Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A1.1 |
Aplicar efectivament el coneixement de les matèries bàsiques, científiques i tecnològiques pròpies de l'enginyeria. |
| A1.3 |
Valorar l'impacte econòmic, social i mediambiental de les solucions tècniques. |
| A1.6 |
Tenir la capacitat d'aplicar les tècniques de màrqueting i comercialització de productes alimentaris i plantes conreades. |
| A2.4 |
Realitzar, redactar i signar mesuraments, segregacions, parcel·lacions, valoracions, taxacions, en l'àmbit de la professió d'enginyer tècnic agrícola. |
| A4.10 |
Capacitat per conèixer, comprendre i utilitzar els principis de la valoració d'empreses agràries i la comercialització. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | B4.1 |
Aprendre maneres eficaces per assimilar coneixements i comportaments. |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1.1 |
Aplica coneixements d'Economia.
| | A1.3 |
Estima de forma bàsica la viabilitat econòmica dels projectes.
| | A1.6 |
Coneix, comprèn i utilitza els principis de valoració d'empreses agràries i comercialització.
| | A2.4 |
Identifica els conceptes bàsics que intervenen en la valoració agrària.
Diferència entre valoracions de finques rústiques, instal·lacions agràries i empreses agràries.
Valora finques rústiques, instal·lacions i empreses agroalimentàries utilitzant els mètodes habituals de valoració.
Aplica mètodes estadístics en la valoració d'empreses agroalimentàries.
| | A4.10 |
Descriu les funcions i serveis de la comercialització.
Diferencia entre els diferents tipus de contractes i redactar un contracte.
Analitza una cadena comercial i els agents que hi intervenen.
Interpreta les normes de qualitat dels productes agraris i els relaciona amb les denominacions específiques d'origen
Descriu els tipus de mercats agraris i el seu funcionament.
Elabora un pla de màrqueting per a un producte agroalimentari.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| B4.1 |
Desenvolupa estrategies pròpies per resoldre problemes i trobar solucions.
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1.- COMERCIALITZACIÓ EN IAA |
1.1.- Oferta, demanda, preu i elasticitats.
1.2.- Introducció a la comercialització de productes agraris.
1.3.- Agents de comercialització.
1.4.- Contractació i comercialització de productes agraris.
1.5.- Mercats agraris.
1.6.- La regulació del mercat de productes agraris en la UE.
1.7.- El Pla de Marketing.
|
2.- VALORACIÓ EN IAA |
2.1- Introducció a la valoració agrària
2.2.- Mètodes de valoració.
2.3.- Valoració d'empreses agràries.
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
15 |
23 |
38 |
Sessió Magistral |
|
12 |
15 |
27 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves pràctiques |
A1.1 | A1.3 | A1.6 | A2.4 | A4.10 | B4.1 | |
1 |
1.5 |
2.5 |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
1 |
1.5 |
2.5 |
Proves objectives de preguntes curtes |
A1.1 | A1.3 | A1.6 | A2.4 | A4.10 | B4.1 | |
1 |
0 |
1 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels estudiants i presentació de l’assignatura. |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Exposició dels continguts de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Expossició dels continguts de l'assignatura. |
Atenció personalitzada |
Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als estudiants. Aquesta atenció pot fer-se presencialment, a través del fòrum de dubtes de l’assignatura i/o webconferència. |
Descripció |
L'atenció personalitzada es farà concertant cita prèvia amb Joan Adserias (joan.adserias@urv.cat) i es durà a terme per videoconferència. |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Proves pràctiques |
A1.1 | A1.3 | A1.6 | A2.4 | A4.10 | B4.1 |
|
Formulació, anàlisi, resolució i debat d'un problema o exercici, relacionat amb la temàtica de l'assignatura.
Opcionalment i en casos concrets i degudament justifiocats, aquesta metodologia es pot derivar en treballs a corregir a l'aula o similar.
|
50% |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
Proves que inclouen activitats, problemes o casos a resoldre. L'estudiant ha de donar resposta a l'activitat plantejada, plasmant de manera pràctica, els coneixements teòrics i pràctics de l'assignatura |
25% |
Proves objectives de preguntes curtes |
A1.1 | A1.3 | A1.6 | A2.4 | A4.10 | B4.1 |
|
Proves que inclouen preguntes directes sobre un aspecte concret. L'estudiant ha de respondre de manera directa mitjançant els coneixements que té sobre la matèria. La resposta que dóna l'estudiant és breu |
25% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
ADAPTACIÓ DE L'AVALUACIÓ PER AL CURS 2020-21 No es preveuen canvis significatius en el sistema d'avaluació de l'assignatura En segona convocatòria l'assignatura s'avaluarà: 55% prova escrita de tots els continguts (recordar que la prova escrita inclou un 5% relacionat amb proves pràctiques i objectives realitzades durant el curs), 45% restant corresponent a les proves pràctiques i les proves objectives de preguntes curtes realitzades durant el curs. |
Bàsica |
|
Bibliografia bàsica: CALDENTEY, P.; i DE HARO, T (2004). “Comercialización de productos agrarios” (5ª Edición). Editorial Agrícola Española y Mundi-Prensa S.A. Madrid. CABALLER, V. (2008). “Valoración agraria: teoría y práctica.” (5ª Edición). Ed. Mundi-Prensa. S.A. Barcelona. Bibliografia complementària: GUADALAJARA, N. (2010) “Valoración agraria. Casos prácticos”. (2ª Edición). Mundi-Prensa. S.A. Barcelona Documentació complementària que s’anirà incloent al Moodle. |
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|