I. Bases de bioquímica, microbiologia, biologia molecular i enginyeria genètica |
I.1 - Les molècules de la vida: aminoàcids i proteïnes, nucleòtids i ADN, sucres i oligosacàrids. Lípids. La seva estructura i funció.
I.2 - Microbiologia bàsica. Estructura de cèl•lules. Taxonomia de microorganismes. Bases de metabolisme: glicòlisi i cicle de l'àcid cítric.
I.3 - Genètica molecular. Tecnologia de recombinació d'ADN. Enginyeria de proteïnes. Principis d'enginyeria metabòlica.
|
II. Tecnologia enzimàtica |
II.1 - Producció i usos industrials d'enzims
II.2 - Cinètica enzimàtica, inhibició, selectivitat i estabilitat. Caracterització cinètica d'enzims.
II.3 - Immobilització d'enzims. Limitacions de transport de matèria externa i interna.
|
IV. Aspectes d'operació i disseny de bioprocessos
|
IV.1 - Esterilització de medis i equips.
IV.2 - Transport d'oxigen en bioreactors.
IV.3 - Operacions de separació i purificació de producte en bioprocessos.
|