com identificar els efectes nocius derivats del consum d'aquests aliments contaminats
| | A6 |
Disposar dels criteris necessaris per decidir quina és la tècnica més adequada per al control microbiològic dels aliments així com per al control de la higiene durant les diferents etapes de la producció d'aliments
| | A14 |
Conèixer la normativa actual de seguretat alimentària i els procediments que s'apliquen en les indústries per complir-la
|
Tipo B
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
Tipo C
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
tema |
Subtema |
Tema 1: Introducció a la qualitat i seguretat alimentària. Aspectes legals.
|
|
Tema 2: Alteracions dels aliments. Agents físics, químics i microbiològics |
|
Tema 3: Contaminants d'aliments. Tòxics naturals i antinutrients. Contaminants químics d'origen biòtic i abiòtic. Contaminants biològics
|
|
Tema 4: Control i gestió de la qualitat i seguretat en la indústria alimentària. Control microbiològic dels aliments. |
|
Tema 5: Mètodes de conservació dels aliments. |
|
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase
|
Horas fuera de clase
|
(**) Horas totales |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
15 |
19.5 |
34.5 |
Seminaris |
|
14 |
7 |
21 |
Presentacions / exposicions |
|
6 |
10.2 |
16.2 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Activitats Introductòries |
Presentació dels diferents blocs temàtics de la assignatura |
Sessió Magistral |
Exposició teòrica dels continguts |
Seminaris |
Resolució de problemes, discussió d'articles divulgatius o científics i treballs sobre temes relacionats amb el temari |
Presentacions / exposicions |
Elaboració i Presentació d'un treball bibliogràfic sobre un tema relacionat amb els continguts de l'assignatura |
Atenció personalitzada |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients mitjançant cita prèvia amb el professor, o per correu electrònic |
descripción |
L’alumne pot fer les consultes que cregui convenients mitjançant cita prèvia amb el professor, o per correu electrònic |
Metodologías |
Competencias
|
descripción |
Peso |
|
|
|
|
Seminaris |
|
S'avaluaran les diferents activitats realitzades durant els seminaris, així com les tasques a realitzar fora de l'aula |
25 % |
Presentacions / exposicions |
|
S'avaluarà tant el treball escrit com l'exposició oral mitjançant un rúbrica objectiva |
30 % |
Proves mixtes |
|
S'avaluaran els continguts donats a classe mitjançant proves objectives tipus test i/o preguntes curtes |
45 % |
Otros |
|
|
|
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
La segona convocatòria serà un examen final on es demanarà el coneixement exhaustiu dels continguts del curs. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.
|
Bàsica |
|
· MCSHANE
D., RUE N.R. y LINTON R. Conceptos esenciales de seguridad e higiene de los
alimentos. 4ª edición. Ed. Pearson Education, INC. Upper Saddle River, Nueva
Jersey (USA). 2006 · FORSYTHE
SJ. y HAYES PR. Higiene de los alimentos. Microbiología y HACCP. 2ª edición.
Ed. Acribia. Zaragoza (España). 2002
· FORSYTHE
SJ. The microbiology of safe food. 2ª edición.
Ed. Wiley-Blackwell. West Sussex (UK). 2010 · LEVEAU,
J.Y. Manual técnico de higiene, limpieza y desinfección. Ed. A. Madrid
Vicente Ediciones. Madrid (España). 2004 |
Complementària |
|
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|