DATOS IDENTIFICATIVOS 2021_22
Asignatura (*) LABORATORI INTEGRAT D'OPERACIONS UNITÀRIES Código 20214121
Titulación
Grau en Enginyeria Agroalimentària (2010)
Ciclo 1r
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
6 Obligatòria Tercer AN conv. única
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Enginyeria Mecànica
Enginyeria Química
Coordinador/a
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
Correo-e carme.guell@urv.cat
Profesores/as
GÜELL SAPERAS, MARIA CARMEN
Web http://https://moodle.urv.net/moodle/
Descripción general e información relevante

“La URV té com a objectiu que la docència del curs acadèmic 2021-22 s’imparteixi amb el màxim de presencialitat que permetin les indicacions de les autoritats sanitàries.

Els grups d’activitat i modus operandi dels laboratoris experimentals s’establiran a començament del curs en funció del grau d’ocupació permès i les mesures de protecció individual necessàries per a l’activitat presencial”

Els estudiants han de seguir obligatòriament les actuals normes de seguretat derivades de la situació provocada pel COVID-19. Les normes es publicaran amb temps al Moodle abans de començar les sessions experimental i estableixen els procediments d'entrada i sortida del laboratori així com comportar-se dins el laboratori durant la sessió experimental. L'incompliment de les normes conduirà a la prohibició d'entrada o l’expulsió immediata del laboratori de la persona responsable de la infracció.

Descripció general de l’assignatura

Planificar, executar, interpretar, i presentar els resultats d’un treball experimental, formant part d’un equip però amb plena responsabilitat individual. S’adquireix experiència en les operacions unitàries de reacció, separació i tractaments d’aigües, incloent els biològics, en processos de tractament d'aliments i en processos de transferència de calor i en enginyeria termodinàmica.


Como consecuencia de la extinción del plan de estudios que estas cursando, en esta asignatura sólo tendrás derecho a examen. Para conocer la fecha de realización del examen, consulta el apartado de horarios de las asignaturas. En caso que necesites solicitar convocatoria extraordinaria, recuerda que para poder matricular este derecho a examen, deberás presentar una solicitud en la secretaría de tu Campus/Centro.

Continguts
tema Subtema
1. Análisis de reactores ideales y reales CSTR, 2CSTR en serie, PFR y reactor de flujo laminar.
Módulo 2 Operaciones de Separación • Destilación
• Absorción.
• Extracción.
• Intercambio iónico
• Ósmosis inversa
• Digestión aerobia y anaerobia/Floculación-sedimentación

Módulo 3 Tratamientos de alimentos • Liofilización.
• Pasteurización.
• Secado de sólidos.
• Congelación.
• Homogeneización
• Bioreactores.
Módulo 4 Operaciones de Intercambio de Calor • Banco de intercambiadores de calor
• Análisis de la combustión de una caldera
• Compresión de aire
• Ciclo de refrigeración por compresión mecánica de vapor

Atenció personalitzada
descripción
Prof Frank Stüber Dep. Enginyeria Química, Despatx 310 Tel: 977 55 9671 frankerich.stuber@urv.cat

Prof Joan Carles Bruno Dep. Enginyeria Mecànica, Despatx 112 Tel: 977 297068 juancarlos.bruno@urv.cat

Prof. Carme Güell Dep. Enginyeria Química, Despatx 317 Tel: 977 55 8504 carme.guell@urv.cat

Avaluació
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

El sistema d'avaluació serà fer un Examen final que comptarà el 100% de la nota. L'estudiant té dret a dues convocatòries, la data i lloc dels exàmens corresponents a cadascuna d'elles, serà convenientment informat en la web del centre.


Fonts d'informació
Bàsica MCCABE, W.L.; SMITH, J.C.; HARRIOT, P., UNIT OPERATIONS OF CHEMICAL ENGINEERING , 5A ED. MCGRAW-HILL NOVA YORK, 1993
COULSON, J.M. (ET AL.) , CHEMICAL ENGINEERING, VOL. 1-6 , Pergamon Press OXFORD, 1994
METCALF & EDDY , INGENIERÍA DE AGUAS RESIDUALES TRATAMIENTO, VERTIDO Y REUTILIZACIÓN , MCGRAW-HILL/INTERAMERICANA DE ESPAÑA, 1995
FARIÑAS, M. , OSMOSIS INVERSA. FUNDAMENTOS, TECNOLOGÍA Y APLICACIONES , MACGRAW HILL , 1999
PERRY, R.H.; GREEN, D., PERRY’S CHEMICAL ENGINEERS HANDBOOK, MACGRAW HILL ,
F.P. INCROPERA, D.P. De WITT 4ed, FUNDAMENTOS DE TRANSFERENCIA DE CALOR , PRENTICE HALL , 1999
A. IBARZ & G.V. BARVOSA-CÁNOVAS , UNIT OPERATIONS IN FOOD ENGINEERING , CRC PRESS Boca Raont, 2003
P.G. SMITH KLUVER , INTRODUCTION TO FOOD PROCESS ENGINEERING , ACADEMIC/PLENUM PUBLISHERS NEW YORK, 2003

Complementària

(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.