Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Tipus A
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus B
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tipus C
|
Codi |
Resultats d'aprenentatge |
Tema |
Subtema |
1. Introducció a l'anàlisi del vi.
La Sistemàtica Analítica
|
|
2. Tècniques de separació en l'anàlisi enològica.
Preparació de la mostra |
|
3. La qualitat de la mesura enològica.
verificació i Validació de mètodes d'anàlisi
|
|
4. Cromatografia de gasos: aplicacions enològiques
|
|
5. Cromatografia líquida: aplicacions enològiques
|
|
6. Sensometria instrumental: llengua, nas i ull electrònics. Mètodes multiparamètrics |
|
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe
|
Hores fora de classe
|
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
Webconferència |
|
6 |
18 |
24 |
Fòrums de debat |
|
3 |
3 |
6 |
Resolució de problemes, exercicis |
|
0 |
10 |
10 |
Lectura de documentació escrita / gràfica elaborada |
|
0 |
6 |
6 |
Treballs col·laboratius. |
|
0 |
12 |
12 |
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
1 |
6 |
7 |
Proves objectives de tipus test |
|
1 |
6 |
7 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
En iniciar les classes, els professors donaran una visió general de l'assignatura per tal de facilitar a l'alumne la contextualització y abast de l'assignatura dins de l'àmbit del Màster
|
Webconferència |
En aquestes sessions els professors de l'assignatura donaran les pautes per anar seguint l'assignatura i anar adquirint els coneixements sobre els fonaments teòrics de l'assignatura i |
Fòrums de debat |
Es debatran els temes que es creguin necessaris per a que els alumnes puguin aprofundir en els diferents temes tractats.
L'ús del Moodle permet la participació en el debat de manera asíncrona facilitant la participació de cada un dels alumnes quan aquests han pogut buscar i processar la informació necessària per enriquir de manera satisfactòria el debat |
Resolució de problemes, exercicis |
Resolució de problemes pràctics concrets |
Lectura de documentació escrita / gràfica elaborada |
Es proporcionaran capítols d’e-llibres, articles de divulgació i/o científics per tal que els alumnes puguin preparar els temes abans de les webconferències i aprofundir en els temes treballats mitjançant aplicacions a casos reals.
S'adequaran a la formació dels diferents alumnes
|
Treballs col·laboratius. |
Els treballs seran de diferent índole segons el nombre d'alumnes així com el nivell que aquests tinguin.
De manera general, es faran en equip i s'han de presentar de manera escrita. En casos concrets se'n podran seleccionar alguns per ser exposats de manera oral a classe |
Atenció personalitzada |
L'alumne pot contactar amb els professors del màster via correu electrònic/Moodle per tractar temes de ràpida solució.
En cas de problemes personals o de resolució complexa, poden contactar per aquestes mateixes vies amb els professors per concretar una cita presencial |
Descripció |
Els alumnes poden contactar amb els professors de l'assignatura via correu electrònic al llarg de tot el curs per resoldre els problemes o qüestions que es plantegin en el desenvolupament del mateix, així com mitjançant el Moodle de l'assigantura
En cas de problemes personals o de resolució complexa, poden contactar per aquestes mateixes vies amb els professors per concretar una cita presencial |
Metodologies |
Competències
|
Descripció |
Pes |
|
|
|
|
Fòrums de debat |
|
S'avaluarà tant la participació com la qualitat de la informació aportada i comentaris efectuats |
20% |
Resolució de problemes, exercicis |
|
S'avaluarà la ressolució als problemes plantejats. De manera general, aquests supòsits pràctics estaran relacionats amb algun article científic que el professor proporcionarà als alumnes amb antelació per tal de poder-ho preparar. |
20% |
Treballs col·laboratius. |
|
S'avaluarà tant el contingut dels treballs com la presentació (format, gramàtica i expressió escrita) |
20% |
Proves objectives de preguntes curtes |
|
S'avaluarà l'adequació de les respostes a les qüestions plantejades.
Les preguntes estaran relacionades amb el que s'hagi treballat al laboratori |
20% |
Proves objectives de tipus test |
|
S'avaluarà l'adequació de les respostes a les qüestions plantejades. |
20% |
Altres |
|
|
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
L'assignatura té convocatòria única. En casos concrets on hi hagi hagut problemes de lliurament de treballs fora de termini, manca de lliuraments de treballs o no realització de proves, es pot concretar un segon examen amb l'alumne tenint en compte les consideracions oportunes en cada cas. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tauletes i altres aparells que no hagin estat autoritzats per a la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
Patrick Iland, Chemical analysis of grapes and wine : techniques and concepts , , Patrick Iland Wine Promotions
Bruce W. Zoecklein et al., Wine analysis and production, , New York : Kluwer Academic/Plenum Pub., cop
OIV, Métodos internacionales de análisis de los vinos y de los mostos , -, http://www.oiv.int/oiv/info/esmethodesinternationa
|
|
Complementària |
Christian, Gary D. , Analytical Chemistry, , John Wiley & Sons
Saña i Vilaseca, Josep, Química per a les ciències de la naturalesa i l'alimentació, , Vicens Vives
Bell, Jerry (ed.), Química, un proyecto de la American Chemical Society, , Reverté
Blouin, Jacques; Cruège, Jacqueline , Analyse et composition des vins : comprendre le vin, , Dunod, cop.
, Comprehensive analytical chemistry monographies, , http://cataleg.urv.cat/search~S13*cat?/tcomprehens
, Chromatography: basic principles, sample preparations and related methods, , http://cataleg.urv.cat/search~S23*cat?/tchromatogr
Mermet, Jean-Michel (editor), Analytical chemistry : a modern approach to analytical science, , Weinheim: Wiley-VCH
James M. Miller, Chromatography: concepts and contrasts, , Hoboken, N.J.: John Wiley, cop.
B. Sivasankar, Instrumental methods of analysis, , New Delhi, India: Oxford University Press
|
Diferents articles científics relacionats amb els temes que els alumnes escullin per realitzar els diferents treballs / controls de l'assignatura |
Assignatures que en continuen el temari |
QUIMIOMETRIA PEL CONTROL DE BEGUDES FERMENTADES/19625103 |
|
Assignatures que es recomana cursar simultàniament |
QUIMIOMETRIA PEL CONTROL DE BEGUDES FERMENTADES/19625103 |
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|