Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Comú |
|
AC5 |
CE5-Percebre, apreciar i utilitzar la diversitat d'àmbits de coneixement que participen a l'àrea de la nutrició i el metabolisme. |
|
Professionalitzador |
|
AP1 |
Especialitat "Nutrició Clínica": Controlar les principals patologies relacionades amb l'alimentació, la seva prevenció i el seu abordatge nutricional. |
|
Recerca |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Objectius |
Competències |
Integrar els aspectes psicològics que intervenen en el comportament alimentari. |
AC5 AP1
|
|
|
Aplicar els coneixements adquirits a la pràctica professional. |
AC5 AP1
|
|
|
Tema |
Subtema |
Bloque I: Psicología y alimentación |
1. La elección del alimento
2. Aspectos psicológicos a tener en cuenta en la conducta alimentaria
|
Bloque II: Trastornos del comportamiento alimentario en diferentes etapas evolutivas |
1. Trastorno evitativo/restrictivo de la ingesta
2. Anorexia nerviosa, bulimia nerviosa, trastorno por atracón y otros TCA
3. La obesidad: Aspectos psicològicos
4. Otros trastornos
|
Bloque III. Aspectos psicológicos en la intervención nutricional
|
1. Relación con el paciente
2. Entrevista motivacional
3. Estrategies psicológicas para la intervención |
Bloque IV: Relación entre nutrición, conducta y cognición en diferentes etapas evolutivas |
1. La influencia de la nutrición prenatal y de las primeras etapas
2. Estado nutricional y trastornos psicológicos
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Sessió Magistral |
|
16 |
24 |
40 |
Presentacions / exposicions |
|
4 |
12 |
16 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
5 |
7 |
12 |
|
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
1 |
2 |
3 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l’assignatura. |
Sessió Magistral |
Exposició del contingut de l’assignatura. |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral per part dels alumnes d’un tema concret o d’un treball (prèvia presentació escrita). |
Resolució de problemes, exercicis |
Formulació, anàlisi, resolució i debat d’un problema o exercici, relacionat amb la temàtica de l’assignatura. |
Atenció personalitzada |
Atenció individual d'alumne amb el professor |
|
Descripció |
Atendre presencialment al despatx o online les preguntes dels alumnes respecte als temes i el desenvolupament del treball o/i problemes. |
|
|
Descripció |
Pes |
Sessió Magistral |
Preguntes tipus test |
30% |
Presentacions / exposicions |
Exposició oral d’un tema amb bibliografia actualitzada. |
40% |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de casos clínics |
25% |
Altres |
Assistència i participació a classe |
5% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Qui no superi l'assignatura a través de les activitats amb pes a la nota, tenen una segona convocatòria en la que es farà un examen (100% de la nota). Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Morandé G, Graell M, Blanco , Trastornos de la conducta alimentaria y obesidad. Un enfoque integral , Panamericana, 2014
American Psychiatric Association, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, American Psychiatric Publishing, 2013
Odgen, Psicología de la alimentación, Morata, 2005
Ped Ruiz Lázaro PM, Velilla JM, González Fraile E, Buenas prácticas en la prevención de los TCA, Madrid: Pirámide, 2017
|
Es treballa principalment amb publicacions recents de les revistes de
l’àmbit de coneixement relacionat |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|