Type A
|
Code |
Competences Specific |
|
Comú |
|
Professionalitzador |
|
AP6 |
Especialitat "Aliments Saludables": Comprendre les bases de legislació i seguretat alimentària. |
|
Recerca |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
|
Comú |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Objectives |
Competences |
Introduir l'alumne en el coneixement d'aliments funcionals, des de la comprensió dels mecanismes moleculars mitjançant els quals actuen, la seva eficàcia i seguretat, així com conèixer l'ús dels aliments funcionals per a proporcionar millor qualitat de vida als individus. |
AP6
|
|
|
Topic |
Sub-topic |
1. |
Concepte i avaluació científica dels aliments funcionals |
2. |
Context normatiu a la Unió Europea |
3. |
Components bioactius dels aliments funcionals:
1. Patologia cardiovascular
2. Salut òssia
3. Rendiment i forma física
4. Regulació del pes corporal, sensibilitat a insulina i
diabetis
5. Càncer
6. Estat mental i rendiment psíquic
7. Salut gastrointestinal i immunitat
8. Miscel·lània |
4. |
Aspectes econòmics, ètics i de percepció pública envers els aliments funcionals. |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours |
Hours outside the classroom |
(**) Total hours |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Treballs |
|
0 |
30 |
30 |
Sessió Magistral |
|
12 |
24 |
36 |
|
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
2 |
4 |
6 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Activitats Introductòries |
*Material del curs disponible al Moodle a partir de l’1 de febrer fins 30 maig
|
Treballs |
Tots els alumnes elaboren individualment un treball dins el tema 3 que s’ha de lliurar per escrit i s’avalua. El treball ha de consistir en un informe crític sobre un aliment funcional que es trobi actualment al mercat. Es pot seleccionar més d’un aliment però només un factor de risc d’una patologia concreta. Longitud màxima 10 pàgines. Termini 30 d’abril.
|
Sessió Magistral |
Exposició del contingut de l’assignatura.
|
Atenció personalitzada |
Resolució individualitzada de dubtes i orientació |
|
Treballs |
Atenció personalitzada |
|
Description |
Per correu electrònic |
|
|
Description |
Weight |
Treballs |
Treballs entregats |
40% |
Proves objectives de preguntes curtes |
Prova sobre els continguts de les sessions magistrals |
60%
|
|
Other comments and second exam session |
Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
P.J. Aggett et al, PASSCLAIM, , ILSI
Margaret Ashwell, Conceptos sobre los Alimentos Funcinales, , ILSI
J.M. Barberá, A. Marcos, Alimentos Funcionales, , INUTCAM
M. Juárez, A. Olano, F. Morais, Alimentos Funcionales, , FECYT
|
|
Complementària |
|
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|