IDENTIFYING DATA 2019_20
Subject (*) PATRIMONI DEL VI I LA CULTURA A ESPANYA Code 19635113
Study programme
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
3 Obligatòria Primer 1Q
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Geografia
Coordinator
MAS BARON, ALBERTO
BERTRAN LUENGO, JORDI
E-mail albert.mas@urv.cat
jordi.bertran@urv.cat
Lecturers
MAS BARON, ALBERTO
BERTRAN LUENGO, JORDI
Web
General description and relevant information

Competències
Type A Code Competences Specific
 A3 Aprofundir en el funcionament dels sistemes turístics i adquirir coneixements sobre els principis de desenvolupament, gestió i governança de destinacions enoturístiques des d’una perspectiva sostenible, responsable i competitiva.
 A7 Valorar el context històric, geogràfic, cultural i social de les regions productores de vi i integrar-lo en els programes d’innovació vitivinícola i en el disseny de productes per als consumidors enoturístics.
Type B Code Competences Transversal
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà i com a professional.
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A3 Comprendre els components del territori i la seva diversitat com a context de l'activitat enoturística
Comprendre i demostrar la importància del territori i l'enoturisme en el desenvolupament territorial
Comprendre el funcionament del sistema econòmic/turístic i la seva mesura
Conèixer les principals tècniques per al seguiment i el monitoratge de l'activitat turística
 A7 Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit de l'especialització escollida.
Type B Code Learning outcomes
 CT7 Analitzar els principals problemes ambientals des de la perspectiva del seu àmbit de coneixement en la seva activitat com a estudiant o professional. (Medi ambient)
Argumentar basant-se en valors socials i formular propostes compromeses en la millora de la comunitat. (Responsabilitat social com a ciutadà/ana)
Aplicar els conceptes ètics i deontològics de l’àrea de coneixement des d’un compromís personal i professional. (Ètica)
Incorporar la perspectiva de gènere i altres tipus de desigualtats en la seva activitat com a estudiant i/o professional. (Igualtat)
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
Els paisatges del vi: patrimoni històric i immaterial. Les comarques de la Terra Alta, el Priorat, el Penedès i la Conca de Barberà. El territori del Camp de Tarragona i el Parc Natural del Montsant. La regió de la Rioja.
Arrels històriques de la producció del vi: passat i futur. Orígens: L'imperi romà. L'invasió àrab. L'Edat Mitjana. L'agricultura intensiva en els segles xVI-XVIII. La fil·loxera i els canvis agrícoles, socials i econòmics que se'n derivaren.
Activitats del patrimoni immaterial pròpies en les diferents zones. El reconeixement internacional de la UNESCO. Festes patrimonials, Castells, Seguicis Populars, Jotes.
Gastronomia local.

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
A7
18 23.4 41.4
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
12 12 24
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves orals
A3
A7
1 1 2
Proves objectives de tipus test
A3
A7
2 2 4
Proves de desenvolupament
A3
A7
1 2 3
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura així com del calendari d'actuació.
Sessió Magistral Exposició del contingut del temari.
Pràctiques de camp/sortides Sortides a experiències basades en l'enoturisme i espais patrimonials de rellevància en les diferents D.O. objecte d'estudi, especialment les de les comarques tarragonines i el Penedès, així com la Rioja.
Atenció personalitzada Entrevistes personals.

Atenció personalitzada
Description
Entrevistes personals a concretar amb el professor Jordi Bertran: jordi.bertran@urv.cat

Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
Assistència 5%
Proves de desenvolupament
A3
A7
A partir dels continguts assolits durant el curs, es realitza l'estudi d'un tema concret. 30%
Proves orals
A3
A7
A partir dels continguts assolits durant el curs, es realitzen l'exposició oral sobre una D.O. concreta. 30%
Proves objectives de tipus test
A3
A7
A partir de les diferents sortides a les diverses D.O., s'avaluen posteriorment els continguts apresos en cadascuna d'elles. 30%
Others  

Assistència

5%
 
Other comments and second exam session

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.