DATOS IDENTIFICATIVOS | 2020_21 | ||||||||||
Asignatura (*) | ALTRES MICROORGANISMES D'INTERÈS EN ENOLOGIA I VITICULTURA | Código | 19625209 | ||||||||
Titulación |
|
Ciclo | 2n | ||||||||
Descriptores | Cr.totales | Tipo | Curso | Periodo | Horarios y datos del examen | ||||||
3 | Optativa | 2Q |
|||||||||
Modalidad y lengua de impartición | Ver grupos de trabajo | ||||||||||
Departamento | Ciències Mèdiques Bàsiques |
||||||||||
Coordinador/a |
|
Correo-e | jose.cano@urv.cat albertomiguel.stchigel@urv.cat dania.garcias@urv.cat javier.capilla@urv.cat ana.fernandez@urv.cat |
||||||||
Profesores/as |
|
||||||||||
Web | |||||||||||
Descripción general e información relevante | En el cas d’emergència sanitària que requereixi confinar la població o que impliqui restriccions de mobilitat durant aquest curs, es procurarà adaptar l'activitat docent i l'avaluació. Si es produeix aquesta situació, s'informarà d'aquestes adaptacions a l’espai Moodle de cada assignatura. Donar a conèixer un cert nombre de microorganismes que, si bé no estan implicats directament en els processos fermentatius, són d'interès enològic, ja que poden afectar positiva o negativament les diferents etapes de l'elaboració dels vins. Aquests microorganismes estan presents de forma espontània als sòls i a la vinya, i també a la bodega. Així mateix, s'estudiaran les mesures a adoptar-ne per tal d’evitar contaminacions no desitjades, i d'aquesta manera garantir la qualitat i les característiques organolèptiques del producte final. També es donaran a conèixer diferents estratègies de control biològic de plagues i de malalties, com a eina per a una agricultura sostenible en el marc de la producció de vins ecològics i / o bio-dinàmics. |
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |