IDENTIFYING DATA 2021_22
Subject (*) ALIMENTS Code 13675249
Study programme
Nutrició i Metabolisme (2012)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
3 Optativa AN
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
AROLA ARNAL, ANNA
E-mail anna.arola@urv.cat
rosam.lamuela@urv.cat
mcarmen.lopez@urv.cat
Lecturers
AROLA ARNAL, ANNA
LAMUELA RAVENTÓS, ROSA M.
LÓPEZ SABATER, M. CARMEN
Web http://www.ub.edu/grad3/plae/AccesInformePD?curs=2021&codiGiga=569417&idioma=CAT&recurs=publicacio
General description and relevant information Complement de formació que s'imparteix des de la UB. Diferents tipus d'aliments, nous aliments (aliments transgènics i funcionals) i seguretat alimentària. Per més informació contactar amb la coordinadora de l'assignatura.

Competències
Type A Code Competences Specific
  Comú
  Professionalitzador
  Recerca
Type B Code Competences Transversal
  Comú
Type C Code Competences Nuclear

Objectius d'aprenentatge
Objectives Competences

Continguts
Topic Sub-topic
Tema 1. Introducció.
Concepte d’aliment. Components dels aliments.
Classificacions.
Tema 2. Carns i derivats càrnics.
Composició química. Valor nutritiu.
Tema 3. Peix , marisc i productes derivats.
Classificació, composició i valor nutritiu.
Tema 4. Ous i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 5. Llet i derivats làctis.
Composició. Valor nutritiu.
Tema 6. Olis i greixos comestibles.
Composició química, propietats i valor
nutritiu.
Tema 7. Cereals i derivats.
Tipus de cereals de consum. Composició i valor nutritiu. Pa i pastes alimentoses. Composició i valor nutritiu.
Tema 8. Lleguminoses, tubèrculs i derivats.
Composició i valor nutritiu.
Tema 9. Hortalisses i verdures.
Composició i valor nutritiu.
Tema 10. Fruites.
Composició i valor nutritiu.
Fruits secs. Composició i valor nutritiu.
Derivats de fruita. Composició i valor nutritiu.
Tema 11. Edulcorants naturals i derivats.
Tema 12. Begudes alcohòliques. Composició i valor nutritiu.
Tema 13. Begudes no alcohòliques. Aigües naturals, minerals i de taula. Begudes refrescants.
Tema 14. Aliments estimulants i derivats.
Tema 15. Condiments i espècies.

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours Hours outside the classroom (**) Total hours
Activitats Introductòries
0 0 0
 
 
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
 
Atenció personalitzada
Description
Coordinació: Maria Carmen Lopez Sabater (mclopez@ub.edu UB)

Departament: Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia


Avaluació
  Description Weight
 
Other comments and second exam session



Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.