DADES IDENTIFICATIVES 2023_24
Assignatura (*) REGIONS VITIVINÍCOLES D'ESPANYA Codi 19635114
Ensenyament
Innovació en Enoturisme (Erasmus Mundus) (2016)
Cicle 2n
Descriptors Crèd. Tipus Curs Període
3 Obligatòria Primer 1Q
Llengua d'impartició
Anglès
Departament Bioquímica i Biotecnologia
Geografia
Coordinador/a
SÁNCHEZ ORTIZ, ANTONI
MAS BARON, ALBERTO
SALVAT SALVAT, JAUME
Adreça electrònica albert.mas@urv.cat
jaume.salvat@urv.cat
antonio.sanchezo@urv.cat
Professors/es
MAS BARON, ALBERTO
SALVAT SALVAT, JAUME
SÁNCHEZ ORTIZ, ANTONI
Web http://http://www.wintour-master.eu/en/what-is-wintour/structure-curriculum/
Descripció general i informació rellevant <p>Anàlisis de les Denominacions d'Origen d'Espanya.</p>

Competències
Tipus A Codi Competències Específiques
 A3 Aprofundir en el funcionament dels sistemes turístics i adquirir coneixements sobre els principis de desenvolupament, gestió i governança de destinacions enoturístiques des d’una perspectiva sostenible, responsable i competitiva.
 A7 Valorar el context històric, geogràfic, cultural i social de les regions productores de vi i integrar-lo en els programes d’innovació vitivinícola i en el disseny de productes per als consumidors enoturístics.
Tipus B Codi Competències Transversals
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà o ciutadana i com a professional
Tipus C Codi Competències Nuclears

Resultats d'aprenentage
Tipus A Codi Resultats d'aprenentatge
 A3 Comprendre els components del territori i la seva diversitat com a context de l'activitat enoturística
Comprendre i demostrar la importància del territori i l'enoturisme en el desenvolupament territorial
Comprendre el funcionament del sistema econòmic/turístic i la seva mesura
Conèixer les principals tècniques per al seguiment i el monitoratge de l'activitat turística
 A7 Conèixer institucions i organismes vinculats a l'àmbit de l'especialització escollida.
Tipus B Codi Resultats d'aprenentatge
 CT7 Analitzar els principals problemes ambientals des de la perspectiva del seu àmbit de coneixement en la seva activitat com a estudiant o professional. (Medi ambient)
Argumentar basant-se en valors socials i formular propostes compromeses en la millora de la comunitat. (Responsabilitat social com a ciutadà/ana)
Aplicar els conceptes ètics i deontològics de l’àrea de coneixement des d’un compromís personal i professional. (Ètica)
Incorporar la perspectiva de gènere en la seva activitat com a estudiant.
Tipus C Codi Resultats d'aprenentatge

Continguts
Tema Subtema

Planificació
Metodologies  ::  Proves
  Competències (*) Hores a classe
Hores fora de classe
(**) Hores totals
Activitats Introductòries
1 0 1
Sessió Magistral
A3
A7
10 14 24
Seminaris
A3
A7
2 4 6
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
12 15 27
Sessions de tast
A3
5 7.5 12.5
Atenció personalitzada
1 0 1
 
Proves orals
A7
0.5 1 1.5
Proves de desenvolupament
A3
A7
CT7
1 1 2
 
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor.
(**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat

Metodologies
Metodologies
  Descripció
Activitats Introductòries
Sessió Magistral
Seminaris
Pràctiques de camp/sortides
Sessions de tast
Atenció personalitzada

Atenció personalitzada
Descripció

Avaluació
Metodologies Competències Descripció Pes        
Pràctiques de camp/sortides
A3
A7
10%
Sessions de tast
A3
10%
Proves orals
A7
40%
Proves de desenvolupament
A3
A7
CT7
30%
Altres  
 
Altres comentaris i segona convocatòria

Fonts d'informació

Bàsica Wine and Spirit Education Trust, Understanding wines: Explaining style and quality, WSET, 2016
Jordi Romeu, Los vinos y cavas de Catalunya, Andana, 2011
Rafael Francia, Historia y arqueologia en la cultura del vino, IER, 2015
Varios, Larousse de los vinos, Larousse Ediorial, 2001
Hugh Johnson, L'atlas Mondial du vin, Flammarion, 2001
Elizabeth Hecker, Ethos Priorat, Terroir Talking, 2023

Complementària

Recomanacions


(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent