Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques | | A3 |
Controlar el sistema productiu de la matèria primera amb criteris de qualitat i seguint els imperatius reglamentaris integrant els coneixements d'edafologia, climatologia i viticultura |
| A4 |
Participar en la programació i disseny de noves instal · lacions vitivinícoles o modificacions de les existents |
| A5 |
Participar en programes d'innovació vitivinícola |
| A6 |
Controlar la transformació del raïm en vi en funció del tipus de producte buscat i dels imperatius reglamentaris tant nacionals i estatals com internacionals i higiènics. Dominar les pràctiques enològiques i els tractaments dels vins. |
| A7 |
Administrar i dirigir el conjunt d'activitats relacionades amb el control de qualitat d'una empresa vitivinícola |
| A8 |
Gestionar una empresa vitivinícola sota criteris de sostenibilitat econòmica |
| A9 |
Donar resposta a problemes vitivinícoles concrets mitjançant la metodologia d'anàlisi adequada i saber interpretar els resultats |
| A10 |
Integrar els aspectes històrics, geogràfics, socials i sanitaris en l'àmbit de l'enologia i la viticultura |
| A11 |
Dissenyar un pla de màrqueting en l'àmbit vitivinícola. |
| A12 |
Elaborar les diferents tipologies de vins escumosos i altres begudes fermentades |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals | | CT5 |
Comunicació escrita. Comunicar informació de manera clara i precisa a audiències diverses |
| CT6 |
Gestionar el procés d’aprenentatge i l’orientació acadèmica i professional |
| CT7 |
Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà o ciutadana i com a professional |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| A3 |
Posar en funcionament, en un àmbit professional i de manera integrada, tota una sèrie de coneixements que s'apliquen a l'enologia i la viticultura
| | A4 |
Disposar dels criteris necessaris per a realitzar el disseny basic del procés d’elaboració de vins i productes derivats.
| | A5 |
Conèixer institucions i organismes vinculats a l'enologia i viticultura
| | A6 |
Disposar dels criteris necessaris per a decidir, controlar i dirigir la verema així com l'entrada al celler
Conèixer i utilitzar els mitjans tècnics més freqüentment utilitzats pels professionals de l 'àmbit
| | A7 |
Ser capaç de redactar un resum de la seva activitat.
| | A8 |
Disposar dels coneixements necessaris per dirigir a els processos de fermentació i vinificació en funció de la qualitat de la matèria primera i tipologia de vi a elaborar.
| | A9 |
Disposar dels Coneixements necessaris per interpretar els analítiques químiques i sensorials del producte i actuar en conseqüència.
| | A10 |
Conèixer els orígens i l’evolució de l'enologia i la viticultura a diferents civilitzacions i amb un aspecte crític.
| | A11 |
Conèixer a els principis del màrqueting. Tenir a els Coneixements necessaris a les Tècniques de comunicació, promoció i distribució dels vins d'una empresa.
| | A12 |
Disposar dels Coneixements Específics per a l’elaboració de vins escumosos i altres begudes fermentades.
|
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
| CT5 |
Produir un text de qualitat, sense errors gramaticals i ortogràfics, amb una presentació formal acurada i un ús adequat i coherent de les convencions formals i bibliogràfiques. (Qualitat)
Construir un text estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada. (Construcció del discurs)
Elaborar un text adequat a la situació comunicativa, consistent i persuasiu. (Eficàcia)
| | CT6 |
Aprofundir en l’autoconeixement acadèmic, laboral o professional. (Autoconeixement)
Identificar el propi procés d’aprenentatge. (Aprenentatge)
Analitzar l’entorn laboral o professional de l’àmbit d’estudi. (Entorn)
Dissenyar itineraris acadèmics i d’inserció laboral o professional. (Itineraris)
| | CT7 |
Conèixer les principals desigualtats i discriminacions que es produeixen entre homes i dones i comprendre'n les causes.
Identificar els principals problemes ambientals. (Medi ambient)
Reconèixer i reflexionar sobre les necessitats i problemàtiques socials, i implicar-se en la millora de la comunitat. (Responsabilitat social com a ciutadà/ana)
Reconèixer els conceptes ètics i deontològics de l’àrea de coneixement, mostrar capacitat crítica i de diàleg, i fer un ús responsable de les normes que l’afecten com a membre de la comunitat universitària. (Ètica)
|
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Procediments de selecció i assignació |
Procediments |
El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui. Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol·licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol·licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumn |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
1 |
2 |
Selecció/assignació del lloc de pràctiques externes |
|
1 |
0 |
1 |
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes |
|
1 |
1 |
2 |
Estada de pràctiques |
|
0 |
335 |
335 |
Memòria |
|
0 |
35 |
35 |
|
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
El procediment constarà d’una reunió inicial, convocada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador/a de les Pràctiques Externes, amb els alumnes del tercer curs del Grau en Enologia abans del final del segon quadrimestre del tercer curs per concretar les preferències de l’alumnat, que es respectaran tant com es pugui.
Els alumnes podran proposar Centre Receptor per fer l’estada en pràctiques omplint una Fitxa de Sol•licitud abans del 31 de maig. Aquesta sol•licitud serà avaluada per una comissió d’experts (com a mínim composada pel Responsable d’Ensenyament i el Coordinador de Pràctiques Externes) que comunicarà a l’estudiant si la proposta ha estat acceptada en un període màxim de 15 dies. En cas que sigui necessari es podrà avançar el procés a iniciativa de l’alumne |
Mecanismes de coordinació i seguiment de pràctiques externes |
|
Estada de pràctiques |
S'aplica la normativa exposada al següent enllaç:
http://www.fe.urv.cat/media/upload/arxius/qualitat/pract_ext/normativa_pe__facultat_enologia2017-jdf_final.pdf |
Memòria |
|
Mecanismes coordinació/seguiment |
Criteris i procediments d'avaluació |
Es durà a terme una avaluació interna (per part de la universitat), una valoració externa (per part del centre de pràctiques) i una autovaloració (per part de l’estudiant). |
Metodologies |
Competències |
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Memòria |
|
- Avaluació interna: La Comissió Avaluadora disposa de 15 dies per valorar la memòria
escrita. Després de reunir-se, el tribunal qualifica el treball de l’estudiant. Aquesta valoració representa el 75% de la nota.
- Avaluació externa: El tribunal valora el full d’avaluació de l’estada de l’estudiant
emplenat per l’empresa acollidora, que s’adjunta a aquesta normativa. Aquesta
valoració representa el 25% de la nota. |
75 %
+
25% |
|
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
|
Bàsica |
|
|
Complementària |
|
|
|
Altres comentaris |
Per poder cursar l’assignatura Pràctiques Externes és recomanable haver superat les
assignatures de formació bàsica del grau. Amb caràcter general, han de tenir superats el
60% (144 crèdits) del total de crèdits necessaris per assolir el títol. |
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|