Type A
|
Code |
Competences Specific | | A8 |
Analitzar adequadament dades i resultats experimentals propis dels àmbits de Biotecnologia amb tècniques estadístiques, i saber-los interpretar |
| A9 |
Conèixer en profunditat els microorganismes, tant procariotes com eucariotes, i els virus, així com la diversitat de metabolismes present en els procariotes, i les seves possibilitats d'aprofitament biotecnològic |
| A15 |
Conèixer la diversitat de processos i productes biotecnològics existents, així com els recents avenços biotecnològics, i saber explicar-los i comunicar-los a auditoris diversos |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A8 |
Conèixer la biologia molecular de sistemes a les seves vesants de genòmica, transcriptòmica, proteòmica i metabolòmica.
| | A9 |
Modificar metabòlicament els models microbians biotecnològics als sectors de l'alimentació, la medicina i l'agricultura.
| | A15 |
Dominar les tècniques de biologia molecular utilitzades per a l'obtenció d'animals i vegetals modificats genèticament, i conèixer les possibilitats d'aplicació de biotecnologia molecular a animals i vegetals.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
1. La biotecnologia microbiana: conceptes teòrics, història i àrees d'incidència
|
|
2. Disponibilitat i selecció de models microbians biotecnològics
|
|
3. Enginyeria genètica del metabolisme microbià
|
|
4. Tècniques de creació i selecció de mutants microbians amb interès biotecnològic
|
|
5. Estratègies biotecnològiques en el desenvolupament de bacteris per a ús industrial i agropecuari
|
|
6. Els microorganismes com productors de biomoléculas
|
|
7. Microorganismes biotecnològicament desenvolupats per a la indústria d'aromes i biocarburants
|
|
8. El llevat com model i eina en el coneixement de la cèl·lula eucariotes superiors i la seva aplicació en la medicina |
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
Sessió Magistral |
|
26 |
40 |
66 |
Pràctiques a laboratoris |
|
20 |
10 |
30 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Activitats Introductòries |
En les classes teòriques es presentaran els fonaments científics i pràctics per a la comprensió de la bibliografia que els alumnes han de presentar en la segona part de la classe següent. D'aquesta manera solament la primera classe teòrica no contarà amb la participació activa dels alumnes. |
Sessió Magistral |
A partir de la segona classe es proposarà als alumnes la dinàmica següent:Interpretació i discussió d’articles científiques per explicar els conceptes teòrics i pràctiques de l’assignatura. |
Pràctiques a laboratoris |
Disseny per al desenvolupar modificacions genètiques de microorganismes i avaluar-los a nivell molecular i fisiològic. |
Atenció personalitzada |
Els alumnes contaran amb un horari de consulta setmanal per a resoldre dubtes concrets de l'assignatura. |
Description |
Els alumnes contaran amb un horari de consulta setmanal per a resoldre dubtes concrets de l'assignatura |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Sessió Magistral |
|
Els continguts de les sessions Magistrals s’avaluaran amb dues proves escrites individuals: Prova I (35%) i Prova II (35%). Cadascuna de les proves es constituirà amb un qüestionari de tres preguntes dels articles científics similar als fets a classe.
Per aprovar l’assignatura la sumatòria de les qualificacions de les proves escrites I i II ha d’assolir un mínim de cinc per aprovar l'assignatura.
|
35% + 35% |
Pràctiques a laboratoris |
|
Reconeixement dels punts crítics per al desenvolupament de microorganismes genèticament modificat. |
30% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
Per ser avaluat en 1a convocatòria, cal haver-se presentat a totes les proves individuals escrites presencials. La segona convocatòria consistirà en un examen de tots els continguts de l'assignatura. Tot canvi de mobilitat per causes de pandèmia modificarà el format de les classes i el mètode de evalaución. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
, Recombinant Gene Expression, Methods in Molecular Biology Volume 824, 2012
, Recombinant Protein Production in Yeast: Methods and Protocols, Series: Methods in Molecular Biology, Volume: 866, 2012
Satyanarayana, T., Yeast Biotechnology: Diversity and Applications, Kunze, Gotthard (Eds.), 2009
Alexander N. Glazer and Hiroshi Nikaido, Microbial Biotechnology “Fundamentals of Applied Microbiology”, University of California, Berkeley, 2007
Lee Yuan Kun, Microbial Biotechnology “Principles and Applications”, World Scientific Publishing Co. Pte Ltd, 2006
Jose-luis Barredo, Methods in Biotechnology “Microbial Processes and Products”, Humana Press Inc, 2005
Walker, Graeme M, Yeast - Physiology and Biotechnology, John Wiley & Sons, 1998
|
Microbial biotechnology (2006)by
Association of Microbiologsits Annual Conference Dharwad, Karnataka), A. R.
Alagawadi Microbial Biotechnology: Technological Challenges and
Developmental Trends (2016) by Bhima. Bhukya, Anjana Devi. Tangutur Microbial biodegradation and bioremediation (2014)by Surajit Das Microbial biotechnology: fundamentals of applied
microbiology (2007)by Alexander N. Glazer, Hiroshi. Nikaido Microbial biotechnology : principles and applications (2013)by Yuan-Kun. Lee Microbial production of food ingredients, enzymes, and
nutraceuticals (2013)by B. McNeil, D. B. Archer, Ioannis Giavasis, L. M. Harvey Microbial biotechnology in agriculture and aquaculture (2005) by Ramesh C. Ray Molecular biotechnology : principles and applications of
recombinant DNA (2010) by Bernard R. Glick, Jack J.
Pasternak, Cheryl L. Patten Yeast physiology and biotechnology (1998) by Graeme M. Walker Yeast: molecular and cell biology (2012) by Horst Feldmann (Cytologist), Paola. Branduardi Yeast biotechnology: diversity and Applications (2009) by T. Satyanarayana, Gotthard.
Kunze Biotechnology and biology of trichoderma (2014)by Vijai Kumar. Gupta Food bioactives: extraction and biotechnology applications (2017)by Munish Puri Crop improvement through microbial biotechnology (2018)by Ram Prasad, Sarvajeet Singh Gill, Narendra Tuteja Recombinant protein production in yeast (2012) Bill, Roslyn M., Springer proteomics The metabolism and molecular physiology of Saccharomyces cerevisiae (2004) J. R. Dickinson & M. Schweizer |
Complementària |
|
|
Subjects that continue the syllabus |
BIOTECNOLOGIA MOLECULAR ANIMAL I VEGETAL/19204122 | DES DELS ORGANISMES MODEL A LA BIOLOGIA HUMANA/19204218 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
BIOQUÍMICA/19204008 | BIOLOGIA CEL·LULAR/19204006 | METABOLISME DE MICROORGANISMES/19204110 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|