DATOS IDENTIFICATIVOS 2021_22
Asignatura (*) ALIMENTS Código 13675249
Titulación
Nutrició i Metabolisme (2012)
Ciclo 2n
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
3 Optativa AN
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
AROLA ARNAL, ANNA
Correo-e anna.arola@urv.cat
rosam.lamuela@urv.cat
mcarmen.lopez@urv.cat
Profesores/as
AROLA ARNAL, ANNA
LAMUELA RAVENTÓS, ROSA M.
LÓPEZ SABATER, M. CARMEN
Web http://www.ub.edu/grad3/plae/AccesInformePD?curs=2021&codiGiga=569417&idioma=CAT&recurs=publicacio
Descripción general e información relevante Complement de formació que s'imparteix des de la UB. Diferents tipus d'aliments, nous aliments (aliments transgènics i funcionals) i seguretat alimentària. Per més informació contactar amb la coordinadora de l'assignatura.

Competències
Tipo A Código Competencias Específicas
  Comú
  Professionalitzador
  Recerca
Tipo B Código Competencias Transversales
  Comú
Tipo C Código Competencias Nucleares

Objectius d'aprenentatge
Objetivos Competencias

Continguts
tema Subtema
Tema 1. Introducció.
Concepte d’aliment. Components dels aliments.
Classificacions.
Tema 2. Carns i derivats càrnics.
Composició química. Valor nutritiu.
Tema 3. Peix , marisc i productes derivats.
Classificació, composició i valor nutritiu.
Tema 4. Ous i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 5. Llet i derivats làctis.
Composició. Valor nutritiu.
Tema 6. Olis i greixos comestibles.
Composició química, propietats i valor
nutritiu.
Tema 7. Cereals i derivats.
Tipus de cereals de consum. Composició i valor nutritiu. Pa i pastes alimentoses. Composició i valor nutritiu.
Tema 8. Lleguminoses, tubèrculs i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 9. Hortalisses i verdures.
Composició i valor nutritiu.
Tema 10. Fruites.
Composició i valor nutritiu.
Fruits secs. Composició i valor nutritiu.
Derivats de fruita. Composició i valor nutritiu.
Tema 11. Edulcorants naturals i derivats.
Tema 12. Begudes alcohòliques. Composició i valor nutritiu.
Tema 13. Begudes no alcohòliques. Aigües naturals, minerals i de taula. Begudes refrescants.
Tema 14. Aliments estimulants i derivats.
Tema 15. Condiments i espècies.

Planificació
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase Horas fuera de clase (**) Horas totales
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologies
Metodologías
  descripción
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
descripción
Coordinació: Maria Carmen Lopez Sabater (mclopez@ub.edu UB)

Departament: Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia


Avaluació
  descripción Peso
 
Otros comentarios y segunda convocatoria



Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.