Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas |
|
Comú |
|
AC3 |
CE3-Interpretar adequadament els resultats dels estudis nutricionals bibliogràfics realitzats amb humans. |
|
AC5 |
CE5-Percebre, apreciar i utilitzar la diversitat d'àmbits de coneixement que participen a l'àrea de la nutrició i el metabolisme. |
|
AC7 |
CE7-Incorporar eficaçment els avanços científics al propi camp professional. |
|
Professionalitzador |
|
Recerca |
|
AR1 |
Especialitat "Recerca": Analitzar les últimes tendències en la investigació en nutrició. |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
|
Comú |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares |
Objetivos |
Competencias |
Es pretèn que l'alumne assimili i entengui tant els àmbits de la recerca en la nutrició com els mètodes que s'utilitzen per duur a terme aquesta recerca |
AC3 AC5 AC7 AR1
|
|
|
tema |
Subtema |
L'assignatura està organitzada en dos blocs: 1,5 crèdits impartits per la URV, 1,5 crèdits impartits per la UB. |
En el cas dels 1,5 crèdits impartits per la URV es realitzaran 3 blocs de seminaris corresponent a tres departaments diferents: Medicina i Cirurgia, Ciències Mèdiques Bàsiques i Bioquímica i Biotecnologia |
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase |
Horas fuera de clase |
(**) Horas totales |
Activitats Introductòries |
|
2 |
0 |
2 |
|
Seminaris |
|
24 |
48 |
72 |
|
Atenció personalitzada |
|
1 |
0 |
1 |
|
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Activitats Introductòries |
Descripció del contingut i organització de l'assignatura |
Seminaris |
Els seminaris es realitazan al llarg de tres tardes. La durada aproximada de cada sessió de seminaris (tarda) serà de 4 hores. |
Atenció personalitzada |
Atenció individualitzada de l'alumnat sobre aspectes/ dubtes sorgits durant el curs |
|
descripción |
L'alumne prodrá resoldre els seus dubtes o problemes preguntant al professor durant les classes o en acabar les mateixes. També podrà sol·licitar al professor una data / hora via correu electrònic o un altre mitjà.
Dubtes per la coordinadora de l'assignatura:
Francisca Isabel Bravo Vázquez
Despatx 100: Departament de bioquímica i biotecnologia
977 55 88 37
franciscaisabel.bravo@urv.cat |
|
|
descripción |
Peso |
Seminaris |
Entrega de resums de 4 seminaris a escollir per l'alumne |
100 |
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
L'assistència és imprescindible per superar l'assignatura. Per aprovar l'assignatura s'ha d'obtenir com a mínim 5/10 punts en els 4 treballs presentats per l'alumne Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
|
- La bibliografia específica es facilitarà en els seminaris corresponents.
|
Complementària |
Ibars, M. et al., Proanthocyanidins potentiate hypothalamic leptin/STAT3 signalling and Pomc gene expression in rats with diet-induced obesity, 41(1):129-136. 2017., International Journal of Obesity.
Pons, Z. et al., Chronic administration of grape-seed polyphenols attenuates the development of hypertension and improves other cardiometabolic risk factors associated with the metabolic syndrome in cafeteria diet-fed, 117 (2): 200-208. 2017, British Journal of Nutrition
Mas-Capdevila, A., Iglesias-Carres, L., Arola-Arnal, A., Suarez, M., Muguerza, M., Bravo, F.I, Long-term administration of protein hydrolysate from chicken feet induces antihypertensive effect and confers vasoprotective pattern in diet-induced hypertensive rats, Journal of Functional Foods 2019, 55,28-35,
R.López-Fernández-Sobrino, C. Torres-Fuentes, F.I: Bravo, B. Muguerza, Winery by-products as a valuable source for natural antihypertensive agents, , Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 20
E. Navarro-Masip, M. Colom-Pellicer, F. Manocchio, A. Arola-Arnal, F.I. Bravo, B. Muguerza, G. Arago, Grape-Seed Proanthocyanidins Modulate Adipose Tissue Adaptations to Obesity in a Photoperiod-Dependent Manner in Fischer 344 Rats, , Nutrients 2023, 15(4), 1037
Francisca Bravo; Enrique Calvo; Rafael López-Villalba; Cristina Torres-Fuentes; Begoña Muguerza; Alm, Valorization of Chicken Slaughterhouse Byproducts to Obtain Antihypertensive Peptides, , Nutrients 2023, 15(2), 457
|
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|