Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | CE6 |
Saber dissenyar i aplicar protocols experimentals de laboratori, especialment en els àmbits bioquímics, microbiològics i en biologia molecular, valorant els seus riscos, i elements de seguretat. |
| CE8 |
Analitzar adequadament dades i resultats experimentals propis del camp científic i saber-los interpretar. |
| CE12 |
Treballar de manera adequada en un laboratori bioquímic incloent seguretat, manipulació i eliminació de residus i registre anotat d'activitats. |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | CT5 |
Comunicar informació de manera clara i precisa a audiències diverses |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CE6 |
Conèixer i saber aplicar diferents mètodes de separació de proteïnes
Preparar un protocol senzill d'anàlisi de proteïnes que es pugui realitzar en una sessió de pràctiques, tenint en compte totes les parts del procés com els reactius, manipulació, gestió de residus posterior, etc…
| | CE8 |
Analitzar i interpretar els resultats dels diferents experiments de separació de proteïnes
Elaborar un bon informe de laboratori
| | CE12 |
Conèixer i saber aplicar diferents mètodes de separació de proteïnes
Preparar un protocol senzill d'anàlisi de proteïnes que es pugui realitzar en un sessió de pràctiques, tenint en compte totes les parts del procés com els reactius, manipulació, gestió de residus posterior, etc…
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CT5 |
Produir un text de qualitat, sense errors gramaticals i ortogràfics, amb una presentació formal acurada i un ús adequat i coherent de les convencions formals i bibliogràfiques. (Qualitat)
Construir un text estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada. (Construcció del discurs)
Elaborar un text adequat a la situació comunicativa, consistent i persuasiu. (Eficàcia)
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Fraccionament subcel·lular per centrifugació diferencial
|
|
Determinació de l'activitat amilasa en detergents
|
|
Purificació de proteïnes
|
|
Determinació de compostos bioquímics en aliments |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Treballs |
|
0.5 |
60 |
60.5 |
Pràctiques a laboratoris |
|
54 |
30 |
84 |
Atenció personalitzada |
|
2.5 |
0 |
2.5 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
Presentació de l'assignatura |
Treballs |
Elaboració d'un informe de pràctiques |
Pràctiques a laboratoris |
Realització d'una pràctica al laboratori |
Atenció personalitzada |
Resolució dubtes i assessorament per elaborar l'informe de pràctiques |
Descripció |
Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als alumnes. |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Treballs |
|
Treball pràctic: Informes dels resultats obtinguts a les pràctiques i discussió crítica dels resultats. |
35% |
Pràctiques a laboratoris |
|
Assistència, participació i actitud al laboratori. |
15% |
Proves mixtes |
|
Examen que contindrà preguntes de les pràctiques realitzades. Les preguntes podran ser qüestions curtes, veritable / fals, problemes. |
50% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Primera convocatòria L'assistència a pràctiques és obligatòria i la manca injustificada a les mateixes suposarà el suspens de l'assignatura en primera i segona convocatòria L'alumne aprovarà l'assignatura quan iguali o superi la qualificació de 5/10 en sumar totes les puntuacions obtingudes en les diferents activitats realitzades en l'assignatura. Per obtenir una qualificació en l'assignatura, l'alumne haurà d'haver aconseguit almenys un 5/10 en el treball i en l'examen. Segona convocatòria La segona convocatòria s'avaluarà igual que la primera. L'alumne només haurà de examinar-se de aquelles parts que hagi suspès en primera convocatòria. L'alumne aprovarà l'assignatura quan iguali o superi la qualificació de 5/10 en sumar totes les puntuacions obtingudes en les diferents activitats realitzades en l'assignatura. Per obtenir una qualificació en l'assignatura, l'alumne haurà d'haver aconseguit almenys un 5/10 en el treball i en l'examen. L'examen de l'assignatura es realitzarà de forma presencial. En el cas que no fos possible per la COVID-19 s'optaria per fer un examen virtual Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Alemany,M. I Font, S., Prácticas de Bioquímica, Alhambra, Barcelona, 1982
Bergmeyer,H.U. (ed)., Methods of Enzymatic Analysis, 11 vol., Verlag Chemie, Weinheim 1986
Freifelder, D., Tècnicas de bioquímica i biologia molecular, Ed. Reverté, 1981
Mathews, C.K., Van Holde, K.E., Bioquímica, McGrawn-Hill, Madrid, 2002
Robyt, J.F., White, B.J., Biochemical Techniques: theory and practice, Waveland Press, Inc., Illinois, 1990
Williams, B.L., Wilson, K., Principios y técnicas de Bioquímica experimental, 5th edition, Cambridge University Press, 2000
|
|
Complementària |
|
|
Assignatures que es recomana cursar simultàniament |
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|