Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas | | A3 |
Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares |
Tipo A
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
| A3 |
Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
|
Tipo B
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
Tipo C
|
Código |
Resultados de aprendizaje |
tema |
Subtema |
Tema 0 |
Introducció |
Tema 1 |
Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples |
Tema 2 |
Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica |
Tema 3 |
Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors |
Tema 4 |
Disseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada. |
Tema 5 |
Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials |
Tema 6. Aplicacions industrials dels enzims: |
- Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica de biocombustibles
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agroalimentària
|
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase
|
Horas fuera de clase
|
(**) Horas totales |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
20 |
22 |
42 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
1 |
2 |
3 |
Treballs |
|
1 |
10 |
11 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
15 |
17 |
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Exposició dels continguts de cada tema |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes i qüestions |
Treballs |
Realització d'un treball sobre l'aplicació d'enzims en la indústria |
Atenció personalitzada |
Atenció individual dels alumnes |
descripción |
Departament de Bioquímica i Biotecnologia.
Manuel Suarez
Despatx 105
correu electronic: manuel.suarez@urv.cat
|
Metodologías |
Competencias
|
descripción |
Peso |
|
|
|
|
Resolució de problemes, exercicis |
|
Es realitzaran dos exercicis (cadascun un 10% de la nota final) |
20 % |
Treballs |
|
Es realitzará un treball sobre una aplicació d'enzims en la indústria |
30 % |
Proves mixtes |
|
Avaluació escrita del contingut teòric de l'assginatura |
50 %
|
Otros |
|
|
|
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
És requisit imprescindible un mínim de 5 en la part teòrica per a aprovar l'assignatura. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. Although this course is not offered in English, foreign exchange students will receive personalised support in English and will be able to develop the evaluation activities in this language. |
Bàsica |
Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
Polaina J.; MacCabe A.P., Industrial Enzymes, Springer, 2007
Whitaker, J.R.; Voragen, A.G.J.; Wong, D.W.S, Handbook of food enzymology, Marcel Dekker, 2003
|
|
Complementària |
|
|
Asignaturas que se recomienda cursar simultáneamente |
ENGINYERIA DE PROTEÏNES/19204222 | BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS/19204212 |
|
Asignaturas que se recomienda haber cursado previamente |
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|