Mòdul 2. Benestar i hàbits saludables |
Bloc I. Benestar i hàbits saludables
Alimentació saludable: Nutrients i grups d’aliments, equilibri dietètic, etiquetatge d’aliments i aliments ultraprocessats, alimentació i sostenibilitat.
Activitat física saludable (beneficis de l’activitat física, creences i pensaments sobre els seus límits).
Hàbits d'estil de vida saludables
Bloc II. Benestar i salut emocional
Qualitat de vida.
Benestar subjectiu i psicològic.
Signes de benestar emocional.
Gestió d'emocions.
Autocura emocional.
Suport social i familiar davant l'adversitat.
Tècniques de reducció de l’estrès.
L’atenció plena, mindfulness, respiració, meditació, tècniques de relaxació i visualització.
|
Mòdul 3. Salut i benestar Interpersonal |
Bloc III. Relaciones socials
Fortaleses del caràcter, investigació de la prosocialitat i el benestar
Gestió de les relacions personals a la feina i gestió del burnout
Prevenció de la violència i el trauma
Equitat i diversitat. Prevenció dels prejudicis i interacció en la contemporaneïtat
Prevenció d’addiccions
Salut digital
Bloc IV. Relacions familiars i íntimes
Relacions i el seu impacte en el benestar.
Relacions familiars, com enfrontar canvis.
Relacions sexoafectives.
Gestió de relacions problemàtiques
Gestió de situacions de pèrdua o ruptures, resiliència i identificació de la necessitat d'ajuda
|
Mòdul 4. Benestar social i comunitari |
Bloc V. Problemes socials i valors personals
Benestar, drets socials i ètica
Justícia social i drets humans
Sobreviure i prosperar: com viure bé en el món divers i multicultural
Empatia i habilitats de comunicació
Bloc VI. Societat reflexiva, crítica i compromesa
Tècniques per anar cap a una societat reflexiva, crítica i compromesa: Els valors i les habilitats personals, socials i comunitàries com a condicionants del fracàs o l’èxit de les nostres intervencions. El seu impacte directe a nivell comunitari cap a una responsabilitat social compartida
La pràctica reflexiva en l’APS
El voluntariat com a eina de benestar i cohesió social
Ètica del cuidar i compromís social. Educació i promoció per a la salut.
Punt de partida 2.4 i 2.5: model intersectorial de la OMS (“Una Salut”) a partir del qual situem la salut en un marc que depèn dels ecosistemes (relació individu-comunitat-medi ambient). Inequitats en salut i les seves causes. Els determinants socials de la salut. L’ètica del cuidar i compromís social. Respecte als drets humans i els valors democràtics. Promoció i educació per a la salut.
|