DADES IDENTIFICATIVES 2019_20
Assignatura (*) SEMINARIS DE RECERCA Codi 13675201
Ensenyament
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Optativa Juny, Jul., Set.
Llengua d'impartició
Castellà
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Ciències Mèdiques Bàsiques
Medicina i Cirurgia
Coordinador/a
BRAVO VÁZQUEZ, FRANCISCA ISABEL
Adreça electrònica nuria.aranda@urv.cat
rosamaria.valls@urv.cat
franciscaisabel.bravo@urv.cat
Professors/es
ARANDA PONS, NÚRIA
VALLS ZAMORA, ROSA MARIA
BRAVO VÁZQUEZ, FRANCISCA ISABEL
Web
Descripció general i informació rellevant En aquesta assignatura es pretèn donar una visió aplicada a través de l'assistència d'un seminaris realitzats per especialistes en la matèria de la recerca en nutrició tant des d'una perspectiva de recerca clínica com una recerca bàsica.

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
  Comú
  AC3 CE3-Interpretar adequadament els resultats dels estudis nutricionals bibliogràfics realitzats amb humans.
  AC5 CE5-Percebre, apreciar i utilitzar la diversitat d'àmbits de coneixement que participen a l'àrea de la nutrició i el metabolisme.
  AC7 CE7-Incorporar eficaçment els avanços científics al propi camp professional.
  Professionalitzador
  Recerca
  AR1 Especialitat "Recerca": Analitzar les últimes tendències en la investigació en nutrició.
Tipus B Codi Competències Transversals
  Comú
Tipus C Codi Competències Nuclears

Objectius d'aprenentatge
Objectius Competències
Es pretèn que l'alumne assimili i entengui tant els àmbits de la recerca en la nutrició com els mètodes que s'utilitzen per duur a terme aquesta recerca AC3
AC5
AC7
AR1

Continguts
Tema Subtema
L'assignatura està organitzada en dos blocs: 1,5 crèdits impartits per la URV, 1,5 crèdits impartits per la UB. En el cas dels 1,5 crèdits impartits per la URV es realitzaran 3 blocs de seminaris corresponent a tres departaments diferents: Medicina i Cirurgia, Ciències Mèdiques Bàsiques i Bioquímica i Biotecnologia

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe Hores fora de classe (**) Hores totals
Activitats Introductòries
2 0 2
 
Seminaris
24 48 72
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries Descripció del contingut i organització de l'assignatura
Seminaris Els seminaris es realitazan al llarg de tres tardes. La durada aproximada de cada sessió de seminaris (tarda) serà de 4 hores.
Atenció personalitzada Atenció individualitzada de l'alumnat sobre aspectes/ dubtes sorgits durant el curs

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Descripció
L'alumne prodrá resoldre els seus dubtes o problemes preguntant al professor durant les classes o en acabar les mateixes. També podrà sol·licitar al professor una data / hora via correu electrònic o un altre mitjà. Dubtes per la coordinadora de l'assignatura: Francisca Isabel Bravo Vázquez Despatx 100: Departament de bioquímica i biotecnologia 977 55 88 37 franciscaisabel.bravo@urv.cat

Avaluació
  Descripció Pes
Seminaris Entrega de resums de 4 seminaris a escollir per l'alumne 100
 
Altres comentaris i segona convocatòria

L'assistència és imprescindible per superar l'assignatura.

Per aprovar l'assignatura s'ha d'obtenir com a mínim 5/10 punts en els 4 treballs presentats per l'alumne

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica
  • La bibliografia específica es facilitarà en els seminaris corresponents.
Complementària García-Suárez, s et al. 2017, Development and validation of a UHPLC-ESI-MS/MS method for the simultaneous quantification of mammal lysophosphatidylcholines and lysophosphatidylethanolamines in serum, 1055: 86-97. 2017., J Chromatogr B-Analyt Technol Biomed Life Sci
Ibars, M. et al., Proanthocyanidins potentiate hypothalamic leptin/STAT3 signalling and Pomc gene expression in rats with diet-induced obesity, 41(1):129-136. 2017., International Journal of Obesity.
Pons, Z. et al., Chronic administration of grape-seed polyphenols attenuates the development of hypertension and improves other cardiometabolic risk factors associated with the metabolic syndrome in cafeteria diet-fed, 117 (2): 200-208. 2017, British Journal of Nutrition
Mas-Capdevila, A., Iglesias-Carres, L., Arola-Arnal, A., Suarez, M., Muguerza, M., Bravo, F.I, Long-term administration of protein hydrolysate from chicken feet induces antihypertensive effect and confers vasoprotective pattern in diet-induced hypertensive rats, Journal of Functional Foods 2019, 55,28-35,

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent