DATOS IDENTIFICATIVOS 2019_20
Asignatura (*) ENZIMOLOGIA INDUSTRIAL Código 13904211
Titulación
Doble tit. de Grau de Biotecnologia i de Bioquímica i Biol. Molecular(2014)
Ciclo 1r
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
3 Optativa 1Q
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
SUÁREZ RECIO, MANUEL
Correo-e manuel.suarez@urv.cat
yolandadelpilar.nunez@urv.cat
Profesores/as
SUÁREZ RECIO, MANUEL
NUÑEZ GUTIERREZ, YOLANDA DEL PILAR
Web
Descripción general e información relevante Aquesta assignatura pretén descriure les aplicacions dels enzims en processos industrials.

Competències
Tipo A Código Competencias Específicas
 A3 Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació
Tipo B Código Competencias Transversales
Tipo C Código Competencias Nucleares

Resultats d'aprenentage
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A3 Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
Tipo C Código Resultados de aprendizaje

Continguts
tema Subtema
Tema 0 Introducció
Tema 1 Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples
Tema 2 Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica
Tema 3 Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors
Tema 4 Disseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada.
Tema 5 Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials
Tema 6. Aplicacions industrials dels enzims: - Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica de biocombustibles
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agroalimentària



Planificació
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
20 18 38
Resolució de problemes, exercicis
A3
4 12 16
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves mixtes
A3
4 15 19
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologies
Metodologías
  descripción
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura
Sessió Magistral Exposició dels continguts de cada tema
Resolució de problemes, exercicis Resolució de problemes i qüestions
Atenció personalitzada Atenció individual dels alumnes

Atenció personalitzada
descripción
Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Manuel Suarez Despatx 105 correu electronic: manuel.suarez@urv.cat

Avaluació
Metodologías Competencias descripción Peso        
Resolució de problemes, exercicis
A3
Es realitzaran dos exercicis (cadascun un 10% de la nota final) 20 %
Proves mixtes
A3
Avaluació escrita del contingut teòric de l'assginatura 80 %
Otros  
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

És requisit imprescindible un mínim de 5 en la part teòrica per a aprovar l'assignatura.

La segona convocatòria consistirà en un únic examen amb tot el contingut de l'assignatura. La nota serà el 80%. El 20% restant vindrà de la nota de les activitats.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.

Although this course is not offered in English, foreign exchange students will receive personalised support in English and will be able to develop the evaluation activities in this language.


Fonts d'informació

Bàsica Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
, Plou FJ, Alcalde M i Ballesteros A. 1999. Estabilidad de los biocatalizadores. Investigación y Ciencia, juny 1999, 46-55., ,
, van Beilen JB i Li Z. 2002. Enzyme technology: an overview. Current Opinion in Biotechnology 13:338-344., ,

Complementària

Recomanacions

Asignaturas que se recomienda cursar simultáneamente
ENGINYERIA DE PROTEÏNES/19204222
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS/19204212

Asignaturas que se recomienda haber cursado previamente
ENZIMOLOGIA/19204106
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.