Type A
|
Code |
Competences Specific | | A10 |
Integrar els aspectes històrics, geogràfics, socials i sanitaris en l'àmbit de l'enologia i la viticultura |
Type B
|
Code |
Competences Transversal |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A10 |
Coneix el valor del vi com un aliment i els problemes associats amb un consum excessiu.
Disposa dels criteris científics per revaloritzar els residus que contenen compostos fenòlics
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
1. Composició del vi des del punt de vista alimentari. Macro i microcomponents. Balanç energètic. Dosis moderades i excessives.
2. Paradoxa francesa. Estudis epidemiològics.
3. Perquè el vi produeix plaer. Metabolisme de l'alcohol
4. Toxicitat de l'alcohol
5. Absorció i metabolisme dels compostos fenòlics
6. Els compostos fenòlics com a antioxidants
7. Els compostos fenòlics com a molècules senyalitzadores i controladores del metabolisme.
8. Els compostos fenòlics i malalties cròniques
9. Components polèmics del vi. Sulfits, amines
10. Bases de dades i fonts d'informació. Interpretació de resultats. |
|
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Sessió Magistral |
|
20 |
20 |
40 |
Seminaris |
|
9 |
10.8 |
19.8 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
1 |
1 |
2 |
Proves pràctiques |
|
0.2 |
10 |
10.2 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Activitats Introductòries |
Plantejament de l'assignatura |
Sessió Magistral |
Desenvolupament dels continguts teòrics |
Seminaris |
Aprenentatge de la utilització de bases de dades |
Atenció personalitzada |
Resolució de dubtes i assessorament per la realització del treball |
Description |
Departament de Bioquímica i Biotecnologia. Despatx 108 Tel: 977556597 mariajosepa.salvadó@urv.cat |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Proves mixtes |
|
Examen dels continguts teòrics |
50% |
Proves pràctiques |
|
Treball en profunditat d'un tema |
50% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
S'ha d'obtenir un mínim de 5 sobre 10 en cada prova per fer mitjana. L'avaluació de la segona convocatòria serà la mateixa que a la primera. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluadora d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluadora. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Woller, Richard, Vino y nutrición: composición, metabolismo, salud y consumo, Rubes Editorial, 2004
Gracia-Sancho, Jordi; Salvadó, M. Josepa, Gastrointestinal tissue: oxidative stress and dietary antioxidants, Amsterdam : Academic Press, 2017
|
|
Complementària |
|
Renato Vasconcelos Botelho, Gabriela Datsch Bennemann, Yohandra Reyes Torres and Alessandro Jefferson Sato. Potential for Use of the Residues of the Wine Industry in Human Nutrition and as Agricultural Input. Intech 2018.
Iva Fernandes, Rosa Pérez-Gregorio, Susana Soares, Nuno Mateus * and Victor de Freitas. Wine Flavonoids in Health and Disease Prevention. Molecules 2017, 22, 292 Hua Zhang and Rong Tsao. Dietary polyphenols, oxidative stress and antioxidant and anti-inflammatory effects. Current Opinion in Food Science 2016, 8:33–42 |
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|