IDENTIFYING DATA 2021_22
Subject (*) SEGURETAT I EFICÀCIA DELS ALIMENTS Code 13675236
Study programme
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
3 Optativa AN
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
PUIGGROS LLAVINÉS, FRANCESC
E-mail francesc.puiggros@urv.cat
Lecturers
PUIGGROS LLAVINÉS, FRANCESC
Web
General description and relevant information Conèixer els principals trets que afecten a la seguretat del consumidor d'aliments i a la confiança dipositada en els atributs plasmats en l'etiquetatge alimentari.

Competències
Type A Code Competences Specific
  Comú
  Professionalitzador
  AP6 Especialitat "Aliments Saludables": Comprendre les bases de legislació i seguretat alimentària.
  Recerca
Type B Code Competences Transversal
  Comú
Type C Code Competences Nuclear

Objectius d'aprenentatge
Objectives Competences
AP6

Continguts
Topic Sub-topic
TEMA 1. Seguridad Alimentaria. Marco normativo y principios básicos
TEMA 2. Sistema Europeo de Seguridad Alimentaria
TEMA 3. Riesgos biológicos de la cadena alimentaria
TEMA 4. Riesgos químicos de la cadena alimentaria
TEMA 5. Autocontrol, trazabilidad y sistema APPCC
TEMA 6. Alérgenos
TEMA 7. Etiquetage, presentación y publicidad
TEMA 8. Dietéticos, complementos y nuevos alimentos
TEMA 9. Aditivos alimentarios y materiales de contacto
TEMA 10. Sanidad animal
TEMA 11. Sanidad vegetal
TEMA 12. Alimentos funcionales, nutracéuticos y nuevos alimentos

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours Hours outside the classroom (**) Total hours
Activitats Introductòries
1 0 1
 
Sessió Magistral
24 36 60
Treballs
0 10 10
Presentacions / exposicions
1 0 1
 
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves objectives de preguntes curtes
2 0 2
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries
Sessió Magistral Asignatura impartida a todos los alumnos por videoconferència
Treballs Todos los alumnos elaborarán un trabajo individual que debe ser entregado por escrito (mail o Moodle) y presentado oralmente el último día de clase. El trabajo (longitud máxima 10 hojas) debe consistir en el análisis crítico del tratamiento que ha recibido una determinada alarma por contaminación alimentaria.
Presentacions / exposicions
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Description

Avaluació
  Description Weight
Treballs Trabajo escrito y presentación 5 sobre 10
Presentacions / exposicions (ver "Trabajos")
Proves objectives de preguntes curtes Examen de preguntas cortas sobre los temas 4 sobre 10
Others

Debate

1 sobre 10
 
Other comments and second exam session

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica

Facilitada a través de Moodle.

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.