DATOS IDENTIFICATIVOS 2023_24
Asignatura (*) EL SECTOR CERVESER Código 19625216
Titulación
Begudes Fermentades (2014)
Ciclo 2n
Descriptores Cr.totales Tipo Curso Periodo Horarios y datos del examen
3 Optativa Primer 1Q
Modalidad y lengua de impartición
Departamento Bioquímica i Biotecnologia
Coordinador/a
RIUS VICENTE, MIQUEL-ÀNGEL
Correo-e miquel-angel.rius@urv.cat
Profesores/as
RIUS VICENTE, MIQUEL-ÀNGEL
Web
Descripción general e información relevante

Coneixement general del sector cerveser, des de la història fins a temes relacionats amb la salut.


Competències
Tipo A Código Competencias Específicas
 A2 Identificar els diferents tipus de begudes fermentades amb la matèria primera, conèixer i dominar el mètode d'elaboració, i relacionar-lo amb les característiques sensorials del producte final
Tipo B Código Competencias Transversales
 CT2 Formular valoracions a partir de la gestió i ús eficient de la informació.
Tipo C Código Competencias Nucleares

Resultats d'aprenentage
Tipo A Código Resultados de aprendizaje
 A2 Reconèixer les característiques que distingeixen els diferents tipus de cervesa.
Tipo B Código Resultados de aprendizaje
 CT2 Dominar les eines per gestionar la pròpia identitat i les activitats en un entorn digital i un context científic i acadèmic. (Ser digital)
Cercar i obtenir informació de manera autònoma amb criteris de rellevància, fiabilitat i pertinença, que sigui útil per crear coneixement. (Cercar)
Organitzar la informació amb les eines adients (en línia i presencials), per garantir-ne l’actualització, la recuperació i el tractament, a fi de reutilitzar-les en futurs projectes. (Organitzar)
Elaborar informació amb les eines i formats adients a la situació comunicativa, i fer-ho de manera honesta. (Crear)
Utilitzar les TIC per compartir i intercanviar resultats de projectes acadèmics i científics en contextos interdisciplinaris que permetin la transferència del coneixement. (Compartir)
Tipo C Código Resultados de aprendizaje

Continguts
tema Subtema
Història de la Cervesa

Planificació
Metodologías  ::  Pruebas
  Competencias (*) Horas en clase
Horas fuera de clase
(**) Horas totales
Activitats Introductòries
A2
1 1 2
Sessió Magistral
A2
15 41 56
Presentacions / exposicions
A2
CT2
2 5 7
Pràctiques de camp/sortides
A2
CT2
6 1 7
Atenció personalitzada
1 1 2
 
Proves objectives de preguntes curtes
A2
1 0 1
 
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor.
(**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos

Metodologies
Metodologías
  descripción
Activitats Introductòries Classes participatives
Sessió Magistral Classes participatives
Presentacions / exposicions Classes participatives
Pràctiques de camp/sortides Visites
Atenció personalitzada Sempre disponible per correu electrònic

Atenció personalitzada
descripción

A la vosta disposició mitjançant correu electrònic


Avaluació
Metodologías Competencias descripción Peso        
Sessió Magistral
A2
Entrega treballs fets per sessió 50%
Presentacions / exposicions
A2
CT2
Presentació final sobre projecte cerveser 30%
Proves objectives de preguntes curtes
A2
10%
Otros  
 
Otros comentarios y segunda convocatoria

L'assignatura té convocatòria única.

La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora.


Fonts d'informació

Bàsica

Complementària

Recomanacions


(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente.