Tipus A
|
Codi |
Competències Específiques |
|
Comú |
|
Professionalitzador |
|
AP6 |
Especialitat "Aliments Saludables": Comprendre les bases de legislació i seguretat alimentària. |
|
Recerca |
Tipus B
|
Codi |
Competències Transversals |
|
Comú |
Tipus C
|
Codi |
Competències Nuclears |
Objectius |
Competències |
Introduir l'alumne en el coneixement d'aliments funcionals, des de la comprensió dels mecanismes moleculars mitjançant els quals actuen, la seva eficàcia i seguretat, així com conèixer l'ús dels aliments funcionals per a proporcionar millor qualitat de vida als individus. |
AP6
|
|
|
Tema |
Subtema |
1. |
Concepte i avaluació científica dels aliments funcionals |
2. |
Context normatiu a la Unió Europea |
3. |
Components bioactius dels aliments funcionals:
1. Patologia cardiovascular
2. Salut òssia
3. Rendiment i forma física
4. Regulació del pes corporal, sensibilitat a insulina i
diabetis
5. Càncer
6. Estat mental i rendiment psíquic
7. Salut gastrointestinal i immunitat
8. Miscel·lània |
4. |
Aspectes econòmics, ètics i de percepció pública envers els aliments funcionals. |
Metodologies :: Proves |
|
Competències |
(*) Hores a classe |
Hores fora de classe |
(**) Hores totals |
Activitats Introductòries |
|
1 |
0 |
1 |
|
Treballs |
|
0 |
30 |
30 |
Sessió Magistral |
|
12 |
24 |
36 |
|
Atenció personalitzada |
|
2 |
0 |
2 |
|
Proves objectives de preguntes curtes |
|
2 |
4 |
6 |
|
(*) En el cas de docència no presencial, són les hores de treball amb suport vitual del professor. (**) Les dades que apareixen a la taula de planificació són de caràcter orientatiu, considerant l’heterogeneïtat de l’alumnat |
Metodologies
|
Descripció |
Activitats Introductòries |
*Material del curs disponible al Moodle a partir de l’1 de febrer fins 30 maig
|
Treballs |
Tots els alumnes elaboren individualment un treball dins el tema 3 que s’ha de lliurar per escrit i s’avalua. El treball ha de consistir en un informe crític sobre un aliment funcional que es trobi actualment al mercat. Es pot seleccionar més d’un aliment però només un factor de risc d’una patologia concreta. Longitud màxima 10 pàgines. Termini 30 d’abril.
|
Sessió Magistral |
Exposició del contingut de l’assignatura.
|
Atenció personalitzada |
Resolució individualitzada de dubtes i orientació |
|
Treballs |
Atenció personalitzada |
|
Descripció |
Per correu electrònic |
|
|
Descripció |
Pes |
Treballs |
Treballs entregats |
40% |
Proves objectives de preguntes curtes |
Prova sobre els continguts de les sessions magistrals |
60%
|
|
Altres comentaris i segona convocatòria |
Durant les proves d'avaluació, els telèfons mòbils, tablets i altres aparells que no siguin expressament autoritzats per la prova, han d'estar apagats i fora de la vista. La realització demostrativament fraudulenta d'alguna activitat avaluativa d'alguna assignatura tant en suport material com virtual i electrònic comporta a l'estudiant la nota de suspens d'aquesta activitat avaluativa. Amb independència d'això, davant la gravetat dels fets, el centre pot proposar la iniciació d'un expedient disciplinari, que serà incoat mitjançant resolució del rector o rectora. |
Bàsica |
P.J. Aggett et al, PASSCLAIM, , ILSI
Margaret Ashwell, Conceptos sobre los Alimentos Funcinales, , ILSI
J.M. Barberá, A. Marcos, Alimentos Funcionales, , INUTCAM
M. Juárez, A. Olano, F. Morais, Alimentos Funcionales, , FECYT
|
|
Complementària |
|
|
(*)La Guia docent és el document on es visualitza la proposta acadèmica de la URV. Aquest document és públic i no es pot modificar, llevat de casos excepcionals revisats per l'òrgan competent/ o degudament revisats d'acord amb la normativa vigent |
|