Tipo A
|
Código |
Competencias Específicas |
|
Comun |
|
Profesionalizador |
|
AP6 |
Especialidad "Alimentos Saludables": Comprender las bases de legislación y seguridad alimentaría. |
|
Investigador |
Tipo B
|
Código |
Competencias Transversales |
|
Comun |
|
BC5 |
Trabajar en equipo de forma colaborativa y responsabilidad compartida |
|
BC6 |
Comunicar información, ideas, problemas y soluciones de manera clara y efectiva en público o ámbitos técnicos concretos |
Tipo C
|
Código |
Competencias Nucleares |
|
Comun |
Objetivos |
Competencias |
Introduir l'alumne en el coneixement d'aliments funcionals, des de la comprensió dels mecanismes moleculars mijtançant els quals actuen, la seva eficàcia i seguretat, així com conèixer l'ús dels aliments funionals per a proporcionar millor qualitat de vida als individus.
|
AP6
|
BC5 BC6
|
|
tema |
Subtema |
1. |
Concepto y evaluación científica de los alimentos funcionales
|
2. |
Contexto normativo en la Unión Europea |
3. |
Componentes bioactivos de los alimentos funcionales:
1. Patología cardiovascular
2. Salud ósea
3. Rendimiento y forma física
4. Regulación del peso corporal, sensibilidad a insulina y
diabetes
5. Cáncer
6. Estado mental y rendimiento psíquico
7. Salud gastrointestinal e inmunidad
8. Miscelánea |
4. |
Aspectos económicos, éticos y de percepción pública hacia los alimentos funcionales. |
Metodologías :: Pruebas |
|
Competencias |
(*) Horas en clase |
Horas fuera de clase |
(**) Horas totales |
Actividades introductorias |
|
1 |
0 |
1 |
|
Trabajos |
|
0 |
27 |
27 |
Presentaciones/exposiciones |
|
6 |
25 |
31 |
Sesión magistral |
|
4 |
4 |
8 |
|
Atención personalizada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Pruebas objetivas de preguntas cortas |
|
2 |
4 |
6 |
|
(*) En el caso de docencia no presencial, serán las horas de trabajo con soporte virtual del profesor. (**) Los datos que aparecen en la tabla de planificación son de carácter orientativo, considerando la heterogeneidad de los alumnos |
Metodologías
|
descripción |
Actividades introductorias |
*Material del curs disponible al Moodle a partir de l’1 de febrer fins 30 maig
|
Trabajos |
Tots els alumnes elaboren individualment un treball dins el tema 3 que s’ha de lliurar per escrit i s’avalua. El treball ha de consistir en un informe crític sobre un aliment funcional que es trobi actualment al mercat. Es pot seleccionar més d’un aliment però només un factor de risc d’una patologia concreta. Longitud màxima 10 pàgines. Termini 30 d’abril.
|
Presentaciones/exposiciones |
Presentació oral per grups (vidoconferència), que s’avalua. La presentació ha de consistir en presentar i discutir una opinió científica d’una al·legació relativa als articles 13 o 14 i aprovada per l’EFSA. S’ha de fer per parelles d’estudiants. |
Sesión magistral |
Exposició del contingut de l’assignatura.
|
Atención personalizada |
Resolució individualitzada de dubtes i orientació |
|
Trabajos |
Presentaciones/exposiciones |
Atención personalizada |
|
descripción |
Per correu electrònic |
|
|
descripción |
Peso |
Trabajos |
Treballs entregats |
50% |
Presentaciones/exposiciones |
Alternativament a les proves objectives de preguntes curtes els estudiants que realitzin exposició oral per parelles seran avaluats en funció de claredat, precisió i coneixement del tema i no hauran de fer la prova de preguntes curtes |
40 % |
Pruebas objetivas de preguntas cortas |
Prova sobre els continguts de les sessions magistrals |
40%
|
|
Otros comentarios y segunda convocatoria |
L'assignatura té convocatòria única. Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Básica |
P.J. Aggett et al, PASSCLAIM, , ILSI
Margaret Ashwell, Conceptos sobre los Alimentos Funcinales, , ILSI
J.M. Barberá, A. Marcos, Alimentos Funcionales, , INUTCAM
M. Juárez, A. Olano, F. Morais, Alimentos Funcionales, , FECYT
|
|
Complementaria |
|
|
(*)La Guía docente es el documento donde se visualiza la propuesta académica de la URV. Este documento es público y no es modificable, excepto en casos excepcionales revisados por el órgano competente o debidamente revisado de acuerdo la normativa vigente. |
|