DATOS IDENTIFICATIVOS 2022_23
Asignatura (*) PRÀCTIQUES EXTERNES Código 19625401
Titulación
Begudes Fermentades (2014)
Ciclo 2n
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
9 Pràctiques Externes obligatòria Primer AN
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Bioquímica i Biotecnologia
Enginyeria Química
Química Analítica i Química Orgànica
Coordinador/a
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Correo-e fernando.zamora@urv.cat
olga.busto@urv.cat
josemaria.llaurado@urv.cat
mireia.giralt@urv.cat
gemma.beltran@urv.cat
roger.plata@urv.cat
jordi.demier@urv.cat
Profesores/as
ZAMORA MARÍN, FERNANDO
BUSTO BUSTO, OLGA
LLAURADÓ REVERCHON, JOSÉ MARÍA
GIRALT ESTEVE, MIREIA
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
PLATA COTS, ROGER
DE MIER VINUE, JORDI
Web
Descripción general e información relevante

Les pràctiques consisteixen en la realització d'un total de 225 hores (9 ECTS) en una institució o empresa, exercint tasques relacionades amb el contingut del màster. L'objectiu perseguit amb el desenvolupament de les pràctiques externes serà permetre a l'estudiant l'aplicació pràctica dels coneixements adquirits en la formació acadèmica, preparant-lo per a l'exercici d'activitats professionals i facilitant-ne la incorporació al mercat laboral.


Competències
Tipo A Código Competencias Específicas
 A1 Aprofundir en els processos químics, bioquímics i tecnològics, així com en els últims avenços cientificotècnics, que intervenen en l'elaboració de begudes fermentades, des de la matèria primera al producte final
 A4 Tenir i comprendre coneixements sobre legislació, qualitat i seguretat alimentària, entendre’ls i aplicar-los en el context d'elaboració de begudes fermentades
 A5 Interpretar i extreure informació útil a partir de dades obtingudes en el context de l'elaboració de begudes fermentades, utilitzant de manera adequada les eines d'anàlisi estadística, quimiomètric i de tractament gràfic de dades
 A7 Planificar, dissenyar i elaborar un projecte relacionat amb l'elaboració de begudes fermentades, ja sigui en un àmbit científic / investigador, com tecnològic / professionalitzador
 A8 Participar i intervenir en el conjunt de les activitats i decisions d'una empresa d'elaboració de begudes fermentades, o en un laboratori d'investigació enològica, aplicant els coneixements adquirits en un context multidisciplinari
 A9 Gestionar la informació i el coneixement utilitzant bibliografia cientificotècnica en el camp de la ciència i la tecnologia d'aliments
Tipo B Código Competencias Transversales
 CT4 Treballar en equips multidisciplinars i en contextos complexes.
 CT6 Desenvolupar habilitats per gestionar la carrera professional.
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà o ciutadana i com a professional
Tipo C Código Competencias Nucleares

Resultats d'aprenentatge
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A1 Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de competències específiques i transversals.
 A4 Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de competències específiques i transversals.
 A5 Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de competències específiques i transversals.
 A7 Integrar els coneixements teòrics adquirits amb les realitats a les quals es poden aplicar.
Conèixer i utilitzar els medis tècnics més freqüentment utilitzats per els professionals de l'àmbit de l'enologia i altres begudes fermentades
 A8 Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de competències específiques i transversals.
Integrar els coneixements teòrics adquirits amb les realitats a les quals es poden aplicar.
Demostrar la capacitat per desenvolupar les tasques professionals habituals en l'elaboració de cervesa.
Demostrar capacitat per desenvolupar tasques d'investigació bàsica i/o aplicada a l'elaboració de vi o altres begudes fermentades.
Participar en el conjunt de les activitats dins d'una empresa o laboratori de productes derivats de la vinya o del vi, o altres begudes fermentades.
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets.
 A9 Conèixer i utilitzar els medis tècnics més freqüentment utilitzats per els professionals de l'àmbit de l'enologia i altres begudes fermentades
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
 CT4 Conèixer l’objectiu de l’equip i identificar el seu rol en contextos complexos. (Context)
Comunicar i actuar amb altres equips per assolir conjuntament els objectius. (Comunicació)
Comprometre’s i afavorir els canvis i millores necessaris per assolir els objectius de l’equip. (Compromís)
Confiar en les pròpies capacitats, respectar les diferències i aprofitar-les en benefici de l’equip. (Col·laboració)
 CT6 Aprofundir en l’autoconeixement professional. (Autoconeixement)
Desenvolupar l’actitud professional. (Actitud professional)
Analitzar l’entorn professional propi de l’especialitat. (Entorn)
Dissenyar itineraris professionals específics. (Itineraris)
 CT7 Incorporar la perspectiva de gènere en la seva activitat com a estudiant.
Analitzar els principals problemes ambientals des de la perspectiva del seu àmbit de coneixement en la seva activitat com a estudiant o professional. (Medi ambient)
Argumentar basant-se en valors socials i formular propostes compromeses en la millora de la comunitat. (Responsabilitat social com a ciutadà/ana)
Aplicar els conceptes ètics i deontològics de l’àrea de coneixement des d’un compromís personal i professional. (Ètica)
Tipo C Código Resultados de aprendizaje

Procediments de selecció i assignació
Procedimientos

La informació sobre organització, coordinació, seguiment i avaluació de les pràctiques externes es troba en el document adjunt (Guia prácticas externas). Qualsevol altra informació estarà en el moodle de l'assignatura.

El procediment per iniciar els tràmits pel conveni de cooperació educativa amb empreses de l'estat español, a l'estranger, o en institucions de la URV es troba en el següent enllaç:

Planificació
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Activitats Introductòries
1 0 1
Selecció/assignació del lloc de pràctiques externes
1 1 2
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes
A7
A9
4 0 4
Estada de pràctiques
A1
A4
A5
A7
A8
A9
CT4
CT6
CT7
4 196 200
Memòria
A1
A4
A5
A7
A8
A9
CT7
4 14 18
 
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Pla específic d'actuació
  descripción
Activitats Introductòries El coordinador de PE explicarà als alumnes el funcionament (procès de selecció, tràmits per fer el conveni, seguiment, avaluació, terminis,...) de les pràctiques externes en una sessió presencial al inici del curs acadèmic.
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes El coordinador assignarà un tutor acadèmic (que pot ser ell mateix) i un tutor professional un cop assignat el lloc de pràctiques, que faran el seguiment de les mateixes.
Estada de pràctiques L'alumne farà una estada en pràctiques de 200 hores un cop signat el conveni de cooperació educativa, durant el curs acadèmic.
Memòria L'alumne ha d'entregar una memòria de les pràcitques extermes. Les instruccions sobre la mateixa estaràn el l'espai moodle.

Mecanismes coordinació/seguiment
Es durà a terme una coordinació interna (per part de la universitat) i una coordinació externa (per part del centre de pràctiques).
descripción

La informació sobre organització, coordinació, seguiment i avaluació de les pràctiques externes es troba en el document adjunt (Guia prácticas externas). Qualsevol altra informació estarà en el moodle de l'assignatura.


Criteris i procediments d'avaluació
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant).
Metodologías Competencias descripción Peso        
Estada de pràctiques
A1
A4
A5
A7
A8
A9
CT4
CT6
CT7
El tutor professional avaluarà a el desenvolupament de l'alumne durant l'estada en pràctiques, omplint una rúbrica subministrada pel coordinador acadèmic 25%
Memòria
A1
A4
A5
A7
A8
A9
CT7
La comissió avaluadora,formada per 3 memmbres, valorarà la memòria escrita, omplint una rúbrica subministrada pel coordinador acadèmic 75 %
Otros
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.