Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Comú |
|
AC3 |
CE3-Interpretar adequadament els resultats dels estudis nutricionals bibliogràfics realitzats amb humans. |
|
AC5 |
CE5-Percebre, apreciar i utilitzar la diversitat d'àmbits de coneixement que participen a l'àrea de la nutrició i el metabolisme. |
|
AC7 |
CE7-Incorporar eficaçment els avanços científics al propi camp professional. |
|
Professionalitzador |
|
Recerca |
|
AR1 |
Especialitat "Recerca": Analitzar les últimes tendències en la investigació en nutrició. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Objectius |
Competències |
Es pretèn que l'alumne assimili i entengui tant els àmbits de la recerca en la nutrició com els mètodes que s'utilitzen per duur a terme aquesta recerca |
AC3 AC5 AC7 AR1
|
|
|
Tema |
Subtema |
L'assignatura està organitzada en dos blocs: 1,5 crèdits impartits per la URV, 1,5 crèdits impartits per la UB. |
En el cas dels 1,5 crèdits impartits per la URV es realitzaran 3 blocs de seminaris corresponent a tres departaments diferents: Medicina i Cirurgia, Ciències Mèdiques Bàsiques i Bioquímica i Biotecnologia |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
|
Seminaris |
|
24 |
48 |
72 |
|
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Descripció del contingut i organització de l'assignatura |
Seminaris |
Els seminaris es realitazan al llarg de tres tardes. La durada aproximada de cada sessió de seminaris (tarda) serà de 4 hores. |
Atenció personalitzada |
Atenció individualitzada de l'alumnat sobre aspectes/ dubtes sorgits durant el curs |
|
Descripció |
L'alumne prodrá resoldre els seus dubtes o problemes preguntant al professor durant les classes o en acabar les mateixes. També podrà sol·licitar al professor una data / hora via correu electrònic o un altre mitjà.
Dubtes per la coordinadora de l'assignatura:
Francisca Isabel Bravo Vázquez
Despatx 100: Departament de bioquímica i biotecnologia
977 55 88 37
franciscaisabel.bravo@urv.cat |
|
|
Descripció |
Pes |
Seminaris |
Entrega de resums de 4 seminaris a escollir per l'alumne |
100 |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
L'assistència és imprescindible per superar l'assignatura. Per aprovar l'assignatura s'ha d'obtenir com a mínim 5/10 punts en els 4 treballs presentats per l'alumne Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
|
- La bibliografia específica es facilitarà en els seminaris corresponents.
|
Complementària |
García-Suárez, s et al. 2017, Development and validation of a UHPLC-ESI-MS/MS method for the simultaneous quantification of mammal lysophosphatidylcholines and lysophosphatidylethanolamines in serum, 1055: 86-97. 2017., J Chromatogr B-Analyt Technol Biomed Life Sci
Ibars, M. et al., Proanthocyanidins potentiate hypothalamic leptin/STAT3 signalling and Pomc gene expression in rats with diet-induced obesity, 41(1):129-136. 2017., International Journal of Obesity.
Pons, Z. et al., Chronic administration of grape-seed polyphenols attenuates the development of hypertension and improves other cardiometabolic risk factors associated with the metabolic syndrome in cafeteria diet-fed, 117 (2): 200-208. 2017, British Journal of Nutrition
Mas-Capdevila, A., Iglesias-Carres, L., Arola-Arnal, A., Suarez, M., Muguerza, M., Bravo, F.I, Long-term administration of protein hydrolysate from chicken feet induces antihypertensive effect and confers vasoprotective pattern in diet-induced hypertensive rats, Journal of Functional Foods 2019, 55,28-35,
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|