Type A
|
Code |
Competences Specific | | A1.5 |
Apply the principles of engineering in the context of the life sciences to define conditions and strategies that make it possible to design and optimise the production processes of biological systems. |
| A5.1 |
Ability to understand and use the principles of bioprocess engineering and technology applied to food, which includes food engineering and technology, basic food engineering and operations and food technology. |
| A5.2 |
Ability to understand and use the principles of processes and bioprocesses in the agri-food industries. |
Type B
|
Code |
Competences Transversal | | B4.1 |
Learn effective ways to assimilate knowledge and behaviour. |
Type C
|
Code |
Competences Nuclear |
Type A
|
Code |
Learning outcomes |
| A1.5 |
Aplica els principis de transferència de matèria i energia al disseny d'assecadors per convecció, d'assecadors per atomització i mitjançant liofilització.
Dissenya i modela sistemes d'evaporació simple i múltiple.
| | A5.1 |
Defineix el concepte d'activitat d'aigua i aplica els models d'isotermes d'adsorció.
Calcula les propietats físiques de l'aire humit.
| | A5.2 |
Distingeix entre diferents materials i la seva aplicació a l'envasament d'aliments.
|
Type B
|
Code |
Learning outcomes |
| B4.1 |
Desenvolupa estrategies pròpies per resoldre problemes i trobar solucions.
|
Type C
|
Code |
Learning outcomes |
Topic |
Sub-topic |
1. Concentració i evaporació. |
1.1 Evaporadors: fonaments
1.2 Disseny d'evaporadors d'efecte simple
1.3 Disseny d'evaporadors d'efecte múltiple |
2. Disseny d'assecadors. |
2.1 Activitat d'aigua
2.2 Isotermes d'adsorció
2.3 Psicrometria i acondicionament de gasos
2.4 Deshidratació per convenció
2.5 Disseny d'assecadors continus i discontinus
2.6 Liofilització i atomizació |
3. Introducció a l'envasat d'aliments |
3.1 Introducció
3.2 Plàstics en l'envasat d'aliments
3.3 Els principals polímers en l'envasat d'aliments
3.4 Additius dels plàstics
3.5 Transferència de materia en sistemes d'envasat |
Methodologies :: Tests |
|
Competences |
(*) Class hours
|
Hours outside the classroom
|
(**) Total hours |
Introductory activities |
|
1 |
0 |
1 |
Lecture |
|
14 |
22 |
36 |
Problem solving, exercises in the classroom |
|
11 |
16 |
27 |
Practical cases/ case studies |
|
2 |
3 |
5 |
Personal attention |
|
1 |
0 |
1 |
|
Extended-answer tests |
|
2 |
0 |
2 |
Short-answer objective tests |
|
2 |
0 |
2 |
Practical tests |
|
1 |
0 |
1 |
|
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher. (**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students. |
Methodologies
|
Description |
Introductory activities |
Activitats encaminades a prendre contacte i a recollir informació dels alumnes i presentació de l'assignatura |
Lecture |
Exposició dels continguts de l'assignatura |
Problem solving, exercises in the classroom |
Formulació, anàlisi, resolució i debat d'un problema o exercici, relacionat amb la temàtica de l'assignatura |
Practical cases/ case studies |
Plantejament d'una situació (real o simulada) en la que ha de treballar l'estudiant per donar una solució argumentada al tema, resoldre una sèrie de preguntes concretes o realitzar una reflexió global. |
Personal attention |
Temps que cada professor té reservat per atendre i resoldre dubtes als estudiants |
Description |
Atenció presencial al despatx 317 de l'ETSEQ. També hi haurà atenció virtual a través de la plataforma TEAMS. Podeu contactar també a través del teléfon 977558504 i correu electrònic: carme.guell@urv.cat. L'horari d'atenció s'informarà a través de la pàgina de l'assignatura en l'entorn virtual de formació de la URV quan comenci el curs. |
Methodologies |
Competences
|
Description |
Weight |
|
|
|
|
Practical cases/ case studies |
|
L'estudiant ha de donar resposta al cas pràctic plantejat, plasmant de manera pràctica, els coneixements teòrics i pràtics de l'assignatura |
15% |
Extended-answer tests |
|
Proves que inclouen preguntes obertes sobre un tema. L'estudiant ha de desenvolupar, relacionar, organitzar i presentar els coneixements que té sobre la matèria. La resposta que dóna l'estudiant és extensa. |
60% |
Short-answer objective tests |
|
Proves que inclouen preguntes directes sobre un aspecte concret. L'estudiant ha de respondre de manera directa mitjançant els coneixements que té sobre la matèria. La resposta que dóna l'estudiant és breu. |
10% |
Practical tests |
|
Encàrrec de disseny d’una planta de procés (API). |
0-15% |
Others |
|
|
|
|
Other comments and second exam session |
Avaluació continuada: 70% de la nota correspon a 2 examens que combinen preguntes curtes i proves de desenvolupament. Cada prova té un pes del 35% de la nota final i és necessaria una nota mínima de 3.5 per fer mitjana. 15% per la realització de supòsits pràctics i 15% per proves pràctiques de disseny d'una planta de procés (API). Per l'alumnat que no cursi API, els detalls de l'avaluació s'especificaran al moodle de l'assignatura a l'inici del curs.
Segona convocatòria: Alumnat que cursi API: Es manté el 30% corresponent a la resolució de supòsits pràctics/estudi de casos (realitzats durant el curs) i el 70% correspondrà a una única prova de continguts de tot el curs. Nota mínima de la prova de continguts per fer mitjana: 3.5. Alumnat que no cursi API: S'especificarà els detalls de l'avaluació al moodle de l'assignatura a l'inici del curs. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora |
Basic |
A. Ibarz, G.V. Barbosa-Cánovas, Operaciones Unitarias en la Ingeniería de Alimentos, 2005, Mundi Prensa, Madrid
K. J. Valentas, R.P. Singh, Hanbook of Food Engineering Practice, 1997, CRC Press, Boca Raton, Fla
|
|
Complementary |
J.G.Brennan, Food Processing Handbook, 2006, Wiley-VCH, Weinheim
|
|
Subjects that are recommended to be taken simultaneously |
QUALITY SYSTEMS IN FOOD INDUSTRIES/20234125 | DESIGN OF SEPARATION PROCESSES/20234114 |
|
Subjects that it is recommended to have taken before |
FUNDAMENTALS OF PROCESS ENGINEERING/20234116 | FUNDAMENTALS OF FOOD PRODUCTION/20234115 | THERMAL ENGINEERING/20234119 | KINETICS OF BIOPROCESSES AND REACTION ENGINEERING/20234127 |
|
(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation. |
|