Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A2 |
Conèixer i aplicar de forma adequada les bases de la química general i química orgànica a les biociències moleculars |
| A7 |
Saber buscar, obtenir, analitzar i interpretar la informació de les principals bases de dades biològiques: genòmiques, transcriptòmiques, proteòmiques, metabolòmiques, taxonòmiques i altres, així com de dades bibliogràfiques, i usar les eines bioinformàtiques bàsiques |
| A15 |
Conèixer la diversitat de processos i productes biotecnològics existents, així com els recents avenços biotecnològics, i saber explicar-los i comunicar-los a auditoris diversos |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A2 |
Conèixer els principals productes naturals d’ús industrial
Conèixer el origen biogenètic dels productes naturals d’ús industrial
Conèixer les transformacions químiques i o biotecnològiques bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
| | A7 |
Desenvolupar habilitats de cerca d’informació química en relació amb les transformacions bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
| | A15 |
Conèixer les transformacions químiques i o biotecnològiques bàsiques dels productes naturals d’ús industrial
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Introducció. Objectius i organització del curs.
|
|
2. Metabolisme primari i secundari. Actualització de conceptes. |
|
3. Extracció de productes del medi natural. Caracterització . |
|
4. Productes naturals amb valor farmacèutic. |
|
5. Bio-pesticides. |
|
6. Fibres. |
|
7. Aromes, fragàncies. |
|
8. Colorants. |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
18 |
33 |
51 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
Presentacions / exposicions |
|
6 |
12 |
18 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
2 |
2 |
4 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Introducció de l’assignatura, el programa, el seus objectius i la forma d’avaluació |
Sessió Magistral |
2. Metabolisme primari i secundari. Actualització de conceptes
3. Extracció de productes del medi natural. Caracterització
4. Productes naturals amb valor farmacèutic: anticancer, anti-HIV, etc.
5. Bio-pesticides
6. Fibres
7. Aromes, fragancies
8. Colorants
|
Atenció personalitzada |
Hi haurà una hora a la setmana per atenció als estudiants de forma individualitzada |
Presentacions / exposicions |
Preparació per part dels alumnes de treballs sobre productes naturals i que presentaran de forma oral. Aquests treballs auran de considerar
-Aplicació industrial
-origen biogenétic
-process d'extracció
-Transformacións industrials
-implicacions economiques i etiques
|
Descripció |
Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als
alumnes. A causa de l’emergència sanitària, l’atenció a l’estudiant es podrà
realitzar mitjançant reunions on line, en horaris concertats ?prèviament
per correu electrònic, o mitjançant altres eines virtuals. |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Presentacions / exposicions |
|
Elaboració i presentació de treballs relacionats amb els productes naturals |
50% |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
Consiteix en una prova de preguntes curtes en relació als continguts desenvolupats durant el curs. |
40% |
Altres |
|
|
10% |
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Els exàmens es realitzaran de forma presencial. A causa de l'emergència sanitària, en cas de confinament o de restriccions en la mobilitat, les activitats avaluatives, inclosos els exàmens, es farien online en les dates previstes. ?En l'espai Moodle de cada assignatura hi podreu consultar la informació actualitzada. Les activitats avaluatives han d'estar previstes per poder realitzar-se en modalitat mixta o online en cas de confinament. En cas de no superar la prova de preguntes curtes o el treball caldrà repetir-los a la segona convocatòria Per fer la nota mitjana s'haurà d'obtenir al menys un 4 a l'examen i al treball Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
J. Mann, Secondary Metabolism, Oxford Science Publications , 1993
Paul M. Dewick, Medicinal Natural Products, Wiley, 2009
Kurt B. G. Torssell, Natural Product Chemistry, Wiley, 1997
Peter Houghton, Amala Raman, Peter Houghton, Amala Raman, “Laboratory Handbook for the Fractionation of Natural Laboratory Handbook for the Fractionation of Natural Laboratory Handbook, Chapman and Hall, 1998
Xiao-Tiang Liang, Wei-Shuo Fang, Xiao-Tiang Liang, Wei-Shuo Fang, “The medinal chemistry of bioactive natural products”, The medinal chemistry of bioactive natural products , Wiley, 2006
|
|
Complementària |
Andrea Peirce, Practical Guide to Natural Medicines, Stonesong Press, 1999
Horst Surburg, Johannes Panten, Common Fragrance and Flavor Materials: Pre paration,Properties and Uses, Wiely, 2006
Biopesticides: Use and Delivery, Frankling R. Hall, Julius J. Menn, Humana Press, 1999
Dianne N. Epp,, The Chemistry of Natural Dyes, Terrific Press, 1995
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|