Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A3 |
Controlar el sistema productiu de la matèria primera amb criteris de qualitat i seguint els imperatius reglamentaris integrant els coneixements d'edafologia, climatologia i viticultura |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | CT5 |
Comunicació escrita. Comunicar informació de manera clara i precisa a audiències diverses |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A3 |
Conèixer les aptituds dels principals porta-empelts i varietats productores de raïm per a vinificació.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CT5 |
Produir un text de qualitat, sense errors gramaticals i ortogràfics, amb una presentació formal acurada i un ús adequat i coherent de les convencions formals i bibliogràfiques. (Qualitat)
Construir un text estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada. (Construcció del discurs)
Elaborar un text adequat a la situació comunicativa, consistent i persuasiu. (Eficàcia)
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Maduració i qualitat de la verema. |
|
2. Elecció de la varietat vinífera i portaempelt |
|
3. Estudi previ a la plantació de vinya |
|
4. Plantació de la vinya, disseny i marc de plantació |
|
5. Poda d’hivern |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
28 |
42 |
70 |
Treballs |
|
12 |
18 |
30 |
Pràctiques de camp/sortides |
|
18 |
18 |
36 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
2 |
4 |
|
Proves mixtes |
|
3 |
6 |
9 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Explicació programa, tasques a avaluar i fixar calendari de lliurament tasques i proves |
Sessió Magistral |
Classes teòriques amb discussió de gràfics i articles |
Treballs |
Treball de plantació
|
Pràctiques de camp/sortides |
|
Atenció personalitzada |
Tutories per resoldre dubtes |
Descripció |
Per solucionar dubtes concretar cita via correu electrònic |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Treballs |
|
Treball de plantació |
20 |
Pràctiques de camp/sortides |
|
Informes de les pràctiques |
20 |
Proves mixtes |
|
Proves mixtes amb preguntes curtes i interpretació de gràfics. |
50 |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Per poder realitzar la mitjana entre les activitats avaluables s'ha de superar la nota de 4'5/10 Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
|
Ambrosi H., et al., 1997.
Guide des cépages. 300 cépages et leurs vins, Ed. Eulgen Ulmer.
Champagnol, F. Eléments
de physiologie de la vigne et de viticulture générale, 1984, Saint-Gely-du-Fesc Hidalgo, L., Hidalgo J.2011. Tratado de
Viticultura I. Mundi Prensa Libros SA, Madrid Jackson D, Schuster, D., 2001. The production
of grapes & wine in cool climates, Daphne Brasell Associates Ltd and Gypsum
Press. Reynier, A. 2011. Manual de Viticultura, 6ª
ed., Mundi Prensa Libros SA, Madrid |
Complementària |
|
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|