IDENTIFYING DATA 2022_23
Subject (*) ENZIMOLOGIA INDUSTRIAL Code 13904211
Study programme
Doble tit. de grau en Biotecnologia i en Bioquímica i Biol. Molecular(2014)
Cycle 1r
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
3 Optativa 1Q
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
NUÑEZ GUTIERREZ, YOLANDA DEL PILAR
E-mail yolandadelpilar.nunez@urv.cat
Lecturers
NUÑEZ GUTIERREZ, YOLANDA DEL PILAR
Web
General description and relevant information

Aquesta assignatura pretén descriure les aplicacions dels enzims en processos industrials.


Competències
Type A Code Competences Specific
 A3 Tenir un bon coneixement de la bioquímica, cinètica i mecanismes dels enzims, del metabolisme i la seva regulació
Type B Code Competences Transversal
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A3 Descriure els principals enzims i el seu paper en els principals sectors del món industrial
Descriure les principals tècniques utilitzades per la producció, aplicació i el disseny d'enzims.
Type B Code Learning outcomes
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
Tema 0 Introducció
Tema 1 Aplicació dels enzims en síntesis química: Avantatges d'utilitzar els enzims en processos industrials i exemples
Tema 2 Principis d'enzimologia aplicada: Condicionants de l'activitat enzimàtica
Tema 3 Enzims immobilitzats. Mètodes d'immobilització, classes de suports. Biosensors
Tema 4 Disseny d'enzims. Aplicació de l'enginyeria de proteïnes en el món de l'enzimologia aplicada.
Tema 5 Característiques principals de les glicosil hidrolases, proteases i lipases. Sectors industrials
Tema 6. Aplicacions industrials dels enzims: - Enzims utilitzats en la indústria tèxtil i en els detergents
- Producció enzimàtica de biocombustibles
- Paper dels enzims en el processament del midó. Isomerització de la glucosa
- Aplicacions dels enzims en indústries alimentàries. Enzims implicats en l'elaboració de la cervesa
- Altres enzims utilitzats en la indústria agroalimentària



Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
20 22 42
Resolució de problemes, exercicis
A3
1 2 3
Treballs
A3
1 10 11
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves mixtes
A3
2 15 17
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries Presentació de l'assignatura
Sessió Magistral Exposició dels continguts de cada tema
Resolució de problemes, exercicis Resolució de problemes i qüestions
Treballs Realització d'un treball sobre l'aplicació d'enzims en la indústria
Atenció personalitzada Atenció individual dels alumnes

Atenció personalitzada
Description

Yolanda del Pilar Núñez: yolandadelpilar.nunez@urv.cat..................................Yolanda del Pilar Núñez Gutiérrez: L´atenció personalitzada serà concertant dia i hora mitjançant correu electrònic i teams.


Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Resolució de problemes, exercicis
A3
Es realitzaran dos exercicis (cadascun un 10% de la nota final) 20 %
Treballs
A3
Es realitzará un treball sobre una aplicació d'enzims en la indústria 30 %
Proves mixtes
A3
Avaluació escrita del contingut teòric de l'assginatura 50 %
Others  
 
Other comments and second exam session

L'avaluació de l'assignatura constarà de dues parts:

1. Seguiment al llarg de les classes per mitjà de 2 proves (10% cadascuna) i realització/exposició d'un treball (30%)

2. Prova mixta final en acabar les classes (50% restant) (en aquesta prova ha d'obtenir una qualificació mínima de 5 sobre 10)

És requisit imprescindible un mínim de 5 en la part teòrica per a aprovar l'assignatura.

Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.

Although this course is not offered in English, foreign exchange students will receive personalised support in English and will be able to develop the evaluation activities in this language.


Fonts d'informació

Bàsica Gerhartz, W., Enzymes in Industry, , VCH, New York. 1990
Godfrey, T. i West, S, Industrial Enzymology, 2, McMillan Stockon Press. Londres. 1996.
Uhlig, H, Industrial enzymes and their applications, , John Wiley and Sons. 1998.
, Kirk et al. 2002. Industrial enzyme applications. Current Opinion in Biotechnology 13:345-351., ,
Polaina J.; MacCabe A.P., Industrial Enzymes, Springer, 2007
Whitaker, J.R.; Voragen, A.G.J.; Wong, D.W.S, Handbook of food enzymology, Marcel Dekker, 2003

Complementària

Recomanacions

Subjects that are recommended to be taken simultaneously
ENGINYERIA DE PROTEÏNES/19204222
BIOQUÍMICA DELS ALIMENTS/19204212

Subjects that it is recommended to have taken before
ENZIMOLOGIA/19204106
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.