IDENTIFYING DATA 2022_23
Subject (*) PRODUCCIÓ DE VINS DOLÇOS I DE CRIANÇA Code 19635109
Study programme
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
6 Obligatòria Primer 2Q
Modality and teaching language
Department Bioquímica i Biotecnologia
Coordinator
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
E-mail gemma.beltran@urv.cat
Lecturers
BELTRAN CASELLAS, GEMMA
Web
General description and relevant information

Aquesta assignatura s'imparteix a la Universitat de Burdeus


Competències
Type A Code Competences Specific
 A1 Identificar els diferents tipus de vi existents i tenir coneixements dels processos de producció vitivinícola, des del tractament de la matèria primera fins a l’obtenció del producte final.
 A9 Participar en el conjunt d’activitats dutes a terme en empreses vitivinícoles i/o institucions vinculades al món de l’enoturisme, aplicant els coneixements adquirits en un context multidisciplinari.
Type B Code Competences Transversal
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT4 Treballar en equips multidisciplinars i en contextos complexes.
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentage
Type A Code Learning outcomes
 A1 Conèixer les diferents varietats de raïm, el seu cicle de vida i la relació amb les característiques del most
Distingir les tècniques vitivinícoles del maneig de la vinya i les operacions anuals de manteniment del cultiu
Reconèixer els processos d'elaboració, així com els equips necessaris per a la producció dels diferents tipus de vi i vins especials (escumosos, dolços, fortificats i de criança)
 A9 Integrar els coneixements teòrics amb les realitats a les quals es poden projectar.
Ser capaços d'aplicar les tècniques apreses en contextos concrets.
Type B Code Learning outcomes
 CT1 L’estudiant planifica i desenvolupa de forma autònoma, organitzada i científica el projecte. (Procés)
L’estudiant genera un document científic en estructura i continguts. (Memòria / Informe)
L’estudiant presenta i defensa el treball (davant un tribunal, en el cas del TFM). (Defensa)
 CT4 Conèixer l’objectiu de l’equip i identificar el seu rol en contextos complexos. (Context)
Comunicar i actuar amb altres equips per assolir conjuntament els objectius. (Comunicació)
Comprometre’s i afavorir els canvis i millores necessaris per assolir els objectius de l’equip. (Compromís)
Confiar en les pròpies capacitats, respectar les diferències i aprofitar-les en benefici de l’equip. (Col·laboració)
Type C Code Learning outcomes

Continguts
Topic Sub-topic
• Producció de vins negres de criança.
• Varietats de raïm. Compostos fenòlics i anàlisi de color.
• Producció de vi negre.
• Mètodes d’envelliment. Tipus de bótes.
• Característiques sensorials.
• Elaboració de vins dolços naturals.
• Tipus de vins dolços i mètodes d’elaboració.
• Vins embotellats: sauternes.

Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
0 0 0
Seminaris
0 0 0
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària
0 0 0
Pràctiques de camp/sortides
0 0 0
Sessions de tast
0 0 0
Atenció personalitzada
0 0 0
 
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Metodologies
Methodologies
  Description
Activitats Introductòries
Seminaris
Supòsits pràctics/ estudi de casos a l'aula ordinària
Pràctiques de camp/sortides
Sessions de tast
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
Description
Pierre-Louis TEISSEDRE

Avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Others  

Qüestions curtes i/o llargues Qüestions pràctiques

50%

50%
 
Other comments and second exam session

Fonts d'informació

Bàsica

FLANZY, C. (1998) – Œnologie - Fondements Scientifiques et Technologiques, LAVOISIER - Tec & Doc, Paris. 

RIBEREAU-GAYON, P.; DUBOURDIEU, D.; DONÈCHE, B.; LONVAUD, A. (2004) – Traité d'oenologie Tome 1: Microbiologie du vin. Paris.

RIBEREAU-GAYON, P.; DUBOURDIEU, D.; DONÈCHE, B.; LONVAUD, A. (2004) – Traité d'oenologie Tome 2: Chimie du vin. Stabilisation et traitements. Paris.

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.