IDENTIFYING DATA 2019_20
Subject (*) PATRIMONI DEL VI I TURISME III Code 19635111
Study programme
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
6 Obligatòria Segon 1Q
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
E-mail gemma.beltran@urv.cat
Lecturers
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Web
General description and relevant information

Competències
Type A Code Competences Specific
 A3 Aprofundir en el funcionament dels sistemes turístics i adquirir coneixements sobre els principis de desenvolupament, gestió i governança de destinacions enoturístiques des d’una perspectiva sostenible, responsable i competitiva.
 A7 Valorar el context històric, geogràfic, cultural i social de les regions productores de vi i integrar-lo en els programes d’innovació vitivinícola i en el disseny de productes per als consumidors enoturístics.
Type B Code Competences Transversal
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A3 Comprendre els components del territori i la seva diversitat com a context de l'activitat enoturística
 A7 Conèixer i aplicar el disseny de cartes de vins harmonitzant-los amb l'oferta gastronòmica.
Dominar les tècniques i instruments del servei del vi (ampolles, gots, decantadors, etc.)
Identificar les zones vitivinícoles del món i les diferents denominacions d'origen.
Type B Code Learning outcomes
 CT1 L’estudiant planifica i desenvolupa de forma autònoma, organitzada i científica el projecte. (Procés)
L’estudiant genera un document científic en estructura i continguts. (Memòria / Informe)
L’estudiant presenta i defensa el treball (davant un tribunal, en el cas del TFM). (Defensa)
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
Les regions vitivinícoles i enoturisme: exemples Marc geogràfic, històric i institucional

Paisatge i diversitat enològica

Ambient sociocultural i econòmic: indicadors

Patrimoni cultural i arquitectònic: un component distintiu i d’impacte
Agents locals i regionals i enoturisme
Actors institucionals del sector turístic: un enfocament a diverses escales

Govern local i enoturisme

Altres actors locals: la seva diversitat i impacte

Rutes enoturístiques i desenvolupament local i regional
Gastronomia del vi: tradició i creativitat
La vinya i el vi: tradició i innovació

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
0 0 0
Seminaris
0 0 0
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària
0 0 0
Pràctiques de camp/sortides
0 0 0
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries
Seminaris
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària
Pràctiques de camp/sortides
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
Description
Professora responsable de l'assignatura: Maria Helena Mesquita Pina ; Altres professors: António Manuel de Barros Cardoso

Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Others  

Examen final Presentació oral i discussió del treball Treball de camp Participació a classe

65 %

15 %

15 %

5 %
 
Other comments and second exam session

Fonts d'informació

Bàsica

CCDRN (2006)- O Alto Douro Vinhateiro,CCDRN,  Porto

PINA, H. (2007)- O Alto Douro - um espaço contrastante em mutação. INCM. Lisboa

PINA, H. (2008)- A Ribeira Lima: que estratégias adoptar para sua revitalização?. Univ. Alcalá Henares

Pina, H. (2013)- Land Use Structures in the Demarcated Douro Region: overarching trends in the last few decades. Global and local challenges and opportunities. Whitaker Institute, CSRS, Galway

Pina, H. (2014)- New Generation and Strategic Development of Alto Douro: the importance of Innovation and Entrepreneurship. Univ. Veliko Tarnovo.

ROLO, J., & CORDOVIl, F. (2014). Rural, Agriculturas e Políticas. Lisboa: Animar - A.P.D.L.

SIMÕES, O. (2008) - Enoturismo em Portugal: as Rotas do Vinho. Ver Turismo e Património Cultural, vol.6, nº2, 269-279

UNION, European. (2013). Rural Development in the EU: Statistical and Economic Information: European Union - D-G  for Agriculture and Rural Development

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.