Type A
|
Code |
Competences Specific | | A12 |
Elaborar les diferents tipologies de vins escumosos i altres begudes fermentades |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A12 |
Adquirir coneixements específics sobre els derivats del vi com vinagres, aiguardents i orujos.
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny bàsic del procés d'elaboració de vi i productes derivats.
Disposar dels coneixements específics per al disseny de les operacions unitàries que intervenen el procés d'elaboració de vins i productes derivats.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
Tema 1. Fonaments de la destil·lació |
1.1 Conceptes generals.
1.2 Equilibri líquid/vapor.
1.3 Destil·lació discontínua.
1.4 Destil·lació contínua. |
Tema 2. Destil·lats. |
2.1 Destil·lació del vi: tipus i característiques.
2.2 Processos de fabricació de destil·lats del vi.
2.3 Brandis i conyacs.
|
Tema 3. Most de raïm. Concentrats. |
3.1 Obtenció del most.
3.2 Concentració del most (evaporació al buit, òsmosi inversa, congelació).
3.3 Rectificació del most.
|
Tema 4. Vinagre. |
4.1 Biotecnologia del vinagre.
4.2 Mètodes de producció del vinagre.
4.3 Tipus de vinagre.
|
Tema 5. Altres subproductes del vi. |
5.1. Àcid tartàric, adobs, olis, pinsos, colorants.
5.2. Vermuts, sangries, ... |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Sessió Magistral |
|
5 |
9 |
14 |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
|
3 |
7 |
10 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
0 |
5 |
5 |
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques |
|
2 |
6 |
8 |
Treballs |
|
0 |
7 |
7 |
Pràctiques a laboratoris |
|
15 |
9 |
24 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Proves mixtes |
|
4 |
0 |
4 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Activitats Introductòries |
presentació del curs |
Sessió Magistral |
sessió magistral |
Resolució de problemes, exercicis a l'aula ordinària |
Resolució de problemes a classe |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes fora de classe |
Pràctiques a través de TIC en aules informàtiques |
Resolució de problemes i activitats mitjançant TIC |
Treballs |
Realització d'activitast més complexes |
Pràctiques a laboratoris |
Realització de pràctiques al laboratori |
Atenció personalitzada |
Resolució dubtes |
Description |
moodle, despatx, e-mail |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Resolució de problemes, exercicis |
|
Entrega de problemes i activitats durant el curs |
10% |
Pràctiques a laboratoris |
|
Assistència obligatòria
Prova escrita u oral
Informe de pràctiques |
30% |
Proves mixtes |
|
2 proves escrites durant el curs
Necessari un mínim de 4 punts sobre 10 en les proves mixtes per ponderar les notes de pràctiques i altres
|
60% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
Avaluació de la segona convocatòria serà un examen del temari no superat a l'avaluació continuada. Mantindran criteris d'avaluació, conservant-se les notes de pràctiques de laboratori i altres. Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Bàsica |
Antonio Madrid Vicente,, Elaboración De Bebidas Alcohólicas De Alta Graduación, ,
Solieri, L., Giudici, P., Vinegars of the World, , New York : Springer, cop. 2009
|
Ashurts, P.R., Producción y envasado de zumos y bebidas de frutas sin gas, Ed. Acribia, 1999 Bertrand, A., Les eaux-de-vie traditionelles d’origine vinicole, TecDcc Lavoisier, 1990 Guzmán, M., El vinagre, Díaz de Santos, 1998 Llaguno, C., Polo, M.C., El vinagre de vino, CSIC, 1991 Tanner, H., Brunner, H.R., La distillation moderne des fruits, Ed. Heller |
Complementària |
, , ,
|
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
ESTADÍSTICA/19224005 | MATEMÀTIQUES/19224006 | FÍSICA/19224007 | QUÍMICA II/19224009 | QUÍMICA I/19224008 | OPERACIONS BÀSIQUES/19224101 | QUÍMICA ENOLÒGICA/19224103 | ENOLOGIA GENERAL I/19224106 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|