Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A1 |
Aplicar coneixements bàsics de matemàtiques, física, química i biologia a l'enologia |
| A12 |
Elaborar les diferents tipologies de vins escumosos i altres begudes fermentades |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A1 |
Ser capaç de seleccionar el mètode d'anàlisi més adequat al problema enològic plantejat
| | A12 |
Conèixer el procés tecnològic d’elaboració de destil·lats.
Disposar de la capacitat d’associar percepcions sensorials amb la composició del producte a fi de poder modificar els processos.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
Tema 1: Història de la destil·lació |
|
Tema 2. Mètodes de destil·lació i equips |
2.1. Destil·lació discontinua: alambins i columnes de destil·lació
2.2. Destil·lació continua
|
Tema 3 Anàlisi sensorial de destil·lats |
|
Tema 4 Legislació de les begudes espirituoses |
|
Tema 5.Tipus de destil·lats. Matèries primeres.
|
Raïm, canya sucre, remolatxa, cereals, atzavara, fruites |
Tema 6. Destil·lats congènerics.
|
6.1. Derivats del raïm: Brandi (Cognac, Armangac), Pisco
6.2. Destil·lats derivats de cereals: Whisky, bourbon
6.3. Destil·lats derivats de la canya de sucre: Rom, cachaça
6.4 Destil·lats derivats de l’atzavara: Tequila, mezcal
6.5 Destil·lats de fruites: Pera, albercoc, pruna, poma, altres |
Tema 7 Destil·lats no congènerics
|
7.1.Ginebra
7.2. Vodka
|
Tema 8 Licors |
Licors d’herbes
Licors de cafè
Licors anisats,
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Sessió Magistral |
|
11 |
29 |
40 |
Sessions de tast |
|
11 |
19 |
30 |
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
Proves mixtes |
|
2 |
0 |
2 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
presentació del curs |
Sessió Magistral |
sessió magistral |
Sessions de tast |
Realització de tastos de begudes destil.lades a la sala de tast. Analitzaran els diferents productes. |
Atenció personalitzada |
Resolució dubtes |
Descripció |
Cita prèvia per correu electrònic francisco.lopez@urv.cat al despatx. També a través de moodle.
|
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Sessions de tast |
|
Assistència obligatòria, necessari justificar absència a les sessions de tast. Farà una prova pràctica de tast |
30% |
Proves mixtes |
|
Una prova escrita durant el curs.
Però és necessari haver assistit a les sessions de tast obligatòriament
|
70% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Avaluació de la segona convocatòria serà un examen del temari no superat a l'avaluació continuada. Mantindran criteris d'avaluació, conservant-se les notes de pràctiques de laboratori i altres. Durant les proves avaluatives, els telèfons mòbils, tabletes i altres aparells electrònics que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Bàsica |
Buglass, Alan J., Handbook of alcoholic beverages : technical, analytical and nutritional aspects, ,
|
|
Complementària |
Antonio Madrid Vicente, Elaboración De Bebidas Alcohólicas De Alta Graduación, ,
Piggott, John, Alcoholic beverages. Sensory evaluation and consumer research, , Oxford, Woodhead Publishing, 2012
López, F.; Orriols, I.; Rodríguez-Bencomo, J.J.; Pérez-Correa, J.R.(M. Kosseva, V.K. Joshi, P.Panesa, Science and Technology of Fruit Wine Production. Chapter 10. Fruit brandies, , Academic Press, 2017
López, F. (V.K. Joshi and R.C. Ray editors), Wine Making: Basics and Applied Aspects. Chapter 23. Brandy Production: Fundamentals and Recent Developments., , CRC Press, London, 2020
|
|
Assignatures que es recomana haver cursat prèviament |
SUBPRODUCTES VITIVINÍCOLES/19224114 |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|