IDENTIFYING DATA 2023_24
Subject (*) TREBALL DE FI DE MÀSTER Code 20755301
Study programme
Sistemes i Tecnologies de Conversió d'Energia/ Energy Conversion...(2019)
Cycle 2n
Descriptors Credits Type Year Period Exam timetables and dates
18 Treball fi de màster Primer AN
Modality and teaching language
Department Enginyeria Mecànica
Química Analítica i Química Orgànica
Coordinator
CORONAS SALCEDO, ALBERTO
E-mail mariasoledad.larrechi@urv.cat
alberto.coronas@urv.cat
daniel.salavera@urv.cat
juancarlos.bruno@urv.cat
mahmoud.bourouis@urv.cat
arturo.ordonez@urv.cat
marc.marin@urv.cat
derejesendeku.ayou@urv.cat
Lecturers
LARRECHI GARCÍA, MARIA SOLEDAD
CORONAS SALCEDO, ALBERTO
SALAVERA MUÑOZ, DANIEL
BRUNO ARGILAGUET, JUAN CARLOS
BOUROUIS CHEBATA, MAHMOUD
ORDÓÑEZ GARCÍA, ARTURO
MARÍN GENESCÀ, MARC
AYOU , DEREJE SENDEKU
Web http://https://repositori.urv.cat/estatic/TFM0011/ca_EnsPrj_Sistemes_i_Tecnologies_de_Conversio_d'Energia.html
General description and relevant information

L'estudiant haurà d'elaborar un treball, directament relacionat amb les assignatures del Màster, sobre un tema que esculli. Hi haurà de mobilitzar tant els coneixements com les competències que ha adquirit durant els seus estudis. Haurà de suposar una contribució, bé de caràcter innovador i haurà de contemplar necessàriament aspectes teòrics i pràctics del tema en qüestió, així com la seva connexió amb la pràctica professional i/o investigadora a l'àmbit del Màster.

L'objectiu és demostrar que s'han assimilat i adquirit les competències de la titulació, mitjançant la presentació del treball final de màster, i la posterior defensa davant d'un tribunal universitari. Aquest treball és un exercici dintegració dels continguts formatius rebuts i aplicarà el conjunt de competències adquirides pels estudiants.

Preferentment, el TFM es realitzarà de manera presencial, ja que així l'alumne podrà comptar plenament amb els recursos oferts per la URV o una altra institució que aculli al estudiant, tant a nivell de programari com de laboratoris. No obstant això, també es preveu que es pugui fer de manera virtual, sempre que la temàtica i l'entorn ho permeti. A aquest cas, totes les activitats formatives referents a la selecció/assignació del TFM, les de coordinació i seguiment, així com la defensa del TFM, es faran de forma virtual.

Tant la defensa com l'informe del TFM es podran fer en anglès o en espanyol.  La presentació i defensa del TFM serà pública.


Competències
Type A Code Competences Specific
 CE5 Elaborar projectes de R + D + I i de transferència, en particular en l'àmbit de el desenvolupament sostenible i utilitzar eines habituals per a la recerca d'informació, tractament de dades, viabilitat econòmica i comunicació.
 CE6 Desenvolupar un treball exhaustiu en l'àmbit dels sistemes i tecnologies de conversió energètica i defensar públicament.
Type B Code Competences Transversal
 CT1 Desenvolupar l’autonomia suficient per a treballar en projectes d’investigació i col·laboracions científiques o tecnològiques dins el seu àmbit temàtic.
 CT2 Formular valoracions a partir de la gestió i ús eficient de la informació.
 CT3 Resoldre problemes complexes de manera crítica, creativa i innovadora en contextos multidisciplinaris.
 CT5 Comunicar idees complexes de manera efectiva a tot tipus d’audiències.
 CT6 Desenvolupar habilitats per gestionar la carrera professional.
 CT7 Aplicar els principis ètics i de responsabilitat social com a ciutadà o ciutadana i com a professional.
Type C Code Competences Nuclear

Resultats d'aprenentatge
Type A Code Learning outcomes
 CE5 Demostra les habilitats bàsiques per a realitzar presentacions científiques i tècniques.
 CE6 Mitjançant l'elaboració del treball final, i la seva posterior defensa davant d'un tribunal universitari, el Treball Fi de Màster serà un exercici d'integració dels continguts formatius rebuts durant el Màster i aplicarà el conjunt de competències adquirides pels estudiants.
Type B Code Learning outcomes
 CT1 Planifica i desenvolupa de forma autònoma, organitzada i científica el projecte (procés).
Genera un document científic en estructura i continguts (memòria o informe).
Presenta i defensa el treball (davant un tribunal, en el cas del TFM) (defensa).
 CT2 Domina les eines per gestionar la pròpia identitat i les activitats en un entorn digital i un context científic i acadèmic (ser digital).
Cerca i obté informació de manera autònoma amb criteris de rellevància, fiabilitat i pertinença, que sigui útil per crear coneixement (cercar).
Organitza la informació amb les eines adients (en línia i presencials), per garantir-ne l’actualització, la recuperació i el tractament, a fi de reutilitzar-les en futurs projectes (organitzar).
Crea informació amb les eines i formats adients a la situació comunicativa, i fer-ho de manera honesta (crear).
Utilitza les TIC per compartir i intercanviar resultats de projectes acadèmics i científics en contextos interdisciplinaris que permetin la transferència del coneixement (compartir).
 CT3 Reconeix la situació plantejada com un problema en un entorn multidisciplinari, investigador o professional, i afrontar-lo de manera activa (comprensió).
Segueix un mètode sistemàtic amb un enfocament global per dividir un problema complex en parts i per identificar les causes aplicant el coneixement científic i professional (anàlisi).
Dissenya una solució nova utilitzant els recursos necessaris i disponibles per tal d’afrontar el problema (creativitat).
Elabora un model realista que concreti tots els aspectes de la solució proposada (innovació).
Avalua el model proposat contrastant-lo amb el context real d’aplicació i és capaç de trobar limitacions i proposar millores (avaluació).
 CT5 Produeix un text de qualitat, sense errors gramaticals i ortogràfics, amb una presentació formal acurada i un ús adequat i coherent de les convencions formals i bibliogràfiques (qualitat).
Construeix un text estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada, amb capacitat per transmetre idees complexes (construcció del discurs).
Produeix un text adequat a la situació comunicativa, consistent i persuasiu, amb capacitat per transmetre idees complexes (eficàcia).
Usa els mecanismes de comunicació no verbal i els recursos expressius de la veu necessaris per fer una bona intervenció oral (comunicació no verbal i ús de la veu).
Construeix un discurs estructurat, clar, cohesionat, ric i d’extensió adequada, amb capacitat per transmetre idees complexes (construcció del discurs).
Produeix un discurs persuasiu, consistent i precís, amb capacitat per fer entenedores idees complexes i interactuar de manera efectiva amb l’auditori (eficàcia).
 CT6 Aprofundeix en l’autoconeixement professional (autoconeixement).
Desenvolupa una actitud professional (actitud professional).
Analitza l’entorn professional propi de l’especialitat (entorn).
Dissenya itineraris professionals específics (itineraris).
 CT7 Analitza els principals problemes ambientals des de la perspectiva del seu àmbit de coneixement en la seva activitat com a estudiant o professional (Medi ambient).
Argumenta basant-se en valors socials i formula propostes compromeses en la millora de la comunitat (Responsabilitat social com a ciutadans).
Aplica els conceptes ètics i deontològics de l’àrea de coneixement des d’un compromís personal i professional (Ètica).
Type C Code Learning outcomes

Procediments de selecció i assignació
Procedures

El procés de selecció i assignació de temes i supervisors és el següent:

  1. El coordinador del TFM es posarà en contacte amb cadascun dels alumnes matriculats per establir la temàtica en funció dels seus interessos, habilitats i inquietuds.
  2. El coordinador de MT assigna un o més supervisors segons el tema seleccionat.
  3. L'estudiant elaborarà el Project Proposal Report (PPR), guiat pel/s supervisor/s assignat/s, que haurà de ser validat pel coordinador del TFM.

Un cop validatel PPR, l'estudiant procedirà a desenvolupar el treball de fi de màster


Planificació
Methodologies  ::  Tests
  Competences (*) Class hours
Hours outside the classroom
(**) Total hours
Activitats Introductòries
CT7
2 0 2
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau/màster
CE6
CT1
CT2
CT3
CT6
10 10 20
Elaboració del treball de fi de grau/màster
CE6
CT1
CT2
CT3
CT5
CT6
CT7
0 427 427
Atenció personalitzada
CT1
CT3
CT5
CT7
1 0 1
Presentació i defensa del treball de fi de grau/máster
CT1
CT3
CT5
1 1 2
 
 
(*) On e-learning, hours of virtual attendance of the teacher.
(**) The information in the planning table is for guidance only and does not take into account the heterogeneity of the students.

Pla específic d'actuació
  Description
Activitats Introductòries Activitats dirigides a fer contact amb l’estudiant contacte i recollir informació i presentació de l'assignatura
Mecanismes de coordinació i seguiment del treball de fi de grau/màster Reunions amb els tutors i presentació dels avenços en sessions programades
Els tutors elaboraran un Informe de Seguiment del Treball on recolliran un resum de cada reunió i de les presentacions d'avançs.
Elaboració del treball de fi de grau/màster L'estudiant haurà d'elaborar un treball, directament relacionat amb les assignatures del Màster, sobre un tema que triï. En ell, haurà de mobilitzar tant els coneixements com les competències que ha adquirit durant els seus estudis. Haurà de suposar una contribució, bé de caràcter innovador i haurà de contemplar necessàriament aspectes teòrics i pràctics del tema en qüestió, així com la seva connexió amb la pràctica professional i / o investigadora en l'àmbit del Màster.
L'objectiu és demostrar que s'han assimilat i adquirit les competències de la titulació, mitjançant la presentació del treball final de màster, i la seva posterior defensa davant d'un tribunal universitari. Aquest treball és un exercici d'integració dels continguts formatius rebuts i aplicarà el conjunt de competències adquirides pels estudiants.
La presentació i defensa del TFM serà pública.
Atenció personalitzada Aquesta orientació la porta a terme el professor propi de cada assignatura amb els estudientes matriculats en la mateixa. La finalitat d'aquesta orientació és: planificar, guiar, dinamitzar, seguir i avaluar el procés d'aprenentatge de l'estudiant tenint en compte el seu perfil interessos, necessitats, coneixements previs, etc.) i les característiques / exigències del context (EEES, perfil acadèmic / professional, demanda sociolaboral, etc.).
Les accions que es duran a terme són les següents:
- Benvinguda a l'assignatura
- Dinamització setmanal
- Notícies i esdeveniments
- Resolució de dubtes acadèmics
- Retroacció amb la correcció d'activitats
- Abandonament de l'assignatura
- Fi de l'assignatura
El desenvolupament d'aquestes accions es realitzarà amb el suport de les eines que ofereix el Campus Virtual Moodle, dins de l'aula virtual de cada assignatura. De manera que s'ofereixi la millor orientació i seguiment possible considerant la modalitat presencial o virtual de cada assignatura.
Presentació i defensa del treball de fi de grau/máster La memòria del treball en el format que es determini, s'ha de lliurar al coordinador de l'assignatura de TFM abans de la data límit de cada convocatòria.
El treball serà presentat de forma oral per l'alumne davant d'un tribunal de 3 professors. Aquests professors tindran els rols de president, vocal i secretari del tribunal.
L'estudiant que requereixi realitzar la presentació del TFM de forma no presencial, podrà fer-ho mitjançant videoconferència.

Mecanismes coordinació/seguiment
Description
  • Es programaran reunions periòdiques amb els supervisors, de forma presencial o vitual. El supervisor portarà un registre d'aquestes reunions, compliment de tasques, èxit de competències i possibles desviacions per a la seva inclusió en un Informe de Supervisió de Progrés (PSR).
  • Els estudiants lliuraran un Informe Intermedi del Progrés (IPPR).
  • Un cop completat el treball, l'estudiant prepararà i lliurarà al supervisor(s) l'Informe del TFM per aprovar-lo.
  • Un cop aprovat, l'estudiant informarà el coordinador de TFM almenys 2 setmanes abans de la data prevista de defensa, i pujarà l'informe del TFM.
  • Almenys 3 dies abans de la defensa, l'alumne apujarà la presentació del TFM al Campus Virtual.
  • En cas que el treball final de màster s'hagi realitzat en una empresa/institució externa, previ al lliurament de l'informe final del TFM al supervisor, l'alumne haurà de presentar-lo al supervisor de l'empresa/organització externa, que comprovarà l'adequació del informe, eliminant qualsevol informació confidencial si es requereix.
  • El coordinador de TFM assignarà en menys d'una setmana els membres del tribunal i fixarà la data i horari definitiu de la defensa, deixant al menys una setmana perquè els membres del tribunal puguin avaluar el TFM.

Criteris i procediments d’avaluació
Methodologies Competences Description Weight        
Elaboració del treball de fi de grau/màster
CE6
CT1
CT2
CT3
CT5
CT6
CT7
Ha d'elaborar un informe del treball 60%
Presentació i defensa del treball de fi de grau/máster
CT1
CT3
CT5
L'informe del treball Final de master s'haura de presentar i defensar davant d'un tribunal 40%
Others
 
Other comments and second exam session

Fonts d'informació

Bàsica

Llibres, articles i literatura especialitzada

Complementària

Recomanacions


(*)The teaching guide is the document in which the URV publishes the information about all its courses. It is a public document and cannot be modified. Only in exceptional cases can it be revised by the competent agent or duly revised so that it is in line with current legislation.